„Modern Talking“ 30-metis: ar yra vilčių, kad duetas atsikurs?

Viena populiariausių Europos grupių „Modern Talking“ šiemet švenčia savo trisdešimtmetį. Thomo Anderso ir Dieterio Bohleno duetas pripažinimo sulaukė vos įrašęs pirmąjį kūrinį: daina „You‘re My Heart, You‘re My Soul“ vienu metu figūravo net 35-ių šalių muzikos topuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:27 PM

Singlą, kurio parduota 8 milijonai kopijų, pasak D.Bohleno, jis sukūrė vos per 5 minutes.

Nors paskutinį savo bendrą koncertą Thomas ir Dieteris surengė 2003-aisiais, „Modern Talking“ vis dar yra gerai žinoma ir populiari grupė. Žaibiškai išgarsėję „Modern Talking“ tapo sėkmingiausia Vokietijos popmuzikos grupe, pardavusia 120 milijonų įrašų – daugiau nei Britney Spears ar „Depeche Mode“.

Dueto sėkmę galima vadinti unikalia: ši muzika buvo populiari ne tik Europoje, Azijoje, Pietų Amerikoje, bet ir Artimuosiuose Rytuose, netgi Irane, kur vakarietiška muzika draudžiama nuo 1979 metų.

Per pirmuosius trejus gyvavimo metus „Modern Talking“ įrašė ne vieną hitu tapusią dainą. Daugiausiai populiarumo susilaukė tokie dueto kūriniai kaip „You Can Win If You Want“, „Cheri, Cheri Lady“, „Brother Louie“, „Atlantis is Calling (S.O.S. for Love“), „Geronimo‘s Cadillac“. Grupės nariai stebino ir savo produktyvumu: 1985 – 1987 m. jie įrašydavo po du albumus per metus. Trys „Modern Talking“ albumai – „The 1st Album“, „Let‘s Talk About Love“ ir „Ready for Romance“ - tapo platininiais.

Visi, kurie sekė „Modern Talking“ istoriją, žino – ji apipinta ir gandais bei neatsakytais klausimais. 1987-aisiais, pasiekusi popmuzikos aukštumas ir sumušusi albumų pardavimo rekordus, grupė paskelbė nutraukianti bendrą veiklą. Klausimas, ar tikrai dueto išsiskyrimo priežastimi tapo pirmoji Th.Anderso žmona Nora, iki šiol taip ir liko neatsakytas.

Gerą dešimtmetį koncertavę atskirai, 1998 m. Tomas Andersas ir Dyteris Bolenas dar kartą grįžo į sceną kaip duetas. „Modern Talking“ sugrįžimas buvo pažymėtas „Back for Good“ albumu: modernios senųjų hitų versijos ir nauji kūriniai pelnė atlikėjams „World Music Awards“ geriausiai parduodančios Vokietijos grupės apdovanojimą. Išlaikę panašų į ankstesnį kūrybinį tempą, Th.Andersas ir D.Bohlenas per penkerius metus išleido dar 5 albumus („Alone“, „Year of Dragon“, „America“, „Victory“ ir „Universe"). Deja, bendra verslo partnerių – taip apie dueto tarpusavio santykius yra atsiliepęs Th.Andersas – veikla ilgai netruko. Pasiekę muzikos aukštumas ir pelnę 400 auksinių bei platininių diskų apdovanojimų visame pasaulyje, atlikėjai išsiskyrė antrąkart.

Kol šimtai tūkstančių dueto gerbėjų vis dar laukia trečio „Modern Talking“ atsikūrimo, D.Bohlenas rašo knygas, jau vienuoliktą sezoną teisėjauja šou „Vokietija ieško talento“ bei kuria muziką.

Th.Andersas sėkmingai tęsia solo karjerą. Devynis solinius albumus išleidęs atlikėjas džiaugiasi galėdamas vienas spręsti, kokį reginį kurti scenoje. Koncertuose jis atlieka ne tik savo solinės karjeros metu sukurtas dainas, bet ir populiariuosius „Modern Talking“ hitus.

Paskutinysis dainininko albumas „Strong“ vien tik Rusijoje buvo parduotas daugiau nei 1 milijono kopijų tiražu.

Visame pasaulyje aktyviai koncertuojantis Th.Andersas šį gruodį pasirodys ir Lietuvoje. Garsiausias dvidešimtojo amžiaus pabaigos melodijas ir naujas Thomo dainas bus galima išgirsti gruodžio 11 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 13 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Koncertuose pasirodys ir dar vieni muzikos grandai – britų roko grupė „Smokie“. Bilietus platina Bilietai LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.