Paaiškėjo, kurios moterys kovos dėl „Eurovizijos“ vedėjos darbo

Penktadienio vakarą atversta daugiau Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ kortų. Sostinės naktiniame klube „Mojo Lounge“ įvyko pristatymo vakarėlis, kuriame paaiškėjo ir pretendentės į atrankos vedėjos darbą.

"Pinup Girls" narė Simona Nainė (dešinėje).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
"Pinup Girls" narė Simona Nainė (dešinėje).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 21, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:51 PM

Tuo pačiu Tarptautinę televizijos dieną paminėti susirinkę svečiai išgirdo visą informaciją, svarbią norintiems dalyvauti „Eurovizijoje“.

Į atrankos pristatymą susirinko marga auditorija – nuo dainininkų Edgaro Lubio, „Eurovizijoje“ jau dalyvavusios Evelinos Sašenko, Vaidos Genytės, grupės „Magnit“ iki dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus, muzikologo Dariaus Užkuraičio, TV laidų vedėjo Vytaro Radzevičiaus, prodiuserio Rolando Skaisgirio.

„Vėl esame pasiruošę klausyti gerų ir blogų žodžių“, - juokaudamas „eurovizinės“ karštinės pradžią paskelbė LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Atranka, kurios pirmoji laida bus parodyta sausio 3-ąją, vyks pagal kiek pakoreguotą sistemą, kuri buvo pirmą kartą panaudota šįmet.

„Du esminiai pokyčiai – galės dalyvauti tik Lietuvos piliečiai. Yra tokių atlikėjų, kuriems nepavyksta tapti pranašais užsienio šalyse, gauna leidimus gyventi čia ir sukuria vienadienius projektus. Nenorime, kad tai taptų sportu, kuriame žaidžia legionieriai.

Kitas pokytis – kitaip nei šįmet, savo atsineštą dainą atlikėjas iki finalo galės pasilikti sau, neprivalės leisti jos dainuoti kitiems“, - sakė A.Giržadas.

„Pernai kūrinius konkursui pateikė daugiau nei šimtas kompozitorių. Išgirdus jas, įspūdžiai buvo nevienareikšmiai. Šįmet dainų dar nėra tiek. Norisi priminti kompozitoriams, kad dainas dar galima teikti. Asociacija LATGA-A laimėjusiai dainai skirs 15 tūkstančių litų, o asociacija M.A.M.A. laimėjusiam atlikėjui – 5 tūkstančių litų prizą.

Eurovizija“ mums asocijuojasi su blizgančiais dalykais, tarsi tai nebūtų tokia rimta muzika, kaip kituose koncertuose. Bet „Eurovizija“ Europoje – beveik tokia pati populiari, kokios populiarios yra olimpinės žaidynės.

Kviečiu registruotis ir atlikėjus. Iš viso konkursui bus atrinkta 12 dalyvių, kiekvienas jų turės atlikti po 11 dainų“, - sakė muzikos atlikėjų prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Šių metų atrankos žiūrimumas buvo rekordinis. Formatas visiškai pasiteisino, kelios užsienio šalys dabar atranką rengs taip pat. Tad, kaip ir šįmet, atskirai rinksime dainą ir atlikėją.

Didžiausia intriga – kas bus vedėja, kuri stovės scenoje greta nepakeičiamojo Arūno Valinsko“, - šypsojosi TV prodiuseris Dominykas Kubilius.

Vedėją išrinks internetu balsuojantys konkurso gerbėjai.

Kandidatės šešios – Lavija Šurnaitė, Beata Tiškevič – Hasanova, „Tele bim bam“ vadovė Neringa Čereškevičienė, šįmet atranką vedusi „Pinup Girls“ dainininkė Simona Nainė, dainininkė Jurga Šeduikytė ir šįmet „Eurovizijoje“ dalyvavusi dainininkė Vilija Matačiūnaitė.

Vakarą baigė karaokės šou - į sceną atlikti savo "eurovizinių" hitų kilo ankstesniais metais Lietuvai šiame konkurse atstovavę Sasha Songas, Evelina Sašėnko, buvusi "Laura & The Lovers" dainininkė Laura Čepukaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.