Tik lrytas.lt: K. Minogue apie seksą, J. Statkevičių ir netektis

Jau kitą savaitę Kaune koncertuosianti dainininkė Kylie Minogue lietuviams parodys tikrą popmuzikos spektaklį. Artėjant šiai viešnagei australų žvaigždė davė išskirtinį interviu „Lietuvos rytui“.

K.Minogue pasirodymai - labai seksualūs.<br>AOP nuotr.
K.Minogue pasirodymai - labai seksualūs.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Oct 25, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:48 PM

Prieš trejus metus Vilniuje dainavusi Kylie šįkart atvyksta į „Žalgirio“ areną. Ten ji dainuos spalio 31-ąją.

46-erių atlikėja du trečdalius gyvenimo yra pramogų pasaulyje. Ir vis dar yra stulbinamai populiari.

Koncertų turas „Kiss Me Once“ – dar vienas spalvingas Kylie šou, kuriame ji atlieka populiarius savo hitus ir daugybę sykių keičia žymiausių planetos dizainerių sukurtus drabužius.

Didžiuliai ekranai, brangi scenografija, dešimtys žinomų dainų ir pribloškianti scena, kurioje Kylie maudosi vonioje, – tai įspūdžiai, kuriais po jau įvykusių šio turo koncertų dalijasi Vakarų žiniasklaida.

„Madonna – popmuzikos karalienė, o Kylie – popmuzikos princesė“, – taip dažnai kalbama apie ryškiausią visų laikų Australijos popžvaigždę.

Prancūzijos dizaineris Jeanas Paulis Gaultier (jis sukūrė kostiumų ir šiam koncertui) Kylie vadina savo mūza, aukso spalvos kelnaitės iš vieno jos klipo eksponuojamos muziejuje Melburne. Vienu metu dainininkė be ginčų buvo tituluojama popmuzikos sekso simboliu: britų spauda net siūlė jos užpakaliuką įtraukti į nacionalinio paveldo sąrašą.

Per populiarumo bangas, keletą nutrūkusių meilės istorijų su žymiais vyrais (Kylie niekada nebuvo ištekėjusi), sunkią ligą ir išbandymus šlove australė perplaukė ir išliko nepasipūtusi.

Tuo įsitikinti teko prieš trejus metus, kai trumpai su ja kalbėjomės, – tai viena draugiškiausių žvaigždžių, kokias yra tekę sutikti.

Tokia ši dainininkė ir aktorė yra ir dabar. Su vakar Paryžiuje viešėjusia dainininke telefonu kalbėjome ne tik apie jos artėjantį koncertą, bet ir apie skaudžius išgyvenimus, ginčus dėl jos seksualaus įvaizdžio ir jos norą surasti tinkamą vyrą.

– Dabar vykstantys koncertai jau vadinami seksualiausiais per visą jūsų karjerą. Ar sutiktumėte, kad taip yra? – paklausiau Kylie.

– Taip, bet tas seksualumas – švelnus ir romantiškas. Ne toks, kaip kai kurie žmonės galbūt mano. Yra gana karštų scenų, bet jos pateikiamos linksmai.

Turiu aštuonis labai gražius šokėjus – keturis vaikinus ir keturias merginas. Į juos smagu žiūrėti. Šou – apie meilę, jausmus, apie tai ir dauguma dainų.

Man nelabai patinka, kai paryškinamas šio koncerto seksualumas, nes tai nėra jo esmė. Seksualus įvaizdis yra įprasta popmuzikos šou dalis.

– Taip, bet jūsų naujausiame albume „Kiss Me Once“ – net trys dainos, kurių pavadinime yra žodis „seksas“.

– Žinau. (Kvatojasi.) Ir tai nebuvo planuota – tiesiog tos dainos geros ir parašytos būtent apie tai. Man reikėjo geriau pagalvoti, nes dabar visi apie tai klausia, o aš neturiu protingo atsakymo.

