Grupė „Bavarija“ grįžta į sceną

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Nov 15, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:37 AM

Muzikos apdovanojimų ceremonijos M.A.M.A. žiūrovams – staigmena. Renginyje, kuris vyks kitų metų sausio pabaigoje, atsikurs populiari grupė „Bavarija“.

Dešimtis hitų sukūrę „bavarai“ buvo viena populiariausių praėjusio dešimtmečio grupių Lietuvoje.

„Visus tuos metus, kai mūsų nėra scenoje, kone kiekvieną mėnesį sulaukiame klausimų, kada grupė atsikurs.

Šiandien atsakymas į šį klausimą aiškus “, – „Lietuvos rytui“ sakė grupės nariai.

„Bavarijos“ pasirodymas taps ryškiu sausio 30-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios ceremonijos akcentu – čia taip pat dainuos Marijus Mikutavičius, Alina Orlova, Džordana Butkutė ir kitos Lietuvos žvaigždės.

Raginimai atsikurti – nuolat

Deivydas Zvonkus, Vilius Tarasovas ir Juozas Liesis niekada viešai neskelbė, kad „Bavarija“ išsiskirstė, tačiau iki šiol paskutinis grupės albumas „Gazas“, išleistas 2005-aisiais, paskutinis pasirodymas įvyko 2009-aisiais – tada grupė jau porą metų koncertuodavo tik retsykiais.

D.Zvonkus tęsia kompozitoriaus karjerą, V.Tarasovas dainuoja, o J.Liesis dirba žurnalistu ir renginių vedėju.

„Pristabdėme veiklą, nes buvome labai vienas kitam nusibodę. Juk iki tol beveik vienuolika metų kvėpavome vienas kitam į nugarą.

Bet, nepameluosiu, vis sulaukdavau skambučių iš televizijos su klausimu – gal „Bavarija“ galėtų padainuoti viename ar kitame specialiame renginyje.

Vis tuos pasiūlymus „numuilindavome“. Bet M.A.M.A. mums paskambino laiku – tuo metu kaip tik patys buvome pradėję svarstyti apie galimybę sugrįžti“, – pasakojo D.Zvonkus.

Apie ateitį – atsargiai

Deivydas neprognozuoja tolesnių „Bavarijos“ veiksmų. Kol kas suplanuotas tik vienas grupės pasirodymas – M.A.M.A. scenoje.

„Matysime, kaip seksis bendrauti, repetuoti, kaip pavyks pasirodymas. Jei atsiras noras toliau muzikuoti kartu, taip ir darysime. Bet plano nėra.

Pažiūrėsime, ar vis dar jaučiame džiaugsmą kartu būdami scenoje. Dėl dainų aš ramus – esu tikras, kad daugelis senųjų „Bavarijos“ kūrinių, šiek tiek atnaujinus aranžuotę, ir šiandien puikiai skambėtų koncertuose“, – sakė D.Zvonkus.

Nusprendus toliau rašyti „Bavarijos“ istoriją, grupės elgesys ir muzika turbūt keistųsi.

„Būtų keista toliau daryti taip kaip studentiškais laikais. Paauglių nevaidinsime, dabar esame subrendę.

Mūsų santykiai dabar puikūs, draugystė ir kūrybos kibirkštis yra. Bet svarbiausia popmuzikoje rezultatas, tad ką nors spręsti bus galima tik po pasirodymo“, – kalbėjo D.Zvonkus.

Jaudulys ir baimė

J.Liesis neslepia – jis atsargiausiai iš trijų grupės narių priėmė sugrįžimo idėją.

„Baimė man nebūdinga, Vilius ir Deivydas stebisi, bet dabar aš bijau. Kažkas mano gyvenime pasikeitė.

Bijau to, ką pajusiu ir pamatysiu toje scenoje. Bijau, kad tai, ką pamatys žiūrovai, gali nebepriminti tos jėgos, kuri buvo prieš dešimt metų.

Žiūriu su tam tikra įtampa. Kaip narkomanas su švirkštu, galvojantis – o kaip šį kartą suveiks? Laukiu koncerto kaip didžiulio nuotykio, pirmojo šuolio parašiutu. Viena vertus, labai to noriu, bet suvestinėse kartais paskaitau apie sulaužytas kojas. Tačiau mano draugai Vilius ir Deivydas taip užsidegę, kad turbūt įskels mano veide šypseną ir nuslopins kinkų drebulį“, – kalbėjo Juozas.

Viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių jis sutiko veltis į šį nuotykį, – grupės „Bavarija“ pasirodymo savo akimis nėra matę jo vaikai.

„Jie matė įrašus, vis paklausia, kaip ten viskas buvo.

Dabar jie galės pamatyti patys“, – šypsojosi Juozas.

Tikisi kartu dainuoti toliau

V.Tarasovas po „Bavarijos“ išsiskirstymo išleido du solinius albumus, koncertuoja su žmona Violeta ir gyvena gimtojoje Klaipėdoje – kiti du grupės nariai jau seniai persikraustė į Vilnių.

„Gal ir gerai, dabar būsime ne uostamiesčio, o visos Lietuvos grupė“, – juokėsi dainininkas.

Jis bene atviriausiai užsiminė, kad „Bavarija“ į sceną tikriausiai grįš ne vienam koncertui.

„Bent jau man norėtųsi, kad jų būtų daugiau. Juk tikrai verta. Susėdome su Deivydu ir susidėliojome tik pačias populiariausias „Bavarijos“ dainas, kurias žino visa Lietuva.

Vien iš hitų išeitų 80 minučių koncertas.

Einu pro vaikų darželį, o ten mažyliai „Bavarijos“ dainą dainuoja. Nesinori, kad grupė nugrimztų į užmarštį. Manau, „Bavarija“ yra svarbi Lietuvos popmuzikos istorijai.

Juk buvo tiek dvigubai „platininių“ albumų, koncertų stadionuose. Tikiu, kad šios muzikos poreikis tebėra – nebent visi gerbėjai būtų emigravę“, – svarstė V.Tarasovas.

Turi garsių gerbėjų

Dainininkas įsitikinęs – į sceną grįžusi grupė vėl galėtų kilti į populiarumo aukštumas.

„Įdomiausia, kad mūsų klausėsi ir mus mėgo įvairiausi žmonės. Nuo vaikų iki politikų ir žinomų sportininkų.

Sportuoju su karjerą baigusiu krepšininku Eurelijumi Žukausku – jis vis klausinėja, kada sugrįš „Bavarija“.

Sutikau Ingridą Sabonienę – ji klausia to paties ir sako, kad Sabonių namuose nė vienas pasilinksminimas be mūsų dainų nesibaigia. „Bavarija“ nėra pamiršta“, – džiaugėsi Vilius.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.