Į Vilnių atvykstančiam britui Sohn - nauji pripažinimo ženklai

Sohn koncertai Varšuvoje, Vilniuje ir Rygoje vyks iškart po jo turo JAV.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Sohn koncertai Varšuvoje, Vilniuje ir Rygoje vyks iškart po jo turo JAV.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:03 AM

Vos daugiau nei mėnuo liko iki britų atlikėjo Sohn pirmojo koncerto Lietuvoje. Renginio organizatoriai agentūra „8DW Agency“ džiaugiasi, kad šį elektroninės muzikos talentą į Vilniaus menų fabriką „Loftas“ sugebėjo pasikviesti pačiu laiku.

Sparčiai populiarėjantis Sohn į savo gyvenimo aprašymą naujus pasiekimus įsirašo kone kiekvieną savaitę – akivaizdu, kad, pavyzdžiui, kitais metais jo koncertų laukiančių gerbėjų visame pasaulyje bus dar daugiau ir į kamerines erdves Sohn koncertai paprasčiausiai nebetilps.

Dar pavasarį išleistas debiutinis Sohn albumas „Tremors“ vis dar renka teigiamus įvertinimus ir jau užsitikrino vietą ne viename „metų geriausių“ sąraše.

„Uncut“, „NME“, „The Guardian“, „Rolling Stone“, „Pitchfork“, „Clash Music“, „Drowned In Sound“ – „Tremors“ rado vietą visų svarbiausių muzikinių leidinių apžvalgų skyriuose. Žurnalistus sužavėjo ir šį rugsėjį pristatytas kūrinys „Chase“, įrašytas kartu su „Tremors“, bet į albumą neįtrauktas.

Neabejinga Sohn kūrybai ir Lietuvos žiniasklaida – brito kūriniai vis dažniau skamba radijo stočių „LRT Opus“, „ZIP FM“ ir „Power Hit Radio“ eteryje ar rytinėje televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Kaip tik šiuo metu albumą „Tremors“ pristatantis turas, kuriame dalyvauja 9 asmenys, keliasi už Atlanto. Čia naktinio paukščio Sohn laukia net 18 pasirodymų. Visą mėnesį praleidęs Šiaurės Amerikoje Sohn grįš į Europą – koncertai Varšuvoje, Vilniuje ir Rygoje vyks iškart po kelionės po valstijas.

Nors nuolat yra kelyje, Sohn spėja padirbėti ir radijo didžėjumi. Nuo birželio kiekvieną mėnesį jis dalijasi savo mėgstama muzika radijo stoties „BBC Radio 1“ eteryje. Prodiuserio laidų, kuriose gausu netikėtumų, įrašai internete vėliau perklausomi po keliasdešimt tūkstančių kartų. Būtent „BBC Radio 1“ rezidenciją Sohn dažnai renkasi kaip platformą naujų savo darbų pristatymui – pavyzdžiui, liepą laidos metu pirmąkart suskambėjo daugelį sužavėjęs paties Sohn prodiusuotas debiutinis Lauros Doggett kūrinys „Phoenix“.

Kalbant apie naujausius Sohn pasiekimus būtina paminėti ir jo pasirodymą muzikos festivalyje „iTunes“. Visame pasaulyje iš Londono transliuotame ir mėnesį trukusiame renginyje koncertavo tokios žvaigždės, kaip Pharrellas Williamsas, „Placebo“, „Rudimental“, o iškart po Sohn į sceną lipo Samas Smithas.

Artimiausiu metu bus paskelbta, kas britų atlikėją Vilniuje „apšildys“.

Kviečiame įvertinti „4AD” studijoje gyvai įrašytą Sohn darbą „Lights“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.