„Bavarijos“ sugrįžimas - su medūzų choru ir žmonos paieškomis

Kaip šeštadienį pirmasis pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“ ir portalas lrytas.lt, kitų metų sausio 30-ąją muzikos apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A. į sceną sugrįš populiari grupė „Bavarija“. Ketvirtadienio rytą Vilniuje grupės nariai Vilius Tarasovas, Deivydas Zvonkus ir Juozas Liesis surengė spaudos konferenciją, kurioje atskleidė daugiau sugrįžimo detalių.

Spaudos konferencijoje „Bavarija“ vieną po kito skaldė juokelius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Spaudos konferencijoje „Bavarija“ vieną po kito skaldė juokelius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 20, 2014, 11:28 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 AM

Susitikimui grupė pasirinko simbolinę vietą – greta Prezidentūros įsikūrusį barą „Klaipėdos senamiestis“. „Bavarija“ yra iš Klaipėdos (nors Deivydas ir Juozas dabar gyvena Vilniuje), o viena populiariausių grupės dainų vadinasi „Noriu būti prezidentu“. Susirinkusius svečius „bavarai“ vaišino rūkyta žuvimi, atvežta iš pajūrio.

Nuo 1996-ųjų gyvavusi grupė paskutinį albumą „Gazas“ išleido 2005-aisiais. Trijulė nepaskelbė išsiskirsčiusi, tačiau pamažu sustabdė koncertinę veiklą.

Grupės parduotų albumų tiražas siekia net 150 tūkstančių egzempliorių. Nes septyni grupės albumai tapo „platininiais“.

2003-aisiais išleisto grupės albumas „Labai“ per vieną dieną buvo nupirkta per 17 tūkstančių egzempliorių. Palyginimui – šiais laikais net populiariausių atlikėjų diskų tiražai siekia kelis tūkstančius kopijų.

„Per M.A.M.A. apdovanojimus stengiamės pateikti staigmenų. „Bavarija“ - viena iš jų. Po ilgų diskusijų, vykusių ne vienus metus, galime pasidžiaugti, kad jie bus mūsų renginio scenoje“, - sakė ceremonijos rengėjas Martynas Tyla.

Į konferenciją J.Liesis atsinešė seną klavišinį instrumentą.

„Abu su Deivydu gimtadienį švenčiama lapkričio 6-ąją. Turime tradiciją vienas kitam įteikti gimtadienio dovanų. Jis man dovanoja gražiausias, aš jam – baisiausias, pavyzdžiui, nevažiuojantį „zaporožietį“. Dovanoju jam sintezatorių „Venta“, kuris pagamintas tada, kai atsirado „Bavarija“, - rėžė Juozas.

Dovanų jis įteikė ir V.Tarasovui - seną mikrofoną. „Aš pats normalaus mikrofono niekada neturėjau“, - kikeno savo vokalinius duomenis pašiepti mėgstantis J.Liesis.

D.Zvonkus skolingas neliko – abiems bičiuliams įteikė po šypseną keliančią seną nuotrauką iš pirmųjų grupės fotosesijų. O Juozui – dar ir marškinėlius su užrašu „Liesis ieško žmonos“.

„Martynas trejus metus bandė mus įkalbėti pasirodyti scenoje. Pagrindinė priežastis, dėl kurios mus kviesdavo į renginius – dūzgės. Nes per jas dėl mūsų visada būdavo apie ką rašyti žurnalistams. Taip bus ir dabar“, - žadėjo J.Liesis.

Jis prisipažino, kad skeptiškai žiūrėjo į „Bavarijos“ atsikūrimą, tačiau pabrėžė, kad sutiko dėl savo vaikų – nes jie nėra gyvai matę grupės koncerto.

„Parodysiu, kad tėvas yra pašėlęs „bachūras“, - juokėsi Juozas.

„Niekas neleidžia užmiršti „Bavarijos“. Nuo sporto klubo iki kirpyklos – visur klausia, gal jau laikas mūsų grupei sugrįžti. Prieš trejus metus pirmąsyk Juozui ir Deivydui parašiau žinutę, kad gal jau laikas.

Prieš porą metų jau kalbėjomės apie tai. Tada mūsų vadybos reikalų norėjo imtis dainininkas Stano“, - pasakojo V.Tarasovas.

„Buvau uždegtas Viliaus entuziazmo. Jis trejus metus pūtė ugnį ir ją įpūtė. Įtikino mane. Mums su Viliumi teko įtikinti poną su akiniais“, - žiūrėdamas į Juozą, pasakojo Deivydas.

Patikinę, kad M.A.M.A. - rimtas renginys, „bavarai“ sakė, kad ir ruošiasi rimtai.

„Todėl su mumis bus skudučių orkestras ir medūzų choras. Ir pritariančių vokalisčių grupė, sudaryta iš esamų ir buvusių žmonų“, - pareiškė J.Liesis.

„Mano žmonos ir grupę yra sukūrusios“, - Katažinos Zvonkuvienės ir Natalijos Bunkės bendrus reikalus priminė D.Zvonkus.

„Mūsų pasirodymo vinis bus tada, kai Deivydas nuo M.A.M.A. scenos praneš, kad jo žmona laukiasi“, - pridūrė Juozas.

Linksmybės tęsėsi toliau – grupė paskelbė, kad į sceną grįžta tik dėl didžiulio honoraro.

„Mums sumokės 300 tūkstančių eurų. Tai – daugiau nei milijonas litų. Arbatpinigiai, kuriuos pirmą kartą gausime eurais“, - juokavo Juozas.

„Džiaugiamės, kad Martynui Tylai nesudrebėjo ranka“, - pridūrė Deivydas.

Trijulė neslėpė – pasklidus žiniai apie sugrįžimą, jau atsirado kvietimų koncertuoti.

„Bet pirmiausia pažiūrėsime, kaip seksis M.A.M.A. scenoje“, - sakė D.Zvonkus.

 „Bavarija“ keletą kartų bandė patekti į „Euroviziją“, bet nesėkmingai. Ar ši svajonė išliko?

„Būtent tai ir buvo priežastis, dėl kurios manau, kad „Bavarija“ dar galėtų kurti. Tą aukštai pakeltą atrankų ir pasirengimo kartelę nuleistume žemyn“, - sakė J.Liesis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.