Debiutavusioje grupėje „Stiliagos“ - žinomi veidai

Antradienio vakarą lietuvių dainininkai Vilniuje rodė, kaip moka padainuoti užsienio ir senus lietuviškus hitus. Koncertų salėje „Vakaris“ surengtas koncertas, kuriame publikai prisistatė net keletas tokių muzikos projektų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 23, 2014, 11:45 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:36 PM

Vakaro kulminacija tapo iš anksto anonsuotas naujos grupės „Stiliagos“ debiutas – buvo slepiama, kas yra jos nariai.

Paaiškėjo, kad tai - „X Faktoriuje“ išgarsėjusi Anžela Adamovič, TV šou „Romeo ir Džiuljeta“ laimėtojas Tadas Juodsnukis ir šokėjas Evaldas Taujanskis.

Skambant instrumentinei fonogramai, trijulė pašoko ir padainavo „Daft Punk“, Cher ir „Boney M“ hitus. Salėje prie staliukų susėdę žiūrovai paplojo. Debiutas įvyko. Artistai šypsojosi, nors šiaip tai priminė pamokėlę „žiūrėkite, vaikai, ir žinokite, kas jums bus, jei nueisite į muzikinį talentų šou“. Dar priminė šlovingą grupę "Balius", tik pritaikytą 2014-iesiems.

Neįprasto formato koncertas žymėjo dvi progas – šios salės naujo sezono pradžią ir oficialų naujos muzikos projektų kompanijos „M-Pro“ startą.

Kompanijos vadovas – dainininkas Povilas Meškėla, jau ir anksčiau padėjęs suktis ne vienam jaunesniam artistui.

Po agentūros sparnu dabar – jau beveik dešimt projektų, kuriuos ji siūlys koncertų rengėjams.

„Muzikinių projektų įvairovė, gyvas atlikimas, aukštas koncertų lygis- tai reikalavimai kuriuos keliame patys sau. Per daugelį karjeros metų pastebėjome Lietuvos muzikos pasaulyje tam tikrus privalumus, tačiau tuo pačiu ir trūkumus, kurie suformavo agentūros misiją bei tikslus. Labai norime pasidžiaugti kartu su jumis savo muzikiniais pasiekimais bei pristatyti projektus, kuriuos siūlome plačiajai visuomenei“, - pristatydamas šį renginį, sakė P.Meškėla.

Tiesa, kad bus bandoma ir kurti originalų repertuarą, niekas nežadėjo. Keli agentūros prižiūrimi projektai į „Vakarį“ pakviestiems žiūrovams (ir galbūt potencialiems užsakovams) buvo pristatyti antradienį. Pavyzdžiui - „Radijo klasika“. Tai TV žiūrovams iš šou „Triumfo arka“ žinomas Egidijus Bavikinas ir Vaida Genytė, su pučiamųjų grupe atliekantys senas estrados dainas.

„The Beatles istorijos“ - keliuose Lietuvos miestuose jau pernai matytas koncertas, kuriame Rafailas Karpis su Jokūbu Bareikiu atlieka „bitlų“ dainas. „The Show Of Depeche Mode“ pavadinimas jau savaime viską paaiškina, nors kiek netikėtas vokalisto pasirinkimas - „depešų“ dainas čia plėšia kaip rokeris išgarsėjęs T.Juodsnukis. Į „Depeche Mode“ panašu tai buvo tik simboliškai.

„Top Of The Pop“ - tai dainininkė Augustė Vedrickaitė ir „Eurovizijos“ atrankose ne sykį dalyvavusios „VIG Roses“ merginos, kartu atliekančios šių dienų pasaulio scenos divų hitus. Buvo vienas odinis triko, trys balsai ir daug bandymų atkartoti dainininkės Pink energiją. „Hipiai“ - būtent hipiškos muzikos projektas su ir čia spėjančiu V.Bareikiu bei dainininke Kristina Radžiukynaite.

Keista? Šiek tiek. Ypač - jei piktinatės dėl Lietuvos klubus užplūdusių įvairaus plauko „tribute“ projektų, kuriuose mūsų šalies artistai dainuoja ne savo, o užsienio žvaigždžių dainas. Sykį paklausyti – gal ir nieko. Bet kai pamatai keletą tokius iš eilės, užplūsta jausmas, jog mūsų šalies scenos reikalai kažkuriuo metu nuėjo labai nevykusia kryptimi. Net ir suprantant gabių atlikėjų natūralų norą valgyti.

„Koncertai vestuvėms ir „privatams“. Yra tokia rinka Lietuvoje, ir nemaža. Išgėrus du bokalus alaus, jau visai nieko. Blaiviems – gal kitaip“, - trumpai programą pakomentavo renginį stebėjęs vienas Lietuvos koncertų organizatorius.

Tačiau antradienio vakarą buvo šypsomasi, plekšnojama vieni kitiems per petį ir laikomi sukryžiuoti pirštai už būsimus užsakymus. Kol Lietuvoje bus norinčių girdėti „mūsiškius“ „Depeche Mode“, Pink ar Beyonce, toks kelias kai kuriems atlikėjams ir toliau atrodys viliojantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.