Nauja Conchitos Wurst daina: „Sapnavau, kad esu karalienė“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-11 14:05, atnaujinta 2018-01-21 18:49

Šįmet „Euroviziją“ laimės austrų dainininkas Conchita Wurst pusmetį mėgavosi šlove, o dabar pagaliau pristatė naują dainą – pirmąją savo karjeroje po konkursą laimėjusios „Rise Like A Phoenix“. „Sapnavau, kad esu karalienė aviečių spalvos rūbais“, - kūrinyje „Heroes“ dainuoja į barzdotos moters personažą įsijautęs atlikėjas.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Thomas Neuwirthas, pastaruosius mėnesius mėgaujasi ne tik paprastų gerbėjų, bet ir politikos lyderių dėmesiu.

Spalio pradžioje austras pasakė kalbą ir dainavo Europos Parlamente. Pasirodymas sulaukė plojimų, bet pasigirdo ir kritiškų nuomonių.

Conchitos viešnagę surengė Europos Parlamento vicepirmininkė, lesbietiškos orientacijos neslepianti Ulrika Lunacek, atstovaujanti Žaliųjų partijai. Ši pramoga kainavo 17 tūkst. eurų – už sceną, techninio personalo darbą ir aparatūrą. Pinigai skirti iš parlamento viešiesiems ryšiams skirtų pinigų. Pabrėžiama, kad Conchita Wurst negavo honoraro.

Šio mėnesio pradžioje barzdotą transvestitą priėmė Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas. Ji gyrė šio dainininko kovą su diskriminacija ir netolerancija.

„Kai išgirdau, kad ji laimėjo šį „Eurovizijos“ dainų konkursą, iškart supratau, kad ji yra pasaulio žvaigždė, – sakė Ban Ki-moonas. – Tvirtai palaikau lygybę“.

Tiesa, žvaigždė, kuriai praėjusią savaitę sukako 26-eri, atrodė užmigusi ant laurų. Buvo pasklidę gandai, kad Conchita Wurst „apšildys“ JAV atlikėjos Lady Gagos koncertus, tačiau gandai ir liko gandais.

Vis dėlto dabar austras įrodo, kad neketina apsiriboti tik „eurovizinės“ pergalės spindesiu. Nauja daina „Heroes“ - jausminga baladė, prie kurios prisidėjo ir garsus švedų muzikos prodiuseris Kleerupas.

„Jie niekada mūsų nepalauš“, - kūrinyje dainuoja Conchita, poetiškai tęsdamas kovos už lytinių mažumų teises temą.

Naujoji „Eurovizijos“ laimėtojo daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.