MTV apdovanojimai išdalyti su keiksmais ir nesklandumais

Škotijos mieste Glazge sekmadienio vakarą vyko šventė, kurios daugelis muzikos žvaigždžių laukia visus metus – MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremonija. Renginys turėjo keistoką prieskonį – jo vedėja reperė Nicki Minaj per vakarą daugybę sykių riebiai nusikeikė, o techninių nesklandumų transliacijoje buvo daugiau, nei nutinka panašiuose lietuviškuose renginiuose.

Dainininkas Enrique Iglesias.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
Dainininkas Enrique Iglesias.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2014, 10:21 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:33 PM

„Kas vyksta, Glazge?“ – į šį sakinį virš scenos ant lynų pakibusi N.Minaj įterpė anglišką keiksmą iš keturių raidžių. . Vėlesnės jos šnekos privertė susimąstyti, kad prieš trejus metus M.A.M.A. ceremonijoje skandalą keiksmažodžiais sukėlęs Egidijus Dragūnas iš tiesų elgėsi labai švelniai ir mandagiai.

MTV tikriausiai teks dėl to pasiaiškinti, bet tai bus vėliau, o kol kas žvilgsniai nukeipti į nuo 1994-ųjų kasmet rengiamą šou.

Pirmajai pasirodyti patikėta JAV dainininkei Arianai Grande. Įspūdingas numeris su daug dūmų ir A.Grande kostiumu, kurį turbūt geriausia apibūdinti kaip baltų kelnaičių ir korseto derinį. Atlikėja spėjo ir paskraidyti virš scenos specialioje kabinoje.

Iškart po to jauna žvaigždė sulaukė smagios akimirkos – ji paskelbta geriausios dainos nominacijos laimėtoja už kūrinį „Problem“, įrašytą su Iggy Azalea. Ariana nukonkuravo rimtus konkurentus – tokius kaip Katy Perry ir Eminemas.

„Tai man beprotiški metai. Ačiū visiems, kas palaikė“, – gaudydama kvapą statulėlę iš dainininkių Alicios Keys ir Emeli Sande rankų priėmė persirengti nespėjusi Ariana.

Po N.Minaj pokštų apie škotiškus bučinius, kurie labiau primena smūgius į galvą, scenoje – dainininkė Kiesza. Stilingas raudonplaukės numeris prasidėjęs telefono būdelėje persikėlė į šachmatų lentos raštais išmargintą sceną, kurioje Kiesza šėlo su būriu šokėjų.

Po jos atėjo eilė areną sudrebinti rokeriams – 2014-aisiais ypač išgarsėjusiam duetui „Royal Blood“, kuris gyvosiomis dekoracijomis pavertė tribūnose susigrūdusius gerbėjus.

Po pertraukėlės buvęs grupės LMFAO narys Redfoo (pernai vedęs šią ceremoniją) paskelbė, kad geriausia popmuzikos grupe ar atlikėju MTV žiūrovai išrinko britus „One Direction“. Jie nurungė tą pačią A.Grande, K.Perry, Miley Cyrus ir grupę „5 Seconds Of Summer”.

Šios grupės sekmadienio vakarą Glazge nėra, bet žiūrovai plojo ir nufilmuotai trumpai padėkos kalbai.

Po trumpo epizodo, kuriame Edas Sheeranas (beje, kitų metų vasario 15-ąją koncertuosiantis Vilniaus „Siemens“ arenoje) pagrojo su škotų dūdmaišininkais, atėjo metas artistei, kuri šįmet ketino dainuoti Lietuvoje, bet persigalvojo.

Karklės festivalyje dalyvauti žadėjusi, bet koncertą atšaukusi britų atlikėja Charli XCX pasirodymą pradėjo viena, žvilgsniu žaisdama su kamera ir kaišiodama liežuvį. Tada prie jos prisijungė grupė ir šokėjai. Su odine striuke dainininkė kūrė padūkusios rokerės įvaizdį, o vyrai tikriausiai negalėjo atitraukti žvilgsnių nuo jos iškirptės. Antroje pasirodymo dalyje vaizdas buvo pastiprintas ugnies pliūpsniais, fakelais ir degančia širdimi.

Hiphopo kategorijoje pergalę nuskynė vakaro vedėja N.Minaj, per gerbėjų balsavimą pralenkusi Eminemą, Kanye Westą, Drake'ą ir kitus. Ta proga reperė pažadėjo kitais metais išleisti naują albumą ir būtinai surengti pasirodymą MTV ceremonijoje.

Metas vienai svarbiausių renginio akimirkų –  scenoje visiems vakaro dalyviams savo karjera nosį nušluosčiusi grupė U2. Pasirodymas – gana ramus, grupė atliko baladę iš „Every Breaking Wave“ iš neseniai išleisto albumo „Songs Of Innocence“.

„Dainos, nešančios žinią“ kategorijoje laimėtoja paskelbta Beyonce  už dainą „Pretty Hurts“.

Devyndarbė N.Minaj ne tik veda šią ceremoniją ir jau laimėjo vieną statulėlę, bet ir surengė pasirodymą. Orą skrodžia rausvi lazeriai, scenoje lyja žiežirbomis, sukasi pusnuogės šokėjos, pati Nicki repuoti pradėjo pakilusi nuo sosto – šios reperės pasirodymai niekada nebūna kuklūs. Bet ir tai – ne viskas. Prie pasirodymo netikėtai prisijungė prie balto fortepijono sėdinti vokalistė, o galiausiai viskas peraugo į tikrą „twerk“ šokio orgiją – su plačiai praskečiamomis Nicki kojomis, dviem pusnuogiais vyrais ir atsiklaupus scenoje kratomu užpakaliu. Žodžiu, viskas – kaip provokuojamame klipe „Anaconda“.

