Reperis Lilas Kaune atidaro naują pramogų erdvę „Xata“

„Penketą metų galvoje gludinta idėja apie alternatyvią erdvę, kuri apjungtų koncertinės ir laisvalaikio erdvės, kokteilių baro sumanymus ir taptų vientisa atvira visiems vieta, pagaliau įgavo realią formą“, - apie šį penktadienį atidaromą alternatyvią erdvę Kaune provokuojančiu pavadinimu „Xata“ sako ne tik Lietuvos repo scenos publikai puikiai pažįstamas atlikėjas Konstantinas Kiveris-Lilas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:59 PM

Kodėl toks ir ką reiškia pavadinimas? Toks klausimas daugeliui į galvą ateina vienas pirmųjų. „Pavadinimas „Xata“ yra saviironiškas. Tai ir tarsi mažas pasišaipymas iš įsisenėjusios verslininkų meilės sulietuvintiems angliškiems žodžiams ir pavadinimams. Galų gale -- mūsų interjeras bei patalpų išdėstymas išties primena namus“, - klausimą atremia K.Kiveris-Lilas.

„Turime daug įvairių paskirčių kambarių – „Šokam“, „Šnekam“, „Žaidžiam“, „Rūkom“, kuriose gali vykti skirtingos veiklos. Pavyzdžiui, kol salėje „Šokam“ vyksta gyvo garso koncertas, patalpoje „Šnekam“ gali vykti filmo peržiūra ar madų šou. Nors iš esmės tai yra bendros patalpos, tačiau tam tikras jų suskaidymas leidžia sukurti galimybę įvairiausiems renginiams, pasirodymams ir apskritai idėjoms“, - sako atlikėjas.

Kolektyve juokaujama, kad „Xata“ yra skirta absoliučiai visiems žmonėms, neskirstant jų į teisingus ar neteisingus, blogus ar gerus, išskyriant tik piktybiškus kenkėjus.

Pasak idėjos autorių, nauja hibridinė pramogų vieta galėjo atsirasti ir nebūtinai Kaune. Patalpų buvo ieškoma visoje Lietuvoje, nes surasti tokio masto sumanymui tinkamas erdves nebuvo lengva.

„Svarbiausia buvo kuo tiksliau įgyvendinti galvoje besimaterializuojančias mintis ir jos atvedė mus į Kauną. Tai labai džiugu, nes tikimės, kad savo veikla ir sumanymais pakelsime kauniečiams nuotaiką“, - sako idėjos autoriai.

Alternatyviosios erdvės „Xata“ komanda yra įvairiausių sričių profesionalai, kurie susibūrė vedini bendrų minčių. „Nesinori labai girtis, bet tai yra komanda, kuria velniškai didžiuojuosi ir nuolat iš jos mokausi. Profesionalios komandos subūrimas buvo vienas pagrindinių siekių įgyvendinant projektą ir tam skyrėme labai daug dėmesio“, - tikina K.Kiveris-Lilas.

Pasak jo, komandoje yra žmonių iš įvairių naktinių klubų, parmoginių bei meninių projektų, reklamos agentūrų ir kitų sekmingai pramogų veiklai reikalingų sferų.

Paklausus apie tolesnius planus, K.Kiveris-Lilas dar neatskleidžia visų artimiausios ateities sumanymų, tačiau žada įgyvendinti kuo įvairesnių ir iš pirmo žvilgsnio klube neįgyvendinamų projektų.

O kol kas kviečiame susipažinti su provokuojančiu „Xata“ reklaminiu vaizdo įrašu: https://www.youtube.com/watch?v=j_gNAcRI3Go

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.