„Man-go“ lyderė Rima: „Į sceną grįžtu ne tik dėl pinigų“

Šešerius metus apie ją buvo girdėti nedaug. Tačiau šiandien buvusi grupės „Mango“ solistė Rima Petrauskytė-Malašičevė – vėl scenoje. Subrendusi, su naujomis bendražygėmis ir dideliu noru mėgautis muzika, rašo „Lietuvos rytas". 

„Jei kam nepatiks – juk mes neisime į namus, neskambinsime į duris ir neversime klausytis“, – sakė „Man-go“ lyderė R.Petrauskytė-Malašičevė (centre).<br>E.Pinikienės nuotr.
„Jei kam nepatiks – juk mes neisime į namus, neskambinsime į duris ir neversime klausytis“, – sakė „Man-go“ lyderė R.Petrauskytė-Malašičevė (centre).<br>E.Pinikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 27, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:45 AM

2008-aisiais, kai „Mango“ surengė paskutinius koncertus, juose buvo verkiančių gerbėjų.

Dešimt metų gyvavusi merginų grupė išlieka viena populiariausių Lietuvos istorijoje – per 300 tūkstančių parduotų albumų, daugybė muzikos apdovanojimų statulėlių, hitai, kurių pakako net trims rinktiniams geriausių dainų albumams.

Iki šių metų atrodė, kad tai ir liks istorija, tačiau šią vasarą paskelbta, kad scenoje pasirodo grupė kiek pakeistu pavadinimu „Man-go“.

Joje „Mango“ dainas grupės 34-erių vokalistė R.Petrauskytė-Malašičevė atlieka su jaunesnėmis atlikėjomis – grupės „Mochito“ narėmis Gabija Sruogiūte ir Justina Jančiauskaite.

Argumentų už – pakankamai, prieš – irgi. Tai, kad „Mango“ dainos iki šiol gausiai sukamos internete, rodo, jog šios grupės muzika ir dabar reikalinga publikai. Tai, kad scenoje bus tik trečdalis senosios „Mango“ sudėties, dalies grupės gerbėjų nedžiugina.

„Niekas juk nevers klausytis“, – šypsosi R.Petrauskytė-Malašičevė, pamažu vėl besipratinanti prie žurnalistų dėmesio.

Koncertai jau planuojami, repeticijos verda, o šešerius metus toli nuo scenos buvusi moteris sako, kad sugrįžta subrendusi ir pasiryžusi džiaugtis kiekviena akimirka.

Didžiausias jos džiaugsmas – vis dėlto ne scenoje, o namie.

Kalbantis su Rima fone linksmai krykštauja ir vis uždainuoja po poros mėnesių trečiąjį gimtadienį švęsianti jos duktė Andreja. „Atrodo, auga nauja dainininkė“, – nusijuokė populiarumo skonį gerai žinanti „Man-go“ lyderė.

Kas paskatino po šešerių metų pertraukos vėl eiti į sceną? – paklausiau Rimos.

– Tai spontaniška. Šįmet prieš Velykas pradėjo kirbėti mintis, prasitariau prodiuseriams Gintarui ir Mindaugui Bendžiams – „Gal padainuojam?“. Pasirodo, jie irgi apie tai mąstė.

Pavasarį su duetu „Mochito“ padainavome „Chorų karuose“. Tai buvo pabandymas, tada dar nebuvo aišku, kad tai turės tęsinį. Vasarą nusprendėme judėti toliau – atsirado „Man-go“.

– Nebaisu grįžti? Juk publika galėjo jus jau ir pamiršti.

– Nėra jokio jaudulio. Gal pasikeitė prioritetai. Anksčiau scena man buvo pirmoje vietoje.

Dabar man svarbiausias – mamos vaidmuo.

Nėra tos įtampos – ką žmonės pamanys, kaip priims, kaip reaguos.

Jei kam nepatiks – juk mes neisime pas kiekvieną į namus, neskambinsime į duris ir neversime mūsų klausytis. Parengėme programą, o klausytojai arba eis į koncertus, arba ne. Bet aš tikiu ta galia, kurią kadaise skleidė „Mango“ muzika.

– Net galima nuspėti pagrindinį skeptikų klausimą – o kur kitos senosios „Mango“ sudėties narės Viktorija Perminaitė ir Lina Šerpytė?

– Norėjau, kad grupėje jos būtų. Bet panelės pasakė, kad to nebenori. Tuomet atrodė, kad nieko nebus.

Bet tada atėjo mintis apie variantą su Gabija ir Justina.

Nesu susipykusi su Lina ir Viktorija. Bet jos abi gyvena Anglijoje ir nemato prasmės grįžti į sceną Lietuvoje.

– Grupės į sceną dažnai sugrįžta dėl uždarbio.

– Aš grįžtu ne tik dėl pinigų. Jų galima užsidirbti įvairiais būdais, tam nebūtina eiti į sceną.

