Albumo apžvalga. Ariana Grande „My Everything“

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 12, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

Amerikiečių dainininkė A.Grande sekmadienį laimėjo porą MTV Europos apdovanojimų - geresnės papildomos reklamos antram jos albumui, pakilusiam į pirmą JAV „topų“ vietą, nė nesugalvosi. Ar jis to tikrai vertas - kitas klausimas.

Britney Spears, Christina Aguilera, Rihanna, Taylor Swift, Miley Cyrus - popmuzikos pasaulyje kas kelerius metus atsiranda ambicinga mergina, susirenkanti skambias antraštes ir užkemšanti radijo bangas savo hitais. Į tokį šlovės pliūpsnį akivaizdžiai taiko ir A.Grande. Karjerą, beje, pradėjusi panašiai kaip Britney ir Miley - filmuodamasi Walto Disney studijos muzikiniuose šou vaikams.

Dabar jai - 21-eri, o turtingi dėdės, akivaizdu, pasiruošę sukišti į jos sėkmę dideles sumas. Prie antrojo Arianos albumo dirbo vienas brangiausiai apmokamų pophitų prodiuserių Maxas Martinas ir Vilniuje neseniai grojusios grupės „OneRepublic“ lyderis Ryanas Tedderis - o jų taip lengvai neprisiviliosi.

Tai, kas aišku iškart: Ariana turi tokį balsą, kokio gali pavydėti daugelis konkurenčių. Stiprų, lengvai „imantį“ aukštas natas, netgi seksualų ir puikiai tinkamą ritmenbliuzo bei soulo muzikai.

Nieko nuostabaus, kad šių žanrų elementų čia - apstu, nuo hito „Problem“ (sudainuoto su australų žvaigžde Iggy Azalea) iki dainos „Best Mistake“ (duetas su reperiu Big Seanu).

Labiausiai kabinantis albumo kūrinys - su elektroninės šokių muzikos dievuku Zeddu įrašytas „Break Free“. Visiškai nesusijęs su kitomis Arianos dainomis, bet užpakalį kratyti smagu.

Visa muzika - išlaižyta ir nublizginta iki smulkmenų, tačiau vis tiek susidaro įspūdis, kad kramtai gumą su pernelyg daug dažiklių. Iš kiekvienos šios albumo ląstelės sklinda riksmas „darykim pinigus“, bet nuoširdaus žavesio ir išskirtinumo šiai merginai vis dar trūksta.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Klipas „Break Free“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.