Hito „Nobody To Love“ atlikėjai „Sigma“ koncertuos Vilniuje

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:13 AM

Du kartus šiais metais į Didžiosios Britanijos „Top 10” viršūnę pakilusi grupė „Sigma“ atvyksta surengti karščiausio vakarėlio Vilniuje. Lapkričio 29 dieną šis britų duetas surengs išskirtinį pasirodymą Teatro arenoje, pristatydamas hitus „Nobody To Love“, „Changing“ ir kitus geriausius kūrinius, sukurtus per 8 grupės karjeros metus.

Jų vėjavaikiškai seksualus klipas „Nobody To Love“ „YouTube“ peržiūrėtas beveik 70 milijonų kartų, nuo šio singlo šią vasarą nebuvo galima pasislėpti niekur, o šį rudenį „Sigma“ pradėjo ir dar vienu pritrenkiančiu hitu „Changing“, įrašytu su vokaliste Paloma Faith.

Abi šios dainos pakilo į pirmąją vietą britų singlų topuose – ir įrodė, kad „Sigma“ tikrai yra vienos ryškiausių naujos kartos muzikos žvaigždžių.

Beprotiško greičio ritmu įtraukiančią „drum'n'bass“ muziką kuriantis duetas jau vadinamas naujaisiais šio žanro lyderiais – sutariama, kad būtent „Sigma“ dėka ši muzika įgijo naują kvėpavimą ne tik klubų aikštelėse, bet ir populiariausių radijo stočių eteryje.

„Sigma“ nariai Cameronas Edwardsas ir Joe Lenzie susipažino Lidso universitete. Abu jau tada buvo panirę į muzikos reikalus – Cameronas dirbo įrašų parduotuvėje ir organizavo vakarėlius, kuriuose ne kartą didžėjavo ir Joe. Po studijų persikraustę į Londoną, vaikinai ne tik ėmė rimčiau siekti muzikinės karjeros, bet ir įkūrė savo įrašų leidyklą „Life“. Pavadinimas – labai simboliškas, nes Cameronas ir Joe ne sykį yra sakę, kad muzika jiems – visas gyvenimas.

„Drum'n'bass“ muzikai sielą pardavusių britų muziką greitai pastebėjo įtakingi leidėjai – pirmąsias „Sigma“ plokšteles išleido „Hospital Records“, „Viper“, „Bingo“ ir „Breakbeat Kaos“. Pastarosios savininkas – garsus britų elektroninės muzikos prodiuseris DJ Fresh, anksti pastebėjęs „Sigma“ talentą ir pakvietęs duetą dalyvauti ne viename savo pasirodyme.

Gandui apie „Sigma“ sklindant vis plačiau, nuo 2012-ųjų grupė pradėjo koncertuoti už Didžiosios Britanijos ribų. Dėmesį atkreipė vis daugiau žinomų artistų – „Sigma“ nariams savo kūrinius remiksuoti patikėjo Ericas Prydzas, Ellie Goulding, Sway ir daugelis kitų.

Šokių muzikos pogrindžio publikai jau seniai puikiai žinomi „Sigma“ singlai „Lassitude“, „Rudeboy“ ir „Summer Calling“, tačiau tikrasis dueto karjeros proveržis įvyko šiais metais. Balandį išleistas grupės singlas „Nobody To Love“, paremtas Kanye Westo hitu „Bound 2”, tapo tikrai muzikos pasaulio sensacija – akimirksniu pakilo į pirmąją topų vietą keliose šalyse, vien Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas 600 tūkstančių kopijų tiražu. Beje, šio kūrinio istorija linksma – išgirdę Kanye Westo hitą, „Sigma“ vaikinai nusprendė, kad jis skamba nevykusiai, ir sukūrė nelegalų savo remiksą. Tai turėjo likti pokštu, bet kūrinys atsidūrė radijo eteryje ir sulaukė tiek klausytojų palaikymo, kad buvo išleista ir legali „Nobody To Love“ versija – su visais reikalingais leidimais.

Rugsėjį pirmąją britų topų vietą pasiekė naujas „Sigma“ kūrinys „Changing“. Dainoje, kurios klipas nufilmuotas Majamyje, skamba atlikėjos Palomos Faith balsas, o parašyti patį kūrinį padėjo viena ryškiausių britų muzikos vilčių Ella Eyre.

Energingos muzikos kupiną savo šou „Sigma“ šią vasarą pristatė daugybėje svarbių scenų – nuo Readingo festivalio iki legendinio Londono klubo „Ministry of Sound“, kuris dueto pasirodymų metu visada būna sausakimšas. Visi bilietai į neseniai Australijoje vykusį dueto turą buvo išpirkti per kelias valandas.

Šį rudenį duetas koncertuoja su tikra „drum'n'bass“ legenda – atlikėjo Goldie bendražygiu, įrašų leidyklos „Metalheadz“ žvaigžde reperiu MC Justyce.

Karščiausią šių metų muziką „Sigma“ nariai kartu su juo lapkričio pabaigoje pristatys Teatro arenoje – į Lietuvą atvykdami tada, kai jų įrašai karaliauja visų svarbiausių Europos radijo stočių eteryje.

„Sigma“ hitas „Nobody To Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.