Ar grupės „16Hz“ linksmybės vis dar baigiasi šokiais ant stalų?

„Tokių akimirkų niekada nepamirši“, – neslėpė P.Jucevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 13, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:45 PM

Kauno „Renginių oazėje“ trečiadienio vakarą įvykęs grupės „16Hz“ 20-ojo gimtadienio renginys labiau priminė jaunimėlio vakarėlį, nors visa trijulė vidutinio amžiaus.

Grupės įkūrėjai broliai Robertas ir Petras Jucevičiai bei vėliau prie jų prisijungęs klavišininkas Skaidrius Varslauskas–Hardas taip šėlo scenoje, kad sugebėjo ant kojų pakelti beveik visą prie stalų sėdėjusią publiką.

„Dvidešimtasis gimtadienis – puikus metas. Muzikoje jau nesame vaikai ar paaugliai, tačiau dar nesame ir mohikanai. Esame kupini jėgų, noro kurti, eksperimentuoti, linksminti publiką“, – kalbėjo grupės lyderis P.Jucevičius.

Grupės nariai neslėpė, kad per 20 kūrybos metų būta daug ieškojimų, atradimų ir praradimų. Tačiau jiems svarbiausia, kad grupė net trumpam nebuvo išsibarsčiusi ir visada ėjo į priekį.

„Viena karta su mumis jau užaugo, dabar auginame antrą. Norime, kad klausydami mūsų muzikos žmonės pamirštų savo amžių ir rūpesčius bei pasinertų į linksmybes“, – tvirtino grupės nariai.

Gimtadienio proga vyrai paruošė specialią programą, kurioje skambėjo kūriniai iš 11 per du dešimtmečius išleistų grupės albumų.

Koncerto metu „16Hz“ nariai gerbėjams pateikė staigmeną. Jie pristatė naują itin linksmą dainą „Kreizy vakarai“. Žodžius ir muziką jai sukūrė S.Varslauskas – Hardas.

Būsimuoju hitu vadinamoje dainoje pasakojama apie jaunatviškas šėliones ir nutrūktgalviškus nuotykius.

„Linksmybės iki ryto, šokiai ant stalų. Žinoma, taip buvo. Dabar linksminamės kiek santūriau“, – su šypsodamasis sakė P.Jucevičius, kuris kartu su kitais grupės nariais pritaria posakiui, jog geriausi ir įsimintiniausi tie vakarėliai, kurių ryte neprisimeni.

Naujoje dainoje pasakojama apie linksmybes, kuomet jaunystėje grupės nariai dirbo ir linksminosi pajūryje.

„Tokių akimirkų niekada nepamirši“, – neslėpė P.Jucevičius.

Grupės narių gimtadienio šventėje dalyvavo žmonės, kurių keliai dažnai su grupe „16Hz“ persipynė muzikos pasaulyje. Muzikiniais kūriniais klausytojus džiugino Kauno „Studentiškasis“ choras, grupės „16Hz/Tribute“, „Bon Jeans“, „Kitokios“, Viktorija Mauručaitė, Vasha. Renginį vedė šmaikštuolis Andrius Žiurauskas.

Įvairiuose Lietuvos miestuose koncertuojanti kauniečių grupė pastaruoju metu vis dažniau lankosi Londone, kur sulaukia emigravusių mūsų tautiečių dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.