Būrys garsenybių Lietuvos arenose ieškos lobių salos

Žinomi Lietuvos dainininkai ir aktoriai jau kitą mėnesį šalies arenose vaidins muzikinį spektaklį pagal puikiai žinomą knygą – Roberto L. Stevensono romaną „Lobių sala“. Trečiadienį sostinės bare „Portobello“ susirinkę artistai kėlė nealkoholinio vaikiško šampano taurę už renginio sėkmę, kuri, anot Arūno Valinsko, „yra neišvengiama“.

Artistai kėlė nealkoholinio vaikiško šampano taurę už renginio sėkmę, kuri, anot Arūno Valinsko, „yra neišvengiama“.<br>D.Umbraso nuotr.
Artistai kėlė nealkoholinio vaikiško šampano taurę už renginio sėkmę, kuri, anot Arūno Valinsko, „yra neišvengiama“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-10-29 11:56, atnaujinta 2018-01-24 07:14

„Neatsitiktinai susirinkome „Portobello“ bare, nes Didžiojoje Britanijoje yra toks uostas. Iš uosto išplaukė knygos „Lobių sala“ herojai. Gaila, neatvyko pats knygos autorius, nors greitai jo gimtadienis“, - apie 1894-aisiais mirusį britų rašytoją juokavo A.Valinskas.

TV laidų vedėjui patikėta parašyti spektaklio dainų tekstus. Originalią muziką rašo kompozitorius Marius Matulevičius, spektaklį režisuoja Evaldas Jaras ir Ramūnas Cicėnas.

Pasirodymams Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Kėdainių arenose suburta įspūdinga komanda.

Pagrindinis knygos veikėjas – berniukas Džimas Hokinsas. „Geriausiai iš visų Lietuvos aktorių vaidmeniui tinka kiek pasenęs, bet vis dar berniukiškas Marius Jampolskis“, - linksminosi A.Valinskas.

Dainininkas Česlovas Gabalis vaidins piratą, o aktorius Algis Dainavičius – papūgą. „Tai bene pirmas kartas, kai jam teks vaidinti paukštį“, - pasakojo A.Valinskas.

Vienintelė moteris šioje istorijoje – Džimo mama. Jos vaidmuo teko dainininkei Irenai Starošaitei.

Žilvinas Žvagulis įkūnys išprotėjusį piratą, bičiulių paliktą saloje.

„Jam bus lengva tai vaidinti, juk jau ne pirmas sykis. Jis juk Margaritos saloje turėjo lobį“, - juokėsi A.Valinskas, primindamas savo su Žilvinu Venesueloje įkurto baro istoriją.

Spektaklyje, kuriame skambės per dešimt originalių dainų, vaidins ir Giedrius Arbačiauskas, Mantas Stonkus, Džiugas Siaurusaitis bei kiti žinomi šalies aktoriai.

„Tai – spektaklis visai šeimai. Manau, čia kaip serialas „Simpsonai“ - patiks ir dvejų metų vaikams, ir jų seneliams“, - sakė Dž.Siaurusaitis.

„Aš pats vaidmens neturiu, bet galiu jį atlikti ir be režisieriaus žinios. Kadaise „Dviračio šou“ serialo „Sopranai“ parodijoje įgarsinau papūgą, tad patirties yra“, - juokėsi A.Valinskas.

Vyresnės kartos žiūrovai puikiai žino filmą „Lobių sala“, tačiau lietuviai pasistengs veikėjus interpretuoti savaip, nekopijuodami filmo personažų. „Tai ir yra visas įdomumas – kaip mes viską perteiksime“, - sakė G.Arbačiauskas.

„Man lengva – vaidinu išdaviką, o išdavikas visur yra išdavikas“, - juokėsi Č.Gabalis.

Spektaklyje dalyvaus šokėjų grupė, kuriamos specialios dekoracijos, vaizdo efektai.

„Selo koncertus tikrai perspjausim“, - pažadėjo Dž.Siaurusaitis.

„Šios istorijos neįmanoma nemėgti. Manau, 95 procentai lietuvių žino „Lobių salą“, o bent pusė yra skaitę tą knygą. Toks universalus kūrinys įvairaus amžiaus žmonėms, su nuotykių dvasia“, - kalbėjo A.Valinskas.

Visas muzikinio spektaklio dainas žadama išleisti kompaktinėje plokštelėje, kurią galės įsigyti koncertų lankytojai.

Spektaklio pristatymą atlikėjai baigė, atidarydami skrynią ir iš jo ištraukdami kelis butelius nealkoholinio putojančio gėrimo.

Muzikinis spektaklis visai šeimai „Lobių sala“ bus rodomas: lapkričio 29 d. Vilniuje, „Siemens“ arenoje, lapkričio 30 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, gruodžio 7 d. Panevėžyje, „Cido“ arenoje, gruodžio 13 d. Šiaulių arenoje, gruodžio 14 d. Kėdainių arenoje, gruodžio 21 d. Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.