Nicki Minaj atsiprašė už klipą, primenantį nacių vaizdus

Skandalą sukėlęs klipas:

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 9:15 PM

Animaciniame vaizdo klipe atlikėja vaizduojama sėdinti soste, apsupta antikinių kolonų, ant kurių kabo raudonos vėliavos su baltu apskritimu, dizainu primenančios nacistinės Vokietijos vėliavas, tik jose svastika yra pakeista N.Minaj ženklu.

Priekyje laukiančios karių ir tankų rikiuotės primena dokumentinių juostų vaizdus iš Adolfo Hitlerio viešų pasisakymų. Šioje dainoje taip pat pasirodo tokios žvaigždės kaip Drake'as, Lilas Wayne'as ir Chrisas Brownas.

Savaitgalį MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremoniją Glazge, Škotijoje vedusi N.Minaj paaiškino, kad šio vaizdo klipo idėją inspiravo animacinis serialas „Metalocalypse“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ N.Minaj parašė, kad jos prodiuseris ir vaizdo klipo kūrimui vadovavęs asmuo yra jos artimi draugai ir jie abu yra žydai.

„Man nekilo tokios sąsajos, bet labai atsiprašau ir prisiimu pilną atsakomybę, jei tai ką nors įžeidė. Niekada netoleruočiau nacizmo savo mene“, – parašė ji.

Prieš antisemitizmą kovojanti Antidefamacijos lyga anksčiau šį vaizdo klipą pavadino „keliančiu gilų nerimą“, pažymėdama, kad jis buvo išleistas per pačias Krištolinės nakties, per kurią 1938 metais naciai surengė operaciją prieš Vokietijos ir Austrijos žydus, metines.

„Šis vaizdo klipas yra netaktiškas Holokausto aukų atžvilgiu ir sumenkina tos eros istoriją“, – pareiškė lygos direktorius Abrahamas Foxmanas.

Po N.Minaj atsiprašymo A.Foxmanas paskelbė dar vieną pareiškimą.

„Tikimės, kad ji toliau šviesis pati ir apšvies savo gerbėjus, kad buvo naciai ir kodėl negalima lengvai žiūrėti į genocidą ir holokaustą“, – pareiškė jis.

Skandalą sukėlęs klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.