Naujos U2 dainos klausytojams nereikalingos ir už dyką?

Šią savaitę grupė U2 iškilmingai pristatė naują albumą „Songs Of Innocence“. Ir ne bet kaip – jis buvo už dyką pasiūlytas visiems „Apple“ parduotuvės „iTunes“ vartotojams. Tačiau JAV žurnalas „Billboard“ teigia sužinojęs, kad šis grupės žingsnis patyrė nesėkmę.

U2 mėgsta milijonai gerbėjų, tačiau "iTunes" vartotojai, teigia JAV žurnalas, naują grupės albumą siunčiasi vangiai.<br>AP nuotr.
U2 mėgsta milijonai gerbėjų, tačiau "iTunes" vartotojai, teigia JAV žurnalas, naują grupės albumą siunčiasi vangiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 8:08 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:11 PM

Tai turėjo tapti U2 triumfu. „Apple“ konferencijoje, kurioje buvo pristatyti ir nauji telefono „iPhone“ modeliai bei išmanusis laikrodis „Apple Watch“, U2 džiaugėsi, kad po penkerių metų pertraukos išleidžiamas jų albumas pasieks net 500 milijonų „iTunes“ vartotojų – milijardą ausų.

Tačiau autoritetingas JAV žurnalas „Billboard“ penktadienį paskelbė iš savo šaltinių sužinojęs, esą JAV šiuo pasiūlymu pasinaudojo tik 200 tūkstančių žmonių, o kitose šalyse U2 albumo melomanai irgi neskuba „pūstis“. Sklando gandai, kad U2 albumą parsisiuntė mažiau nei 5 procentai galinčių tai padaryti.

200 tūkstančių Jungtinėse Valstijose – neblogas skaičius, tačiau tiek albumų U2 tikrai galėjo tikėtis parduoti per pirmąsias keletą dienų, ir tam tikrai nereikėjo muziką dalinti už dyką.

Tiesa, pasirodžius žurnalo publikacijai internete, įsikišti suskubo grupės įrašus leidžianti kompanija „Universal Music“. Jos atstovai teigia, kad pateikti skaičiai „neturi nieko bendra su tikrove“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.