Grupės „Garbanotas Bosistas“ koncertas – šįvakar radijo eteryje

Per metus išpopuliarėjusio, nepriklausomoms šalies grupėms platformą suteikiančio projekto „LRT Opus Ore“ kolektyvas džiūgauja – į jaukią vintažinę radijo studiją pagaliau pavyko prisivilioti roko grupę „Garbanotas Bosistas“. „LRT Opus" radijo bangomis grupę bus galima išgirsti jau šį vakarą, lapkričio 11 d. 18 val.

Šiuo metu „Garbanotas Bosistas“ yra viena stropiausiai šiuolaikinę šalies muziką reprezentuojančių grupių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šiuo metu „Garbanotas Bosistas“ yra viena stropiausiai šiuolaikinę šalies muziką reprezentuojančių grupių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:38 PM

Kaip jau tapo įprasta, grupės „Garbanotas Bosistas“ pasirodymas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis, kiek vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą. Tai bus jau 15-tas „LRT Opus Ore“ serijos koncertas.

Grupės teigimu, „Garbanotas Bosistas“ yra tai, kas gimsta hipiškas meilės, taikos ir rokenrolo idėjas perkėlus į modernių laikų Vilnių. Brolius Mantą (gitara) ir Šarūną (vokalas, gitara, lūpinė armonikėlė) Joneikius groti išmokė pranciškonų vienuoliai, o pirmieji jų koncertai buvo su krikščioniškos muzikos grupe. Tada jie atrado psichodelinį roką ir 2008 m. jau koncertavo pirmojo grupės bosisto Augustino, itin garbanoto, garbei.

Dėl Šarūno balso panašumo į Roberto Planto vokalą grupė greitai buvo pakrikštyta lietuviškaisiais „Led Zeppelin“, tačiau ilgainiui jų skambesys lengvėjo, tapo artimesnis „indie folk" stilistikai. Dabar grupės „Garbanotas Bosistas“ koncertuose galima išgirsti ir dešimties minučių trukmės 60-ųjų roko stilistikos kūrinius, ir šiltas akustines dainas, kviečiančias nuskristi į San Fransiską ir ten pasiekti saulę.

2012-aisiais „Garbanotas Bosistas“ savo jėgomis įrašė ir išleido kol kas vienintelį grupės albumą (EP) „Venera“. Įvairiapusė muzika ir jauki koncertų atmosfera leido grupei rasti klausytojų tiek tarp menų studentų, tiek tarp jų tėvų. Ir ne tik Lietuvoje. Šiuo metu „Garbanotas Bosistas“ yra viena stropiausiai šiuolaikinę šalies muziką reprezentuojančių grupių.

Šiuo metu grupė kuria debiutinį normalios trukmės albumą nauja sudėtimi: „Garbanotame Bosiste“ groja broliai Joneikiai, Gabrielė, būgnininkas Jonas ir bosistas Kipras. Pasak grupės narių, pakitus sudėčiai, nepakito esmė – meilė muzikai, laisvei ir žmonėms.

Projektas „LRT Opus Ore“ spalio pradžioje sėkmingai grįžo į radijo ir televizijos eterį. Naujo „LRT Kultūros" sezono koncertų ciklą pradėjo sparčiai populiarėjanti nepriklausomo roko grupė „Deeper Upper“.

Jau žinoma, kad šiais metais po „LRT Opus Ore“ vėliava įvyks dar vienas koncertas. Gruodžio 11 d. LRT radijo įrašų studijoje įsikurs Vytautės Pupšytės ir Vyčio Smolsko projektas „Soul Moustache“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.