„Biplan“ Vilniuje pristatė naują albumą: „Jame daug vaikystės“

Šeštadienio vakarą grupė „Biplan“ simboliškai pradėjo naują karjeros etapą. Koncertu Vilniaus menų fabrike „Loftas“ muzikantai ištikimiausiems gerbėjams pristatė prieš tris dienas išleistą albumą „Visi keliai veda prie jūros“.

Koncerto akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Koncerto akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 22, 2014, 10:35 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:43 PM

„Šiose dainose labai daug šilumos ir vaikystės“, – sakė „Biplan“ muzikantai, koncerte pirmą sykį sugroję naują programą. Optimistinės nuotaikos naujas dainas palydėjo puikūs apšvietimo efektai - dalis šviesos spindulius skleidžiančių prožektorių scenoje buvo sumontuoti ant apskritimo formos konstrukcijos.

„Loftas“ nebuvo pilnas, tačiau atėję gerai leido laiką - su muzika, dėl kurios „biplanai“ vadinami viena nuoširdžiausių Lietuvos grupių.

Nuo ankstesnio grupės albumo praėjo penkeri metai. Daugoka, tačiau kitais metais 20-metį švęsiantys „Biplan“ sako, kad nemoka savo dainų kepti kaip blynų.

„Per visą šį laiką buvo tik šeši albumai. Bet šis mums labai brangus. Skambesys turbūt artimiausias popmuzikai, juk ne veltui šįmet M.A.M.A. apdovanojimuose mus išrinko metų popgrupe.

Kita vertus, albumo pavadinimas yra apie jūrą, o mums jūra siejasi su vaikyste. Bandėme perteikti šviesią to laiko nuotaiką“, – pasakojo „Biplan“ gitaristas Olegas Aleksejevas.

Prieš kitų metų vasarį vyksiančią Vilniaus knygų mugę albumą ketinama išleisti ir vinilo plokštelėje – labiausiai todėl, kad tokiu formatu muzikos klausytis mėgsta patys grupės nariai.

Kol kas jo dainos skambės keliuose koncertuose - kitą savaitgalį grupė gros Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Kelios albumo dainos jau gerai žinomos „Biplan“ gerbėjams – „Amore“, „O mes prie jūros“, „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“.

Visi pastebi, kad jų nuotaika – šviesi ir lyriški, skambesys – lengvas ir giedras. Dainininkas Maksas Melmanas prisipažino per visus įrašus nė karto į rankas nepaėmė elektrinės gitaros – tik akustinę.

„Ankstesnis mūsų darbas "Nuodai. P.S. kaip paskutinį kartą" buvo gal kiek niūresnis. Bet tai paveikė gyvenimas. Prieš pusantrų metų man gimė sūnus, visos čakros atsivėrė, supratau, kad gyvenimas yra labai geras dalykas. Šiose dainose – daug asmeniškų jausmų“, – pripažino O.Aleksejevas.

Koncertuodami trijuose Lietuvos miestuose muzikantai pristato naują programą, o vėliau žada pagalvoti apie tai, kaip kitais metais paminėti „Biplan“ jubiliejų.

„Prieš savaitę „Lemon Joy" dvidešimtmečio koncertuose šoko Andrius Mamontovas. Mums nereikia, kad jis šoktų, jis mūsų grupę fotografuoja.

Bet svečių tikriausiai būtų ir pas mus. Esame dainavę su ne vienu Lietuvos atlikėjų. Galbūt pas mus pašokti galėtų Karina Krysko-Skambinė", - juokėsi M.Melmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.