– Jūsų klipas „Sexercize“ („Sekso pratimai“) šįmet sukėlė audrą žiniasklaidoje. Su būriu kitų merginų sporto salėje sukūrėte tokį erotišką vaizdą, kad kai kas tai net vadina lesbietiška pornografija. Jus pralinksmino visas tas skandalas?

– Tiesą sakant, didžioji dalis jo mane aplenkė – tuo metu buvau užsiėmusi kitais darbais ir nesigilinau, ką apie mane kalba.

Mačiau vieną labai juokingą karikatūrą laikraštyje, kur buvau pavaizduota kaip tame klipe.

Prieš keletą metų irgi turėjau erotiškų klipų, bet tada kažkodėl tiek daug triukšmo nekilo. O šiemet viskas kitaip.

Po to klipo sulaukiau labai daug klausimų apie savo amžių, apie tai, ar jo sulaukus dera filmuotis tokiuose seksualiuose klipuose, išvis atlikti tokias dainas.

Man tie klausimai buvo tiesiog nuobodūs.

Gerbėjai puikiai žino, kad darau tai, kas man atrodo tinkama, kad turiu humoro jausmą, kad niekada nekūriau agresyviai seksualaus įvaizdžio, nes tiesiog nesu tokia moteris.

Man buvo aišku, kad toks klipas negali patikti visiems. Tačiau tai nereiškia, kad dėl to turiu atsisakyti poelgių, kurie man pačiai kartais sukelia šypseną.

– Žinomas lietuvių dizaineris Juozas Statkevičius siuva suknelę, kurią nori jums padovanoti.

– Tikrai? Įdomu ir malonu. Pasakykite jo pavardę paraidžiui. Užsirašau ir būtinai internete pasižiūrėsiu, ką jis kuria.

– Dėl to noriu paklausti, kokių įdomiausių dovanų gaunate iš gerbėjų?

– Tai, ką paminėjote, – yra jaunų dizainerių, kurie dovanoja man drabužius. Dažnai gaunu piešinių ar net lėlių, kurios vaizduoja mane. Pastebėjau, kad mano gerbėjai labai kūrybingi.

Jie žino, kad man labiausiai patinka daiktai, sukurti jų pačių rankomis, o ne pirkti parduotuvėje. Be to, mėgstu meno kūrinius, į kuriuos įdėta širdies.

– Kaip atrodo jūsų diena gastrolių metu? Yra dalykų, be kurių niekaip negalėtumėte išsiversti?

– Mano norai labai paprasti – pavyzdžiui, patogūs baldai ir grimo staliukas persirengimo kambaryje. Bet, pavyzdžiui, visur kartu keliauja mano pamėgtas gėrimų aparatas, telpantis į nedidelį lagaminą. Skamba kaip nieko ypatingo, bet gerai jaučiuosi žinodama, kad galėsiu atsigerti norimo skonio kavos ar sulčių.

– Nemačiau nė vienos jūsų nuotraukos, kurioje atrodytumėte blogai.

– Aš tokių niekam nerodau. (Juokiasi.)

– Bet turiu omenyje ir paparacų nuotraukas. Kaip išlaikote tokią puikią išvaizdą, kai du mėnesius kasdien keliaujate vis į kitą miestą?

– Viena vertus, gastrolių ritmas yra geras dalykas – repeticijos, koncertai yra geriau už bet kokį sportą. Bet rečiau būnu gryname ore ir dažnai neišsimiegu. Šiame ture jau buvau persišaldžiusi – tikrai sunku eiti į sceną, kai nesveikuoji.

Man lengva atrodyti gerai, nes turiu puikius stilistus, kirpėjus, grimuotojus, gražius kostiumus, dekoracijas, palankų apšvietimą. Bet tikiu, kad tiesiog esu linksmas, laimingas žmogus, o tai irgi atsispindi išvaizdoje.

Be to, grožis reikalauja aukų, todėl visąlaik turiu žiūrėti, ką valgau, vartoju labai nedaug alkoholio, po koncertų esu nuobodi ir iškart einu miegoti.