„Keturis dešimtmečius jis – tamsos princas“, – žengęs į sceną, ištarė roko gitaristas Slashas. Drebančiu balsu jis pristatė MTV šių metų Pasaulio ikonos apdovanojimo laimėtoją – legendinį rokerį Ozzy Osbourne'ą.

„Ačiū, kad atėjote, ačiū MTV, telaimina jus Dievas“, – išsišiepęs padėkojo Ozzy.

Kelios kategorijos šou režisieriams pasirodė mažiau svarbios – jų laimėtojai pristatyti paskubomis. Geriausiu atlikėju išrinktas Justinas Bieberis, geriausia roko grupe – „Linkin Park“, geriausia koncertine grupe „One Direction“. Nė vieno iš šių artistų ceremonijoje nebuvo.

Linksmybes tęsė N.Minaj – ant žiūrovų galvų išmėtė saujas netikrų pinigų ir patikino, kad už juos prie baro galima gauti nemokamų gėrimų.

Žiūrovai neišsilakstė – ir gavo romantišką dainininko E.Sheerano pasirodymą. Kitų metų vasarą Vilniuje grosiantis atlikėjas liko ištikimas sau – tiesiog su gitara atsistojo prie mikrofono, o šou atstojo už jo nugaros besisukanti šokėjų pora.

Elektroninės muzikos superžvaigždė Afrojackas pristatė geriausio pasaulio regionų atlikėjo apdovanojimą. Jis renkamas iš skirtinguose regionuose, kuriuose rodomas MTV kanalas, žiūrovų renkamų vietinių atlikėjų. Jau ne pirmą sykį šis prizas keliauja į Kiniją – atiteko dainininkei Bibi Zhou.

Apdovanojimo už geriausią išvaizdą laimėtoja paskelbta dainininkė Katy Perry, šiuo metu viešinti Australijoje.

Į sceną žengęs ispanų dainininkas Enrique Iglesias taip pat ruošiasi netrukus apsilankyti Lietuvoje – gruodžio 2 dieną jis koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje. Kad ir kaip būtų keista, šįkart jis – be savo „firminės“ kepuraitės, bet su didele pietietiška aistra, reperiais ir kraują kaitinančia flamenko šokėja.

Škotišku kiltu pasipuošęs aktorius Davidas Hasselhoffas su imtynininkėmis dvynėmis Bellomis pristatė geriausios atlikėjos kategoriją. Joje laimėtoja paskelbta A.Grande.

Susijaudinusi atlikėja dėkojo įrašų leidėjams, vadybininkams, MTV ceremonijos technikos personalui, nors šio darbas tikrai nebuvo nepriekaištingas – žiūrovai gavo ir nelogiškų pauzių, ir nežinia kur nukreiptų kamerų transliuojamų vaizdų.

Geriausia alternatyvios muzikos grupe paskelbti amerikiečiai „Thirty Seconds To Mars“, geriausia nauja grupe – „5 Seconds Of Summer", už geriausią vaizdo klipą „Dark Horse“ apdovanota dainininkė K.Perry.

„Tai jau kartojasi, bet priimsiu apdovanojimą. Tikiuosi, jūs visi girti“, – įrašytoje žinutėje skėlė K.Perry.

Įsiterpianti transliacija iš kitos Glazgo salės – kad MTV žiūrovai išgirstų dainininkės Alicia Keys pasirodymą. Kūdikio besilaukianti atlikėja sėdi prie pianino ir dainuoja bene prasmingiausią vakaro kūrinį – su užuominomis į pasaulio vienybę ir skaudžius konfliktus.

Vaizdui grįžus į salę, N.Minaj kone minutę nesuprato, kad jai jau reikia kalbėti, tada pavaišino publiką gal dešimtuoju riebiu keiksmažodžiu per vakarą ir atsisveikino, pristatydama jungtinę rokerių komandą, kurioje buvo Slashas ir "Biffy Clyro" nariai. Jie paskutiniu vakaro numeriu pagerbė tribūnose visa tai ramiai stebėjusį Ozzy Osbourne'ą.

Pagrindinių apdovanojimų laimėtojai 

Geriausia daina: Ariana Grande su Iggy Azalea „Problem“.  

Geriausias vaizdo klipas: Katy Perry su Juicy J „Dark Horse“.

Geriausia atlikėja: Ariana Grande.

Geriausias atlikėjas: Justinas Bieberis.

Geriausia nauja grupė: „5 Seconds Of Summer”. Geriausia popgrupė: „One Direction“. Geriausia roko grupė: „Linkin Park“.

Geriausia alternatyvios muzikos grupė: „Thirty Seconds To Mars“.

Geriausias elektroninės muzikos atlikėjas: Afrojackas.

Geriausia hiphopo atlikėja: Nicki Minaj.

Geriausia koncertinė grupė: „One Direction“.

Geriausias koncertų serijos „Pasaulio scena“ atlikėjas: Enrique Iglesias.

Didžiausias postūmis: „5 Seconds Of Summer”.

Geriausius gerbėjus turinti grupė: „One Direction“.

Geriausia išvaizda: Katy Perry.

Geriausia daina, nešanti žinią: Beyonce „Pretty Hurts“. Geriausia pasaulio regionų atlikėja: Bibi Zhou. Pasaulio ikona: Ozzy Osbourne'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.