Naują dainą pristatanti G.Vaitkutė:„Atrandu savo muzikinį kelią“

Koncertiniam turui besiruošianti Girmantė pristato naują dainą.
Koncertiniam turui besiruošianti Girmantė pristato naują dainą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:46 AM

Pirmojo savo solinio albumo „MOOD“ pristatymo koncertams besiruošianti dainininkė Girmantė – „iki ausų panirusi“ į kūrybą. Šiandien ji pristato naujausią, kiek kitaip skambantį savo kūrinį „Falling for You“ ir džiaugiasi, jog po truputį atranda savo kelią muzikinėje Lietuvos padangėje.

- Girmante, ši daina stilistiškai gerokai skiriasi nuo prieš tai girdėtų. Ar to siekei sąmoningai?

- Ši daina „atėjo“ netikėtai, netgi nelauktai – kartu ir tekstas, ir melodija. Tuo metu visiškai nesistengiau ko nors sukurti, prisišaukti naujos dainos, o ji ėmė ir nukrito, lyg iš dangaus. (Šypsosi.)

Stilistiškai kūrinys gerokai skiriasi nuo pirmų dviejų jau pristatytų dainų, tačiau tai nebuvo daroma specialiai. Pas kolegą pianistą ir kompozitorių Marių Leskauską atsinešiau juodraštį galvoje – nesugebėjau tuokart įrašyti demo versijos namie, savarankiškai, tarsi pirštai neklausė.

Trumpai nupasakojau, ką girdžiu ir įsivaizduoju. Rezultatas tikrai puikus – Marius „įvilko“ dainą į minimalistinį elektroninį rūbą ir tai, mano nuomone, labai tinkama aranžuotė. Po truputį pradedu matyti, kaip gryninasi mano muzikinis stilius, atsisijoja nereikalingi dalykai, o lieka tik paprastas atvirumas, kuris, tikiuosi, prisibels iki klausytojo.

- Apie ką šįkart dainuoji? Ką šiuo kūriniu nori pasakyti?

- Verčiant pažodžiui, trumpai, daina yra apie tai, kad visada sunku judėti toliau kam nors pasibaigus. Pradžioje savimi abejoji, aplinkiniai sako, kad neskubėtum lėkti tolyn, nerti į naujus dalykus, potyrius ir santykius. Bet ateina laikas, kada supranti, kad jau žengei žingsnį toliau.

Kad tai – nebaisu, gerai, naują žingsnį žengti… galima. Daina man asocijuojasi su skrydžiu, ji tarsi traukia iš juodumos, kelia į viršų. Tai tarsi nauja pradžia.

- Jau greitai vyks tavo albumo pristatymo koncertai. Kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyveni?

- Pristatymo koncertai išties jau greitai – gruodžio 12 ir 20 dienomis. Jų laukiu su jauduliu ir nerimu. Dar tiek daug darbų padaryti, tiek visko laukia… Tačiau tai šen, tai ten išgirstu draugus ir pažįstamus sakančius: “o aš jau turiu bilietus”. Tai leidžia atsikvėpti ir patyliukais džiaugtis, kad koncertai įvyks, nors dabar ir labai sunku patikėti, jog tai – ne sapnas. Tam, kad ši svajonė taptų tikrove, dirba didžiulė komanda: muzikantai, scenografai, apšvietėjai, garso režisieriai. Ir viskas tik tam, kad atėję į koncertus žmonės išsineštų neišdildomą įspūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.