Išgirsti Šorenos širdies muzikos rinkosi ir garsūs jos bičiuliai

Ketvirtadienio vakaras buvo ypatingas dainininkei Šorenai Džaniašvili. Po gana ilgos pertraukos Vilniaus klube „Tamsta“ ji pradėjo nedidelę koncertų seriją, kurios metu dainuos ir Kaune bei Klaipėdoje.

Šorenos koncerto Vilniuje akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Šorenos koncerto Vilniuje akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 6, 2014, 10:10 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:13 AM

Lietuvoje gyvenanti 26-erių gruzinė kartu su džiazo muzikantų grupe grojo ir muziką iš prieš porą metų išleisto albumo „Mano širdies muzika“, ir kūrinius, kurie tik šią vasarą rado kelią į jos repertuarą.

Buvę Šorenos koncertuose žino – jos pasirodymuose skamba savaip aranžuoti seni gruziniški kūriniai, kuriuos jos muzikantų kolektyvas kartais pakeičia neatpažįstamai.

„Kodėl žmonės eina į mano koncertus? Nežinau, ar čia mano nuopelnas. Man atrodo, lietuviai palankiai žiūri į Gruziją, jos kultūrą, muziką. Juk ir Gruzijos vyrų chorų koncertai čia sulaukia daug publikos dėmesio“, - kuklinosi Šorena.

Programa „Mano širdies muzika“, kurią ketvirtadienį išgirdo vilniečiai – atnaujinta.

Daug senų gruziniškų dainų Šorena pirmąkart išgirdo šįmet, kai Gruzijoje sendaikčių turguje rado seną traškančią plokštelę.

„Parsivežiau tikrą lobyną, kuris gerai atspindi gruzinų muzikos skambesį. Tų dainų net ir „YouTube“ nėra. Kiekviena daina – gili, savita. Bet tai nebus grynas folkloras – viską perleidau per save“, – sako Šorena.

Ar galima netrukus tikėtis ir antrojo jos albumo?

„Nedrįstu taip sakyti. Mano pasaulyje viskas vyksta lėtai – pirmąjį albumą ruošiau gal trejus metus. Tad kol kas apie antrąjį dar negalvoju“, - sakė dainininkė.

Pasiklausyti jos koncerto atėjo ir iš pramogų pasaulio žinomi bičiuliai – dainininkas Mantas Jankavičius, atlikėją šiam koncertui papuošęs dizaineris Liutauras Salasevičius, futbolininkas Deividas Šemberas su mylimąja Oksana Zlatkovaite. Pasirodymą atidžiai stebėjo dainininkės vyras – aktorius Audrius Bružas.

„Bet mes nesikalbame apie darbo reikalus. Vis labiau suprantu, kad geriau tegul šeima būna sau, o dirbti geriau atskirai“, - lrytas.lt sakė dainininkė.

„Mano širdies muziką“ ji vadina svarbiausiu savo projektu, tačiau nespjauna ir į galimybę dainuoti kitką.

„Buvo laikotarpių, kai atsisakiau visko. Bet Lietuvoje su savo gruziniška programa galiu surengti keletą koncertų per metus, ir viskas. Atlikėjui tai – peilis. Todėl greta to tikiuosi ateityje dainuoti ir roką ar popmuziką, dainas, kurios man patinka“, – svarstė Šorena.

Penktadienį jos koncertas įvyks Klaipėdos salėje „Vakaris“, o šeštadienį – Kauno salėje „Nautilus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.