Į Lietuvą atvykusi L. Fabian apsistojo pačiame Vilniaus centre

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vienintelį koncertą Lietuvoje surengs įžymi belgų dainininkė Lara Fabian. Brandžios publikos numylėtinė, mūsų šalyje viešinti pirmą kartą, į Vilnių atskrido vėlų antradienio vakarą.

Dainininkė L.Fabian atvyko į Vilnių.<br>V.Balkūno nuotr.
Dainininkė L.Fabian atvyko į Vilnių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 15, 2014, 1:06 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 8:13 AM

44-erių dainininkė į Lietuvą atvyko su 16 žmonių palyda – muzikantų grupe, vadybininkais, technikos darbuotojais ir net dviem stilistais.

Dainininkės pageidavimu jai buvo išnuomotas S klasės automobilis „Mercedes-Benz“ - juo prancūziškai kalbančio pasaulio žvaigždė buvo nuvežta į sostinės Katedros aikštėje įsikūrusį viešbutį „Kempinski“, kurį iš visų Vilniaus nakvynės vietų išsirinko pati. Pagrindinis dainininkės pageidavimas viešbučiui – kad kambario temperatūra būtų lygiai 22 laipsniai šilumos.

Į viešbutį atvykusi atlikėja šypsojosi, tačiau, panašu, nelabai norėjo būti fotografuojama - uždengti ją nuo fotografų rankomis bandė ir dainininkės padėjėja, ir viešbučio darbuotojas.

Prieš du dešimtmečius itin išgarsėjusia atlikėja labiausiai žinoma dėl jausmingo balso ir lyriškų baladžių, kurias žada atlikti ir Kauno publikai. Koncerte skambės ne tik dainos iš pernai išleisto naujausio jos albumo „Le Secret“, bet ir populiariausi Laros repertuaro kūriniai anglų, italų, prancūzų kalbomis.

„Victoires de la Musique“, „World Music Awards“, „Juno“ ir kitų apdovanojimų laureatė šiuo metu išgyvena nelengvą karjeros laikotarpį – pernai ji vos neapkurto, buvo abejonių, ar dainininkė apskritai galės tęsti karjerą. Prireikė dviejų gydymo kursų.

„Kai esi dainininkas, o tau pasako, kad apkurtai beveik 70-ia procentų... Tai tikrai baisu.

Bet aš visur stengiuosi ieškoti teigiamų dalykų. Mąsčiau taip – ką gyvenimas bando man pasakyti? Ką reikia keisti, ką dariau negerai?

Mano močiutė sakydavo, kad gyvenimas niekada neskiria naštos, kurios negali pakelti. Tokie pasaulio dėsniai.

Į tai, ką teko patirti, bandžiau pažvelgti drąsiai. Ir nutiko taip, kad beveik visai atsigavau. Vaizdžiai kalbant, man dar trūksta kai kurių nutrūkusių stygų, klausa sumažėjo 15–20 procentų.

Bet tai – nepalyginti geriau nei prieš metus. Svarbiausia, vis dar galiu dainuoti. Atradau naują dainavimo techniką, kuri leidžia visada pataikyti į natą. Tad ši problema mane daug ko išmokė“, - lrytas.lt sakė L.Fabian.

Dainininkė prisipažino, kad jau nebegali rengti dvi valandas trunkančių koncertų.

„Turiu daugiau ilsėtis. Nebegaliu dainuoti dvi valandas, nes mano ausys sutrinka. Daugiausia, kiek galiu praleisti scenoje, – valanda ir 15 minučių. Tada man reikia tylos. Turiu specialią įrangą, kurią po koncerto dedu į ausis, kad jos nepavargtų“, - sakė populiari atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.