„Siemens“ arenos užkulisiai: 10 dar niekam negirdėtų faktų

Jau dešimt metų „Siemens“ arenoje vyksta pasaulinio lygio žvaigždžių koncertai, čia pasirodymus rengia šalies garsiausieji atlikėjai, vyksta verslo, mados, teatro renginiai. Dešimtąjį sezoną jie sutraukė pusę milijono lankytojų. Tiesa, labiausiai intriguojančias užkulisių dramas stebėjo tik dalis išrinktųjų arenos darbuotojų. Prisimindami tik ką pasibaigusį sezoną, jie sutiko praskleisti užkulisių šydą.

Per „Aerosmith“ koncertą vienas vaikinas pasipiršo savo išrinktąjai.<br>M.Glovickio nuotr.
Per „Aerosmith“ koncertą vienas vaikinas pasipiršo savo išrinktąjai.<br>M.Glovickio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 2:50 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:38 AM

Puslapiai suaugusiems. Šiemet nemokamą bevielį interneto ryšį visoje „Siemens“ arenos teritorijoje įdiegę specialistai, pasirodo, ne veltui uždėjo apribojimus kai kuriems internetiniams puslapiams. Anot arenos darbuotojų, kiekvieno koncerto metu atsiranda smalsuolių, norinčių patikrinti pornografinių filmų svetaines. Jų skaičius siekia nuo vieno iki kelių dešimčių per renginį.

Meilė ir keiksmai. Tai, kad vienas garsiausių lyrinių dainų autorių iš Didžiosios Britanijos Jamesas Bluntas prieš šių metų koncertą Lietuvoje žurnalistus pasitiko itin niūrios nuotaikos ir svaidėsi keiksmais, nustebino ne tik gerbėjus, bet ir koncerto organizatorius. Pasirodo neseniai vedęs atlikėjas buvo susipykęs su žmona. Tiesa, jų barnis ilgai netruko – iškart po koncerto surengtame vakarėlyje jaunavedžiai draugiškai bendravo su gerbėjais bei neslėpė šiltų jausmų vienas kitam.

Individualus futbolo kambarys. Kad Marijonas Mikutavičius yra aistringas futbolo gerbėjas – visiems žinoma tiesa. Tačiau tai, kad šis atlikėjas sutiko koncertuoti „Siemens“ arenoje tik jam įrengus asmeninį futbolo kambarį, žino ne kiekvienas. M. Mikutavičiaus koncertui sutapus su Priemier Lygos varžybomis organizatoriai pasistengė, kad dainininko koncerto laikas nesidubliuotų su varžybomis. Specialiai atlikėjui įrengtame futbolo kambaryje puikavosi didžiulis plačiaekranis televizorius, futbolo kamuoliai, dekoracijos ir vaišės, o atlikėjui kompaniją palaikė ištikimi draugai – futbolo fanai.

Vestuvės. Jaunavedžių pora iš Kaliningrado Nina ir Valera Kazlovai savo vestuves atšoko 2013 metų lapkritį „Siemens“ arenoje vykusiame „Scorpions“ koncerte. Jaunuoliai traukė visų dėmesį ne mažiau nei roko dievai – jaunoji vilkėjo vestuvine suknele bei rankose laikė rožių puokštę, jaunikis buvo pasipuošęs kostiumu ir baltu kaklaraiščiu. Koncerto pabaigoje nuotaka savo vestuvinę puokštę metė į publiką.

Vizitas pas prezidentę. Pirmą kartą koncertuoti Lietuvoje pakvietę legendinius „Aerosmith“ koncerto organizatoriai visiškai nesitikėjo, kad grupės vokalistas rodys tiek iniciatyvos bei noro bendrauti su gerbėjais ir net apsilankys pas šalies prezidentę. „Mūsų daug kas klausė, ar tai mes suorganizavome Steveno Tylerio vizitą pas prezidentę. Tikrai ne – tai buvo puiki paties atlikėjo iniciatyva. Po tokių šou eksperimentų bilietų pardavimas į šį koncertą augo iki paskutinės minutės“, – atviravo „Siemens“ arenos generalinis direktorius Juras Vėželis.

Lenny Kravitz. Nors spalio 30 dieną Lietuvoje turėjęs koncertuoti Lenny neatvyko, vis tik tuo metu specialiai jo pasirodymui paruošta arena neliko tuščia. Čia tris dienas buvo ir arenos patogumais naudojosi L. Kravitzo komanda, kuri atvyko ir gyveno mieste tuo metu, kai Lenny gydėsi balsą.

Pirkinys. „Siemens“ arenoje vykusio ledo ritulio čempionato metu gerbėjai galėjo įsigyti oficialios atributikos su rinktinių simbolika. Nors viešojoje erdvėje dėl neįprastų Lietuvos rinktinės aprangų buvo išsakyta daug abejonių, raudona Lietuvos rinktinės apranga su istoriniu Vyčio atvaizdu ant krūtinės buvo pirmasis čempionato daiktas, gerbėjų akimirksniu iššluotas iš prekystalių.

Piršlybos. Kol grupės „Aerosmith“ koncerte šėlo daugybė gerai nusiteikusių lietuvaičių, vienas jų – garsus teisininkas Andrius Zimaitis – ryžosi emociją dar labiau sustiprinti, pasipiršdamas savo ilgametei draugei. Pasak A. Zimaičio, tai buvo vienas įsimintiniausių jo gyvenimo vakarų.

Vėliava. Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos, puošusios Vilniaus Gedimino pilį per 25-ąsias Baltijos kelio metines, buvo sujungtos Vilniaus „Siemens“ arenoje. Šešiasdešimties metrų ilgio ir šešiolikos metrų pločio vėliavas arenoje žiedais jungė šimtai šventės savanorių.

Pirmoji frazė LED juostoje. Šią vasarą „Siemens“ arenoje įdiegta moderniausia Baltijos šalyse 170 metrų LED juosta, U forma apjuosusi visą areną. Darbuotojai atskleidė, kad išbandant šią juostą pirmoji švieslentėje pasirodžiusi frazė buvo „Eikit dirbti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.