L. Adomaičio raginimas: „Į mano koncertus ateikite pasipuošę“

Jau ketvirtadienį Kaune prasidės gastrolės, dėl kurių Linas Adomaitis dirbo metus. Didžiausiuose Lietuvos miestuose atlikėjas dainuos su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir keletu garsių svečių.

Linas Adomaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Adomaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 7, 2014, 5:43 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:12 AM

Bilietai į pasirodymą Kauno filharmonijoje – išpirkti dar prieš tris savaites, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Marijampolėje jų irgi liko nedaug. Kaune net teko paskelbti papildomą koncertą – jis vyks gruodžio 17-ąją.

„Jaudinomės, bet tikėjome“, - tuo, kad drąsus ir itin brangus jo gastrolių užmojis pasiteisino, antradienį surengtoje spaudos konferencijoje džiaugėsi L.Adomaitis.

Prasidedantį koncertų turą Linas pristatė simboliškai – ant stalo išdėliojęs devynioliką garso kasečių, kompaktinių plokštelių ir DVD, visus įrašus, kuriuos yra išleidęs, nuo pirmojo leidinio iki šviežutėlio, tik šį antradienį išleisto naujausio albumo „Laiko mašina“. Jo pasirodymo proga ir rengiami šie koncertai.

Jau sukauptas kūrybinis bagažas – labai margas, nuo bene pirmosios Lietuvoje „r'n'b“ grupės „L+” iki muzikos spektakliui „Dulkių spindesys“, nuo grupės „UAB Music“ iki „Eurovizijoje“ dalyvavusio dueto su Simona Jakubėnaite ar kelionių po Centrinę Ameriką metu gimusio projekto su dainininku Hokšila „Backpackers“.

„Taip pamažu ir atkeliavau iki „Laiko mašinos“, - džiaugėsi Linas, naujame dvigubame albume įrašęs po dvi skirtingas naujų kūrinių versijas (įrašytą gyvais instrumentais ir elektroninę).

Koncertai suteiks pirmąją galimybę nusipirkti naująjį, prabangiai išleistą albumą. Po kiekvieno pasirodymo Linas žada dalinti autografus visiems albumo pirkėjams.

„Dar buvau pyplys, kai Linas baigė mokyklą. Jo muzika man darė įspūdį, sukosi aplink. Buvo svajonė kada nors padaryti ką nors bendro.

Pagrindinis žodis, kurį galiu pasakyti apie Liną, yra profesionalumas. Viskame – tiek surinktoje komandoje, tiek muzikoje. Ne su kiekvienu dainininku gali susišnekėti apie natas, bet Linas – tikras, išsilavinęs muzikantas. Labai smagu, kad galiu prisidėti“, - sakė orkestrui gastrolių metu diriguosiantis Ričardas Šumila.

„Liną visada vertinau už originalumą ir begalinį muzikalumą. Visi jo albumai laužo standartus. Manau, ateityje mano vaikai didžiuosis, kad dalyvavau projekte su tokiais gerais muzikantais“, - sakė visuose Lino koncertuose su orkestru dainuosiantis Merūnas Vitulskis.

Kiekviename mieste su Linu pasirodys ypatingi svečiai. Kaune – 60 dainininkų choras „Jaunystė“. Vilniuje – choras „Ave Vita“, Giedrė Kilčiauskienė, Šiauliuose – Gytis Paškevičius, Klaipėdoje – miesto meras, trimitininkas Vytautas Grubliauskas.

„Linas – atlikėjas, su kuriuo esu įrašiusi daugiausia duetų“, - džiaugėsi G.Kilčiauskienė.

Penktadienį Vilniaus kongresų rūmuose vyksiantį koncertą filmuos LRT televizija, tačiau ir kituose miestuose Linas prašo žiūrovus pasipuošti.

„Neįpareigojame jūsų, bet prašome. Juk ir mes patys scenoje būsime puošnūs, su kostiumais, peteliškėmis. Mums tai – šventė“, - sakė Linas.

Paklaustas apie techninę renginio pusę, dainininkas linksmai užsiminė: „Dabar populiaru sakyti – daug garso ir šviesų. Tai mano koncerte bus visas garsas ir visos šviesos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business