Į Lino Adomaičio koncertą Kaune plūdo išsipuošę gerbėjai

Scenoje L.Adomaitis pasirodė ir grieždamas smuiku.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 9, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 10:45 PM

„Neįpareigojame jūsų, bet prašome. Juk ir mes patys scenoje būsime puošnūs, su kostiumais, peteliškėmis. Mums tai – šventė“, – prieš koncertą sakė L.Adomaitis.

Gimtajame Kaune L.Adomaitis su prestižiniu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru surengė pirmąjį grandiozinio turo „Laiko mašina“ koncertą. Tai – viena įspūdingiausių programų ne tik L.Adomaičio karjeroje, bet, ko gero, ir lietuviškos populiariosios muzikos istorijoje. Publika po kiekvieno kūrinio negailėjo ovacijų, aplodismentų ir dovanojo daug gėlių.

Bilietai į pasirodymą Kauno filharmonijoje – išpirkti dar prieš kelias savaites. Atlikėjo teigimu, Kaune dėl to net teko paskelbti papildomą koncertą – jis vyks gruodžio 17-ąją Vytauto Didžiojo universiteto salėje.

Į koncertą atėję žmonės buvo pamaloninti nepriekaištinga garso kokybe, muzikos atlikimo profesionalumu, įspūdingomis aranžuotėmis ir stipriu repertuaru.

Scenoje drauge su L.Adomaičiu muzikavo per 40 profesionalų. Dainininkas pristatė, jog prireikė atspausdinti 2750 natų puslapių, skirtų orkestrui, ritmo grupei, dirigentui ir trims pritariamiesiems vokalams.

„Kai atsiėmėme tokį kiekį natų iš spaustuvės – tai buvau truputį šokiruotas, gerąja prasme, žinoma,“ – juokėsi L.Adomaitis.

Koncerte pasirodė ir pritariamas vokalas – ilgametė Lino scenos kolegė ir neseniai Alos Pugačiovos premiją pelniusi atlikėja Monika Linkytė. Drauge su ja duetu L.Adomaitis atliko dainas ,,Saulės pėdomis" ir  „Laiko mašina“. Su taip pat koncerte Linui pritarusia dainininke Akmėja jis atliko dainą ,,Tu taip toli".

Koncerte buvo galima su L.Adomaičiu keliauti laiku per įvairius jo muzikavimo laikmečius. Daugelį tarptautinių festivalių apdovanojimų pelnęs dainininkas, pritariant simfoniniam orkestrui atliko ne tik naujus, bet ir daugeliui puikiai žinomus kūrinius „Mamai“, „Lauko vidury“,  „Aš pavydžiu sau“, „Žalioj tyloj", ,,Ji mano".

Scenoje L.Adomaitis pasirodė ir grieždamas smuiku.

,,Su šiuo instrumentu gyvenau septyniolika metų", - sakė L.Adomaitis, kuris atliko paties sukurtą kūrinį Pelican". Jis gimį Linui keliaujant po tolimus kraštus, mažoje saloje, kurioje gyvena vos vienas senolis.

Su Linu scenoje šį vakarą pasirodė ypatingi svečiai: per 60 dainininkų jungiantis Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ ir dainininkas Merūnas Vitulskis. 

Atlikėjas įsitikinęs, kad visi miestai turi savo stipriausius, mylimiausius ir pasididžiavimo vertus žmones. M.Vitulskis ir ,,Jaunystė"Kaune itin mėgstami.   Kartu su Merūnu Linas atliko dainą ,,Vėjai lyg karaliai". Su choru ir Merūnu jis traukė dainas: ,,Stipriausias vardas" ir ,,Ar tu ją matei?".

Koncerto Kaune žiūrovai galėjo pirmieji nusipirkti naująjį, prabangiai išleistą L.Adomaičio albumą ,,Laiko mašina". Dviguboje plokštelėje jis įrašė po dvi skirtingas naujų kūrinių versijas. Viena įrašyta gyvais instrumentais, kita – elektroninė.

Rytoj koncertas „Laiko mašina“ vyks Vilniaus kongresų rūmuose kartu su choru „Ave Vita“, Giedre Kilčiauskiene. Spalio 11 dieną koncertas vyks Šiaulių koncertų salėje „Saulė“, spalio 12 dieną – Klaipėdos koncertų salėje, spalio 18 dieną Marijampolės kultūros centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.