Grupė „ba.“ išleido bene rečiausią plokštelę Lietuvoje

"Aš pats neturiu patefono. Bet turėti savo plokštelę smagu", - prisipažino "ba." lyderis B.Aleksandravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Aš pats neturiu patefono. Bet turėti savo plokštelę smagu", - prisipažino "ba." lyderis B.Aleksandravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 18, 2014, 8:40 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 5:45 PM

100 – tik tiek klausytojų galės turėti „ba.“ vinilo plokštelę. Viena geriausiai žinomų Lietuvos alternatyvios muzikos grupių šeštadienio vakarą pristatė leidinį „Pasikeist“, pagamintą vos šimto egzempliorių tiražu.

Minialbumas su penkiais kūriniais tapo vienu rečiausių lietuviškų muzikos leidinių. Pastaruosius keletą metų šioje šalyje nebuvo plokštelės, išleistos tokiu mažu tiražu: „Antis“, Jurga Šeduikytė, „Siela“, „Without Letters“ ir kiti atlikėjai vinilo leidinius gamino bent 250-300 kopijų tiražu.

„Kodėl tiražas – tik toks? Leidinys, kurio išleista tiek mažai, turi didesnę vertę“, - neslėpė vienoje Didžiosios Britanijos gamykloje plokštelę užsakiusi leidykla „Partyzanai Pop“.

Plokštelė šeštadienį pristatyta Vilniaus parduotuvėje „Vinylshop.lt“ - tai pirmoji vieta, kur vinilo ieškoti turėtų jo norintys melomanai.

„Ar aš pats turiu patefoną? Ne. Bet aš vieną sykį šios plokštelės jau klausiau. Dabar ji tiesiog stovės mano namuose. Gera turėti tokį leidinį. Man tik 18, o aš jau turiu tikrą savo plokštelę“, - džiaugėsi „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Dabar plokštelė kainuoja 65 litus – dalį jos tiražo iškart išpirko į parduotuvę susirinkę svečiai, dar 20 egzempliorių iš karto užsakyta internetu. Pasibaigus tiražui, plokštelė „iš antrų rankų“ neabejotinai kainuos brangiau.

„Nori pirkti žmonės iš Kanados ir kitų šalių, kurie tikriausiai nė neįsivaizduoja, apie ką „ba.“ dainuoja“, - pasakojo plokštelės leidėjai.

Kad „ba.“ netrūksta gerbėjų, liudijo ir sausakimša parduotuvė šeštadienio vakarą. Pasveikinti grupės atėjo ir Didžiojoje Britanijoje gyvenanti lietuvių dainininkė Monika Liu.

Trumpu koncertu plokštelę pristatęs Benas prisipažino, kad joje skambančios dainos – jau pasibaigęs jo kūrybos etapas.

Dainos „Tai ne žmogus“ ir „Sugebėt pasikeist“ - tikri Lietuvos alternatyvos scenos hitai. Dainos „Sugebėt pasikeist“ klipas portale „YouTube“ peržiūrėtas beveik 355 tūkstančius kartų ir šįmet pelnė konkurso „KlipVid“ pagrindinį prizą.

Dar dvi plokštelėje įrašytos dainos – iš pernai internete išplatinto „ba.“ minialbumo „Raktas“. Leidinio „ekskliuzyvas“ - dainos „Sugebėt pasikeist“ remiksas, sukurtas šiuo metu Olandijoje gyvenančio prodiuserio Mišos Skalskio – 96wrld.

Pastaruoju metu ir radijo laidas „LRT Opus“ stotyje vedantis Benas pasakojo, kad jau baigė įrašyti debiutinį „pilnametražį“ albumą, kuris turėtų pasirodyti dar šįmet ir bus pristatytas nedideliu turu per Lietuvos miestus.

„Tačiau šitų dainų jame tikriausiai nebus. Tiesiog mūsų skambesys pasikeitė, dabar jis – gerokai agresyvesnis. Ši plokštelė išliks kaip tam tikro laikotarpio atspindys“, - akė „ba.“ lyderis.

Plokštelėje skambančios dainos „Sugebėt pasikeist“ klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.