– Koncertuose atliekate kūrinį „Need You Tonight“, kurį anksčiau dainavo tragiško likimo buvęs jūsų mylimasis (grupės INXS vokalistas Michaelas Hutchence’as, nusižudęs 1997-aisiais. – Red.). Kokie jausmai jus užplūsta?

– Kiekvieną sykį galvoju apie Michaelą. Scenoje stengiuosi nesusigraudinti, atsispirti liūdesiui. Kartais tiesiog dainuodama užsimerkiu ir jaučiu, kad su juo kalbuosi. Sakau: tikiuosi, tau patinka, džiaugiuosi, kad dabar esi su manimi. Turbūt tai trunka tik sekundę, bet tai – ypatingos akimirkos man.

Tas kūrinys koncerto programoje yra meilės ir atminimo žinutė, kurią labai branginu. Iš pagarbos Michaelui visiškai neperdirbau tos dainos, o su kitais kūriniais mėgstu tai daryti. Daina skamba taip, kaip ją dainuodavo Michaelas, nekeitėme nieko, nes kūrinys tiesiog tobulas.

– Sakoma, kad vyrai bijo prieiti prie populiarių, savarankiškų ir stiprių moterų. Neseniai juokavote, kad negalite naudotis interneto pažinčių svetainėmis, nes esate pernelyg žinoma.

Norėtumėte tokia nebūti? Vaikščioti į pasimatymus būtų paprasčiau.

– Būtent, pataikėte. (Juokiasi.) Taip, dabar juk daug apie tai kalbama – keičiasi lyčių supratimas, vyrai sutrikę, nebežino, koks jų vaidmuo.

Tačiau tikiuosi, kad tai netiesa. Kalbu apie save – aš vis dar ieškau meilės, ieškau vyro, su kuriuo jausčiausi mylima ir ginama. Noriu visų tų tradicinių, paprastų dalykų.

Juk žinote tą sceną iš filmo „Noting Hilas“, kur įžymybę vaidinanti Julia Roberts sako: „Aš – tik paprasta mergina.“ Aš taip jaučiuosi. Nesvarbu, kad esu žinoma, juk visi mes norime tikros meilės.

– Dėl šių koncertų atsisakėte darbo britų TV šou „Balsas“, kur jums puikiai sekėsi. Norėtumėte sugrįžti į televiziją?

– Taip, nes būtent TV seriale Australijoje ir prasidėjo mano karjera, puikiai pažįstu tą pasaulį. Manau, tikrai dar dirbsiu televizijoje. Gal net norėčiau suvaidinti TV seriale – nes pastaruoju metu jų kokybė vis gerėja, kurti imasi geriausi aktoriai ir režisieriai.

„Balsas“ buvo puiki patirtis man, nors pirmasis filmavimas buvo labai sunkus. Tas šou man dar patiko tuo, jog jame nėra kur paslėpti savo tikrojo „aš“. Esi filmuojamas ilgas valandas, tikrai pavargtum ką nors vaidinti, tavo charakteris visiškai apnuoginamas.

– Gyvenime esate patyrusi daug skaudžių akimirkų. Tačiau iš jų visada išeinate šypsodamasi.

Kas tai – paveldėta ramybė ir optimizmas ar kaukė, kurią išmokote užsidėti?

– Nežinau, ar tas optimizmas yra mano genuose. Galbūt. Visada jaučiu savo artimųjų palaikymą ir tai padeda ištverti didžiausias negandas.

Kita vertus, jūs matote tik viešąją mano gyvenimo pusę. Parodau nemažai, bet didžiąją dalį jausmų pasilieku sau.

Net kai sunkiai sirgau (2005-aisiais dainininkei buvo diagnozuotas krūties vėžys. – Red.), bandžiau įžvelgti ką nors gera.

Žinojau, kad mane palaiko milijonai gerbėjų ir artimiausi žmonės, stengiausi galvoti tik apie tai – net akimirkomis, kai viskas atrodė labai blogai.

Apie tai, ką tada jaučiau ir patyriau, aš tiesiog nepasakoju. Tos akimirkos liks tik man.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.