„Eurovizijos“ žvaigždė C. Wurst karjerą tęsia striptizo klube

Jo barzda per vieną vakarą tapo reiškiniu, vertu didžiausių kanalų pasaulio žinių laidų eterio. Šiandien ta barzda vis dar dėmesio centre, bet pasigirsta klausimas: o kas toliau bus su „Eurovizijos“ laimėtoju Conchita Wurst?

Šią savaitę Conchita Wurst pasirodė garsiame Paryžiaus kabareto teatre „Crazy Horse“.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Šią savaitę Conchita Wurst pasirodė garsiame Paryžiaus kabareto teatre „Crazy Horse“.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„TV antena“

Nov 17, 2014, 6:18 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:07 AM

Gimtinėje tave pasitinka kaip čempioną, pietų kviečiasi prezidentas, tada surengi gastroles, įrašai dar kelias dainas, kurių kiekviena – vis mažiau įdomi už prieš tai buvusią. Po metų apie tave mažai kas kalba. Maždaug tokia beveik be išimčių yra „Eurovizijos“ laimėtojų dalia, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Nuo tada, kai „Eurovizijos“ sceną Kopenhagoje nušvietė barzdotos moters žvaigždė, praėjo pusmetis. Atrodo, kad Conchitai Wurst (arba šio vaidmens atlikėjui Thomui Neuwirthui) užmarštis kol kas negresia, tačiau naujos karjeros aukštumos – irgi.

Dar prieš porą savaičių atrodė, kad austrų atlikėjas užmigo ant laurų, keliaudamas po barus, kabaretus ir susitikimus su politikais.

Prieš savaitę 26-ąjį gimtadienį atšventęs dainininkas vis dėlto susigriebė – išleido naują dainą, jausmingą baladę „Heroes“. Tačiau kol kas negirdėti apie jo gastroles, o reti pasirodymai rengiami gėjų klubuose, festivaliuose ir striptizo spektakliuose.

Atrodo, kad Conchita tiesiog nepasirengęs naudotis žinomumu, kurį gavo.

Dainininkei veidas dabar atveria daugybę durų. Prieš keletą mėnesių savo modeliu austrą pasirinko garsusis dizaineris Karlas Lagerfeldas. Praėjusį savaitgalį komplimentus jam žarstė britų kino žvaigždė Hugh Grantas. Tačiau Conchita žavisi ne tik pramogų ir mados pasaulio veikėjai.

Spalio pradžioje dainininkas apsilankė Europos Parlamente Briuselyje – surengė spaudos konferenciją, pasakė kalbą apie lytinių mažumų teises ir padainavo politikams.

Pasirodymą stebėjo apie 2000 žmonių: parlamento nariai, jų pagalbininkai, taip pat Europos Parlamento svečiai.

Daugiausia plojimų sulaukė Conchitos daina „Rise Like A Phoenix“, šįmet laimėjusi „Euroviziją“. Vis dėlto pasigirdo ir skeptiškų balsų.

Ypač – dėl garsenybės kalbos, kurioje prašoma pakantumo lytinėms mažumoms ir paminėti žemyno istorijos akcentai – nuo Pirmojo pasaulinio karo iki „Eurovizijos“.

„Bet juk Europoje jau ir taip visiška tolerancija“, – nustebęs žurnalistams užsiminė vienas Europos Parlamento narys.

Conchitos viešnagę surengė Europos Parlamento vicepirmininkė, lesbietiškos orientacijos neslepianti Ulrike Lunacek, atstovaujanti Žaliųjų partijai.

Ši pramoga kainavo 17 tūkst. eurų – už sceną, techninio personalo darbą ir aparatūrą. Pinigai skirti iš parlamento ryšiams su visuomene skirtų pinigų. Pabrėžiama, kad Conchita Wurst negavo honoraro.

Vis dėlto dalis europiečių, atrodo, neapsidžiaugė. Europos Parlamento paskyroje feisbuke pasirodžius žiniai apie C.Wurst koncertą, pasipylė tiek užgaulių komentarų, kad po kiek laiko pranešta, jog nemažai jų teko ištrinti.

„Mes nepykstame, kad kažkoks vyras persirengia barzdota moterimi. Mes pykstame, kad Europos Parlamente už mūsų pinigus užsiimate tokiomis nesąmonėmis“, – rašė vienas įniršęs komentatorius.

Lapkričio pradžioje Conchita vėl pakurstė aistras. Šįkart su atlikėju Vienoje susitiko Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas.

