Linas Adomaitis Vilniuje demonstravo muzikinę prabangą

Linas Adomaitis penktadienio vakarą toliau mėgavosi savo svajonės išsipildymu. Po ketvirtadienio vakarą Kaune įvykusio gastrolių su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru starto dainininkas atvyko į Vilniaus kongresų rūmus, kur jo vėl laukė pilnutėlė salė žiūrovų.

Linas Adomaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Linas Adomaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 10, 2014, 9:51 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:58 PM

Scenoje – daugiau nei 100 atlikėjų. Vilniuje prie orkestro, diriguojamo Ričardo Šumilos, prisijungė ir choro „Ave Vita“ dainininkai.

Visa tai skirta pažymėti jau nueitą kauniečio dainininko kelią ir pristatyti naujutėlį, šią savaitę išleistą dviguną albumą „Laiko mašina“.

„Jūs neįsivaizduojate, kaip man tai svarbu. Apie tokius koncertus svajojau nuo vaikystės“, - pasipuošęs smokingu, sakė L.Adomaitis.

Su orkestru, penkių muzikantų grupe ir trimis pritariančiomis vokalistėmis Linas surepetavo net 22 kūrinius, apimančius visą jo karjerą – nuo tų laikų, kai prieš 16 metų į sceną pakilo su grupe „L+“. Dainos „Lauko vidury“ ir „Ar tu ją matei?“ suvirpino nostalgijos stygas ir sukėlė pamąstymų, ar šiai grupei nebūtų metas bent trumpam atsikurti. Galbūt kada nors.

„Tavo spalvos“ ir „Floating To You“ - dainos, kurios dabar kelia klausimų, ar nebuvo verta jų išsiųsti į „Euroviziją“. „Aš tavo kūnas“, kadaise įrašytas su Giedre Kilčiauskiene – tikras žavaus absurdo pavyzdys, o naujas hitas „Aš pavydžiu sau“ turi tą puikią savybę – girdi pirmą sykį, bet atrodo, kad daina tau pažįstama jau dešimt metų.

Lino repertuare yra iš ko rinktis visiems – ir triukšmingų festivalių lankytojams, ir solidžių salių publikai. „Mano muzikinė pasaulėjauta plati – nuo džiazo iki klasikos“, - sakė dainininkas, koncerte radęs akimirką išsitraukti ir smuiką, nuo kurio prasidėjo jo kelias į muziką.

Tai liudija ir jo naujo albumo formulė, neįprasta Lietuvai. Viename diske – dainos, įrašytos gyvais instrumentais, antrame – tų pačių kūrinių elektroninės aranžuotės. Kiekvienas pirkėjas gali pasirinkti, kas jam labiau tinka.

Penktadienį Vilniuje Linas – vis dėlto labiau solidus. Įpareigoja ir koncerto formatas, ir net žiūrovai – išgirdę dainininko prašymą, į koncertą dauguma jų atėjo pasipuošę šventiškai. Tarp jų buvo ir nemažai žinomų Lietuvos muzikos pasaulio žmonių - koncertas sudomino į Lietuvą sugrįžusį Lino brolį Marijų Adomaitį (į britų "topus" neseniai patekusį "Ten Walls" slapyvardžiu), "Pinup Girls" dainininkę Simoną Nainę, atlikėją Edmundą Štengerį-Mundį ir kitus.

Kone visų Lietuvos muzikantų telefono numerius turintis Linas publiką pradžiugino keliais duetais – Vilniuje su juo uždainavo Merūnas Vitulskis ir G.Kilčiauskienė, koncerte Šiauliuose žada prisijungti Gytis Paškevičius, neseniai su L.Adomaičiu įrašęs hito „Šiam pasauly“ versiją.

Prabangiai atliktos muzikos įspūdį sustiprino apšvietimo efektai ir kuklios, bet efektingos dekoracijos. Bus labai įdomu pamatyti, kaip šis koncertas atrodys TV ekrane – penktadienio vakarą jį nufilmavo LRT, rodoma tikriausiai bus gruodį.

„Ar daug iš šito uždirbsiu? Ne. Vasarą apskritai atrodė, kad gali būti nuostolių. Parengti tokį projektą nėra pigus malonumas, bet juk ne viskas matuojama pinigais. Tiesiog tai koncertas, kuriuo tikrai didžiuojuosi“, - svarstė Linas, pažadėjęs po kiekvieno koncerto pasirašyti autografus visiems norintiems.

Švęsti kol kas nėra laiko – šeštadienį L.Adomaičio ir orkestro koncertas vyks Šiaulių koncertų salėje „Saulė“, sekmadienį – Klaipėdos koncertų salėje, o kitą šeštadienį – Marijampolės kultūros centre.

Jau dabar svarstoma, kad šis muzikinis nuotykis taip paprastai nesibaigs – dėl didelio publikos susidomėjimo gruodį įvyks papildomas koncertas Kaune. Kitais metais tikimasi surengti dar keletą koncertų su orkestru – L.Adomaičio projektas sudomino renginių ir švenčių organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.