I. Narkutės albumo pristatymą sudrumstė siautėjantis vyras

„Šiandien čia – tik 88 klavišai ir aš. Tai – mūsų pasimatymas“, - trečiadienio vakarą sostinės senamiestyje su gerbėjais sveikinosi dainininkė Ieva Narkutė. Dainininkė jaukiai pristatė ką tik išleistą antrąjį albumą „Švelnesnis žvėris“.

Akimirkos iš Ievos Narkutės albumo pristatymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Akimirkos iš Ievos Narkutės albumo pristatymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-11-12 19:25, atnaujinta 2018-01-21 15:55

Dar prieš penkerius metus atrodė, kad Ieva ir liks žinoma tik dainuojamosios poezijos festivalių lankytojams.

Tada viskas apsivertė aukštyn kojom, kai dainą „Raudoni vakarai“ apie Lietuvos partizanus skambėjo Rusijos TV šokių ant ledo šou – ją pasirinko Povilas Vanagas ir aktorė Agnija Ditkovskytė. Daina akimirksniu užkariavo lietuvių dėmesį - netrukus filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai įtraukė ją į šios juostos garso takelį.

Tuo metu Ieva dar kalbėjo, kad muzika ir išliks tik pomėgis, o savo ateitį ji sies su psichologija.

Dabar viskas kitaip – dainininkė daug koncertuoja, ne kartą dainavo už Atlanto ir kaip magnetas traukia meniškai nusiteikusią publiką.

Daug jos susirinko ir trečiadienio vakarą – Vilniaus senamiestyje esantis „Vagos“ knygynas buvo sausakimšas. Ievos dainų publika klausėsi užgniaužusi kvapą. Norinčių išgirsti buvo daugiau, nei tilpo viduje – vienas triukšmingas senyvas vyriškis buvo išprašytas. Jis neapsiramino ir toliau veržėsi į knygyną - rankomis daužydamas langą ir trukdydamas klausytis muzikos.

I.Narkutės dainų magija – klausaisi ir atrodo, kad šią trapią jauną moterį pažįsti geriau nei geriausią draugą, su kuriuo sėdėjai viename suole.

Be to, ši muzika – labai poetiška. „Ačiū žvėrims ir žmonėms. Jūsų švelnumas ir jėga įkvepia ir gydo“, - jo viršelyje parašė Ieva. Visai nepanašu į „esame labai dėkingi visiems gerbėjams ir prodiuseriui“, kaip yra pripratusios Lietuvos popžvaigždės.

„Rašiau šį albumą bandydama iš naujo susirasti save. Jis turi terapinę paskirtį. Ieškojau klausimo į atsakymą, kokiu žmogumi būti, geru ar blogu, laukti ar nelaukti, duoti ar imti“, - pasakojo Ieva.

Pripažindama, kad albume yra dainos, nupasakojančios jos skaudų išsiskyrimą su vaikinu. Rašyti kitaip – neapnuogindama sielos – ji tiesiog nemokanti.

„Viskas yra apie tai. Mano mėgstamiausias albumo kūrinys - „Neturėsi jos“. Čia toks moralams vyrams, kurie išsiskiria su moterimis ir neįvertina, ko netenka. Šis albumas yra asmeniškas, kaip ir visa mano muzika.

Ar būna dainų apie laimingą meilę? Manau, visos dainos yra apie meilę, kuri baigėsi per anksti“, - juokėsi I.Narkutė.

„Kas bus, kai nebeturėsi, apie ką dainuoti?“ - dainininkės paklausė vienas gerbėjas.

„Kai visi vyrai išmirs? Kai su vyrais man viskas bus gerai, baigsiu dainininkės karjerą“, - kvatojosi Ieva. Su linksmumu, kuris yra kontrastas albumo nuotaikai: „Žmonės sako, kad esu labai nelaiminga, jei taip dainuoju. Tad turbūt geriausia albumo klausytis vedžiojant šunį ar šiaip darant tai, kas jums kelia nuotaiką. Tada bus balansas“.

Albumą, kaip ir pernai išleistą debiutinį „Vienas“, prodiusavo Stanislavas Stavickis-Stano. Rankas prikišo kiti žinomi muzikantai – tarp jų pianistas Vytautas Bikus ir vienas geriausių Lietuvos roko gitaristų Tomas Varnagiris.

Pirmieji dar dažais kvepiančią kompaktinę plokštelę galėjo įsigyti pristatymo svečiai, o visi norintys ją galės nusipirkti albumo pristatymo koncertuose. Jie vyks: lapkričio 14d. Marijampolės kultūros centre; 15d. - Druskininkų Kolonadoje; 16d. - Klaipėdos koncertų salėje; 19d. - Vilniaus Kongresų rūmuose; 21d. - Šiaulių koncertų salėje “Saulė”; 27d. - Panevėžio J.Miltinio dramos teatre; 28d. - Kauno “Girstučio” kultūros rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.