Jis pareiškė, kad austrų dainininkas pakeitė „Eurovizijos“ prasmę ir konkursą pavertė švietimo apie žmogaus teises akimirka.

„Kai išgirdau, kad Conchita laimėjo šį „Eurovizijos“ dainų konkursą, iškart supratau – tai pasaulio žvaigždė, – sakė Ban Ki-moonas. – Tvirtai palaikau lygybę.“

„Svajoju apie ateitį, kai mums nereikės kalbėti apie lytinę orientaciją ar odos spalvą“, – padėkojo homoseksualumo neslepiantis dainininkas.

Akivaizdu, kad Conchita Wurst tapo kovos už lygybę simboliu, nors ir toliau netrūksta skeptikų, neigiamai vertinančių dainininko pergalę.

Tarp jų yra ir įžymybių. Su pergale „Eurovizijoje“ Conchitą karštai sveikino seras Eltonas Johnas, tačiau visai kitaip šį reiškinį vertina seras Terry Woganas, britų TV ir radijo laidų vedėjas, dešimtmečius komentavęs „Euroviziją“ ir gimtinėje laikomas šio konkurso simboliu.

Prieš porą savaičių leidiniui „The Irish Times“ T.Woganas pasakė, kad jį nustebino Conchitos pergalė.

„Visada matydavau „Euroviziją“ kaip kvailoką farsą, bet nemaniau, kad šis konkursas taps tokiu keistuolių šou“, – prisipažino eterio veteranas.

Ar Conchitai pavyks dabartinį populiarumą paversti ilgalaike, stabilia, pelninga karjera? Tai didysis klausimas, dėl kurio dabar turėtų sukti galvą ir pats atlikėjas, ir jo komanda.

Pramogų verslo analitikai po šių metų „Eurovizijos“ pranašavo, kad Conchita uždirbs milijonus, tačiau dabar tikriausiai nebūtų tokie užtikrinti.

Daugelis prisimena, kaip praėjus porai savaičių po „Eurovizijos“ Conchita internete paskelbė įdomią nuotrauką. Joje – neva pasirašyta sutartis, pagal kurią atlikėjas rudenį turėjo Europoje gastroliuoti kartu su JAV žvaigžde Lady Gaga.

Po kelių valandų įrašas dingo, o Lady Gaga koncertus surengė be Conchitos.

Kodėl? Atsakymas paprastas. „Eurovizijos“ laimėtojas kol kas net neturi normalaus repertuaro – tik keletą dainų, įrašytų dar iki šlovės „Eurovizijoje“.

To pakanka pasirodymams Stokholmo, Amsterdamo, Mančesterio gėjų eitynėse – tai keli iš šią vasarą įvykusių Conchitos koncertų. Pakanka ir koncertui Londono klube „G-A-Y“ – čia susirinkusiai auditorijai svarbiau ne tai, ką Conchita dainuoja, o tai, kad prieš akis lytinių mažumų simbolis.

Tačiau vargu ar pakanka pasirodymams didžiulėse arenose ar rimtesnei muzikinei karjerai.

Juolab ir paties dainininko sprendimai rodo, kad jam įdomesni specifiniai pasirodymai, o ne platesnei auditorijai skirti koncertai.

Šią savaitę garsus Paryžiaus kabareto teatras „Crazy Horse“ šešias dienas rodė programą, kurios žvaigždė – Conchita Wurst.

Į pasirodymą atėjo dizaineris Jeanas Paulis Gaultier ir kitos Paryžiaus garsenybės, tačiau pats šou tikriausiai būtų nustebinęs bent dalį „Eurovizijoje“ už Conchitą balsavusių žiūrovų.

Daina „Rise Like A Phoenix“ ten skambėjo kaip laisvės himnas. Paryžiuje Conchita šią dainą atliko sėdėdamas soste. Aplink sukosi būrys žavių striptizo šokėjų nuogomis krūtimis ir priklijuotomis barzdomis.

Kitame nuogybių pilno šou epizode Conchita pasipuošė korsetu su kūgio formas atkartojančia liemenėle – tokia, kokią kadaise segėjo Madonna.

Tokių parodijų galima iki soties prisižiūrėti įvairiuose transvestitų šou. Kol Conchita linksminasi, gerbėjai ir toliau kantriai laukia dar vieno tikro jos hito.

Parengė Ramūnas Zilnys 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.