Leonas Somovas ir Jazzu: „Mes ne madingi, mes – stilingi”

Bene geidžiamiausio Lietuvoje muzikinio dueto Leono Somovo ir Jazzu gerbėjams nebereikia laukti Kalėdų – jų svajonėms bus lemta išsipildyti netrukus, nes atlikėjai rengia koncertinį turą. Jauki, koketiška, įelektrinanti, kartais – pretenzinga, o kitąsyk tiesiog pašėlusi jų koncertų nuotaika šįkart dar labiau kaitins termometrų stulpelius.

"Tikrieji klausytojai į mūsų koncertua eina be jokių išankstinių pažadų apie nerealias šviesas, tūkstančius kainuojančias dekoracijas ar kitokias nesąmones", - džiaugiasi L.Somovas ir Jazzu.<br>"Tomas ir Lukas" nuotr.
"Tikrieji klausytojai į mūsų koncertua eina be jokių išankstinių pažadų apie nerealias šviesas, tūkstančius kainuojančias dekoracijas ar kitokias nesąmones", - džiaugiasi L.Somovas ir Jazzu.<br>"Tomas ir Lukas" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 10:44 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:40 AM

Vienas originaliausių Lietuvos scenos duetų patvirtina savo geidžiamumą anšlaginiais koncertais. Lapkričio 13 ir 19 d. dueto koncertų Vilniuje ir Kaune bilietai jau išparduoti. Bilietai į papildomus koncertus vilniečiams ir kauniečiams lapkričio 14 ir 20 d. taip pat tirpsta.

Jau kitą savaitę prasidėsiančiam dueto koncertų turui scenoje bus sukurta ypatingai intymi atmosfera, o grupės nariai leisis į netikėtą ir įtraukiantį performansą, kurio nė nereikia sustiprinti pranešimais apie šviesą ar tiesą. Daugiau koncertų detalių duetas atskleidžia specialiame interviu.

- Esate sakę, kad jums tarsi ir nebereikia stebinti savo gerbėjų – nei fejerverkais, nei lemputėmis. Jie jus myli tokius, kokie esate. Ir vis dėlto - kišenėje turite paruošę staigmenų tiems, kurie susirinks į jūsų artimiausius koncertus. Tiesiog šovė į galvą idėja ir užsidegėte tai įgyvendinti?

Jazzu: Sakydami, kad mums nebereikia stebinti mūsų gerbėjų, turėjome omeny, kad mums pakanka paskelbti savo koncertus, ir tikrieji klausytojai nori į juos eiti be jokių išankstinių pažadų apie nerealias šviesas, tūkstančius kainuojančias dekoracijas ar kitokias nesąmones. Bet nereikėtų suprasti pažodžiui, kad mes nestebiname savo klausytojų. Mums svarbus kiekvienas koncertas. Siekiame tobulėti, judėti į priekį. Norime, kad susirinkusieji išgirstų, ką norime pasakyti. Taigi, staigmenų bus. Šį kartą koncertų tematika, spalvų gama, vizualiniai sprendimai atėjo savaime, savu laiku. Mūsų muzika labai spalvinga, todėl pamanėme, kad tai įdomiai kontrastuotų su vizualine švara. Tai jokiu būdu nereiškia, kad ant scenos nieko nevyks, kad neapgalvojome dramaturgijos. Tiesiog nusibodo tas milijonas šviesų, violetinė ant geltonos, žalia and raudonos... Man tai negražu. Norisi subtilumo, intymumo, jaukumo. Sugalvojome kitokių priemonių tam išgauti. Bus ir muzikinių staigmenų. Bet kam tiek daug pasakoti - ateikite, išgirskite ir pamatykite!

- Jūsų scenografijoje bus teatro užuominų. Kas inspiravo: geras spektaklis, noras susikurti artistišką erdvę, ar vidinis poreikis pabėgti toliau nuo klubinių tendencijų?

Jazzu: Iš tiesų, viena didžiausių inspiracijų - teatras. Norisi atvirumo, nuoširdumo. Intymi erdvė - puiki terpė tiems dalykams atsiskleisti. Tendencijų ir madų mes niekada nesekėme, visada darėme tik tai, kas patinka mums. Mes ne madingi, mes - stilingi. Ir mūsų muzika yra pakankamai nutolusi nuo klubų... Žodžiu, norėjome kitoniškų sprendimų, juos radome, mums patinka. Tikimės, patiks ir mūsų klausytojams.

- Kęstutis Rimdžius kuria jūsų koncertų kostiumus. Daugeliui įsiminė puikus melsvas kostiumas, kuriuo K.Rimdžius papuošė Jazzu koncertui Trakų pilyje. Nebijote spalvų? Kokias jas pasirinkote naujam koncertų maratonui?

Jazzu: Aš nieko nebijau, spalvų - ypač. Mes visada buvome labai ryškūs ir spalvingi. Tačiau šį kartą tiesiog norisi subtilumo, aiškių formų, lengvo sugrįžimo prie klasikos. O Kęstas tikrai puikiai supranta, kas yra moderni klasika. Papasakojome jam savo idėjas ir sutarėme, kaip viskas turėtų atrodyti. Dominuos juoda ir kūno spalva, varis, neblizgus auksas...

Kęstą pažįstu daugelį metų, ir jis mus gerai pažįsta, taip pat ir mūsų muziką. O jo skoniu mes pasitikime 100 procentų. Pamanėme, kad būtent šiam koncertui stiliaus vizijas geriausiai išpildys Kęstas. Ir ačiū jam už tai, kad yra kupinas idėjų, kurios mums labai patinka, o kur dar nuotaika, kurią jis įneša... Su juo dirbti - vienas džiaugsmas. - Savo artimiausiuose koncertuose atliksite dainą, kurios dar niekas negirdėjo. Ar tai - nauja baladė lietuvių kalba? O gal kaip tik šokinės muzikos hitas?

Leonas: Visų pirma, šiuose koncertuose pirmą kartą gyvai atliksime mūsų naują kūrinį „Noriu miegoti”, taip pat turime paruošę dar vieną niekur negirdėtą dainą lietuvių kalba. Tiesa, šį kartą tai bus ne baladė, o atvirkščiai – toks net labai “uplifting” gabalas. Visada įdomu išbandyti su gyva publika – kaip klausytojai tai priims. Labai patinka stebėti stebinčiuosius. (Juokiasi.)

- Kalbama, kad dabar scenoje bus tiek žmonių, kiek jau seniai nebuvo jūsų koncertuose. Ar galime tikėtis vario arsenalo - triūbų ir viso kito?

Leonas: Ne kiekybė, o kokybė mūsų tikslas… Galiu patikinti, kad scenoje dirbsime įprasta sudėtimi, bet – tas tiesa – turėsime ypatingų svečių, kurie daug kam gali pasirodyti net labai netikėtu žingsniu iš mūsų pusės. Man patinka nustebusios publikos efektas, noriu jį išlaikyti koncertui, todėl daugiau nieko neatskleisiu (Juokiasi.).

Netrukus duetas surengs keletą koncertų. Lapkričio 13 ir 14 d. jie susitiks su savo gerbėjais sostinės Teatro arenoje, o 19 ir 20 dienomis koncertuos kauniečiams „Žalgirio" arenos Amfiteatro salėje. Lapkričio 29 d. duetas gros Londono „Islington Assembly Hall”, o gruodžio 5 d. - Šiaulių arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.