Albumo apžvalga. „ba.“ „Pasikeist“

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 8, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:21 AM

Išskirtinis leidinys Lietuvoje - ši „ba.“ vinilo plokštelė išleista tik 100 egzempliorių tiražu. Ne todėl, kad ši Vilniaus grupė turėtų tik tiek klausytojų - vien jos klipas „Sugebėt pasikeist“ internete peržiūrėtas 377 tūkst. kartų. Visiems norintiems plokštelių neužteko, galima spėti, kad nemažai nusėdo kolekcininkų lentynose, bet juk vinilas - tik simbolis. Beveik visas šio minialbumo dainas galima nemokamai išgirsti internete.

Grupės lyderis - aštuoniolikmetis Benas Aleksandravičius, per pastaruosius keliolika mėnesių tapęs lietuviškos alternatyvios muzikos sensacija. Reiškinys, atskleidžiantis kartų kaitą ne tik tarp kūrėjų, bet ir klausytojų. Tarp vyresnių yra daugybė nieko apie jį negirdėjusių, o jaunimas dėl „ba.“ tiesiog eina iš proto - nors, pavyzdžiui, televizijoje Benas yra pasirodęs vos porą kartų.

Į „Pasikeist“ Benas sudėjo tai, ką geriausio yra sukūręs ir išleidęs iki šiol. Britiško modelio „indie“ rokas su žiupsneliu elektronikos, daug paaugliško liūdesio ir nerimo, trupučiu įniršio. Išrado kažką nauja? Kol kas turbūt ne, bet Lietuvos kontekste skamba šviežiai ir gaiviai.

Visi keturi kūriniai - labai skirtingi. „Tai ne žmogus“ - rupus, rėksmingas, kiek pankiškas. „Raktas“ - svajingas instrumentinis pasižaidimas gitara. Daina „Sugebėt pasikeist“ yra „ba.“ himnas - aukštai kylantis balsas ir euforiškas priedainis. Dar yra plokštelės „ekskliuzyvas“ - Amsterdame gyvenančio lietuvių prodiuserio 96wrld sukurtas „Sugebėt pasikeist“ remiksas - puikus dainos perkėlimas į elektroninės muzikos erdves.

Tekstai - apie juos geriau nekalbėti, nes šias eiles galima suprasti labai skirtingais būdais. Bet kuriuo atveju - pasiklausyti verta. Ypač norintiems suvokti, kas dabar vyksta jaunų kūrėjų makaulėse. „Pasikeist“ - tikrai gera įžanga į keistą „ba.“ pasaulį, belaukiant pilnaverčio albumo (jis žadamas dar šįmet).

Įvertinimas - 9 iš 10.

„ba.“ klipas „Sugebėt pasikeist“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.