Žinoma, norisi koncertuoti, parodyti, ką sugebame, už tai gauti atlygį. Tai normalu.

Po „Mango“ išsiskirstymo prabėgus trejiems metams, turėjau labai gerą pasiūlymą sugrįžti į sceną. Nesileisiu į detales, bet man siūlė tikrai daug pinigų. Bet atsakiau – jei grįšiu, tai tik su „Mango“ vėliava. To ir laikausi.

– Jūs pramogų pasaulio reikalų prisiragavote sočiai. Gabijai ir Justinai daug kas jame yra nauja. Atpažįstate jose save prieš dešimt metų?

– Be abejo. Bet aš nesistengiu tramdyti jų entuziazmo, stabdyti. (Juokiasi.)

Jos pačios turi viską išgyventi. Nebūsiu bitė motinėlė, dalijanti patarimus.

– Dirbate Klaipėdos darbo biržoje vyriausiąja specialiste. Jus atpažįsta žmonės, atėję ieškoti darbo?

– Labai retai. Tie, kurie atpažįsta, pasako gražių žodžių.

Man tai visai patinka. Kai nebuvo „Mango“, aš nepasiilgdavau scenos. Tik šiemet susimąsčiau, kad gal norėčiau vėl dainuoti.

– Paaugo duktė ir pradėjo trūkti įvairesnės veiklos?

– Tiesą sakant, negalvojau apie tai. Galbūt trūko progų save realizuoti. Bet nėra taip, kad užsisėdėjau namie. Dabar su dukrele kartu einame į repeticijas – jai labai patinka.

– „Mango“ yra pridariusi daug linksmų dalykų. Pavyzdžiui, buvote bene pirmoji Lietuvos grupė, kuri apsinuoginusi fotografavosi „TV antenos“ viršeliui.

– Taip, bet dabar to nebekartočiau. (Kvatojasi.) Mano duktė užaugs, pamatys tą nuotrauką...

Kita vertus, ta fotosesija buvo nekalta, bet kalbų kilo daug. Dabar smagu prisiminti.

– Iširus jūsų trijulei Lietuvoje pridygo merginų grupių. Ar kurios iš jų gali prilygti „Mango“?

– „69 danguje“ – tikrai. Kitos turbūt ne. Bet laikausi tokio principo – geriau daryti nei nedaryti. Kitos merginos stengiasi, nebijo klysti, tai žavu. Kuo daugiau dainų, grupių – tuo geriau.

– Kol kas ketinate atlikti perdirbtas senąsias „Mango“ dainas. Bus ir naujų?

– Norėčiau, kad būtų. Yra minčių, bet pirma reikia pažiūrėti, kaip publika priims „Man-go“. Įkelti koją į sceną ir pamatyti, kaip mums sekasi dirbti kartu.

Kol kas koncertuose bus dainos, kurių žmonės tikriausiai jau pasiilgo.

Tik ritmai bus šiuolaikiški, choreografija, žinoma, bus nauja. (Juokiasi.) Juk dvi iš trijų grupės merginų yra naujos. To, kas buvo grupėje „Mango“, ir labai norėdamos nepakartotume – daug kas pasikeitė.

– Ką Rima šiandien patartų tai mergaičiukei, kuri išgarsėjo prieš 16 metų?

– Daugiau mėgautis. Buvau įsitempusi, išgyvendavau dėl kiekvienos nesėkmės. Aš visur siekiau tobulybės. Nežinau, ar tai jautė žiūrovai, bet dėl šio savo bruožo scenoje nepajusdavau didžiausio malonumo. Jį pajutau šią vasarą, kai su Justina ir Gabija dainavome Jūros šventėje.

Žmonės ošė, dainavo kartu, kėlė rankas. Tą vakarą buvau atsipalaidavusi, širdyje – laimė. Dabar aš jau tikrai mėgausiuosi.

– Esate išsiskyrusi moteris. Sugrįžtate į sceną rami ar su sudaužyta širdimi?

– Jaučiuosi visiškai rami, labai patenkinta savo gyvenimu, tuo, kad esu mama. Šiandien esu tokia pat linksma, neužmušama optimistė, kokia visada buvau.

Iš įgytos patirties, kuri gal ir atrodo skaudi, pasiėmiau tik teigiamas mintis. O audrų bus visada. Problemos tam ir yra, kad jas spręstum.

– Jūs jau pasiruošusi į širdį įsileisti naujus jausmus?

– Aš tai pasiruošusi, bet tapau labai išranki. (Juokiasi.)

Nemanau, kad visi vyrai kiaulės, bet dabar jau noriu karaliaus, nes turiu viską, ko reikia moteriai, tai trūksta tiktai karaliaus. Bet ne to Karaliaus, kuris iš grupės ŽAS. (Kvatojasi.)

Noriu geriausio vyro, tad niekur neskubu, juk iki pensijos laiko turiu labai daug. "Man-go" sugrįžimo anonsas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.