Uždraustas baltarusis L. Volskis gros su „Rasabasa“ nariais

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:11 AM

Šį šeštadienį Vilniuje vėl gausiai rinksis muzikos gerbėjai iš Baltarusijos. Dauguma jų bus nešini tautine savo šalies simbolika, nes vienas populiariausių baltarusių dainininkų Liavonas Volskis sostinės Teatro arenoje pristatys savo solinį albumą „Hramadaznaustva“ („Socialinės studijos“).

Į šio Baltarusijoje draudžiamo atlikėjo koncertą bilietai kaimyninėje šalyje ištirpo dar rugsėjo mėnesį. Muzikos gerbėjams Lietuvoje nedidelis bilietų kiekis dar yra rezervuotas „Ticketpro“ kasose. Socialinio roko albumas „Hramadaznaustva“ buvo įrašytas ten, kur ir rengiamas jo pristatymas – Vilniuje. Albumą prodiusavo grupės „Rasabasa" narys Snorre Bergerudas. Baltarusijos muzikos apžvalgininkai naująjį L.Volskio darbą įvertino kaip vieną geriausių šiemet savo šalyje.

Šeštadienio koncertas Teatro arenoje pavadintas „Vilnius. Laisvė. Volskis“ („Vilnia. Volia. Volski“). Jis truks pustrečios valandos ir bus sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoje dalyje skambės visos naujojo albumo dainos, kurių atlikimui prie dainininko prisijungs norvegų muzikantai iš grupės „Rasabasa" Sindre Skeie, Bjornas Holmeslandas ir S.Bergerudas.

Antroje koncerto dalyje juos pakeis baltarusių muzikantai, nuskambės visos geriausios Liavono Volskio karjeros dainos – populiariausi kultinių grupių N.R.M., „Mroya“, „Zet“, kurių lyderis ir įkvėpėjas buvo šis dainininkas, kūriniai. Tai – šventi pavadinimai muzikos gerbėjams Baltarusijoje.

„Abi koncerto dalys turės savo prasmę ir nuotaiką. Albumas „Hramadaznaustva“ skambės tarsi šiuolaikinė roko opera, jį grosime beveik be pauzių, ši dalis bus skirta klausyti ir įsijausti. Antroji dalis bus tarsi roko koncertas, kuriame bus galima daug dainuoti ir šokinėti“, – sakė dainininkas.

„Jau nepamenu, kada teko ruošti tokią ilgą koncertinę programą pagal kūrinių gausą ir apimamą laikotarpį“, – pasakojo L.Volskis apie artėjantį koncertą. „Buvo labai įdomu prisiminti dainas iš praeities, ypač tuos devyniasdešimtųjų ir dutūkstantųjų roko himnus, kurie taip pat taps vienu šio renginio akcentų.“

Nors koncertas Vilniuje bus filmuojamas profesionalia vaizdo ir garso įranga, tačiau pagrindinis vaidmuo įamžinant šį renginį bus patikėtas žiūrovams, kurie kviečiami nepamiršti atminties kortelių, akumuliatorių ir filmuoti savo kelionę į Vilnių bei patį koncertą visomis įmanomomis priemonėmis. Žiūrovų medžiaga vėliau bus sumontuota kartu su nufilmuota profesionalų ir taip perteiks koncerto įspūdį žiūrovų akimis.

L.Volskio klipas "Šeraja krou":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.