Laikui nepavaldūs „Smokie“ hitai: su jais užaugo ištisos kartos

Naujas dainas kuriantys ir albumus leidžiantys „Smokie“ koncertuose atlieka geriausius savo visų laikų hitus.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Naujas dainas kuriantys ir albumus leidžiantys „Smokie“ koncertuose atlieka geriausius savo visų laikų hitus.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:47 PM

Laikui nepavaldūs britų roko grupės „Smokie“ hitai šį gruodį gyvai skambės ir Lietuvoje. Visame pasaulyje milijonus gerbėjų turintys rokeriai gruodžio 11 d. surengs koncertą Kaune, gruodžio 13 d. pasirodys Klaipėdoje. Jau keturis dešimtmečius aktyviai koncertuojantys „Smokie“ į Baltijos šalis atvyks iškart po pasirodymų Indijoje.

Aštuntajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje prasidėjusioje „Smokie“ sėkmės istorijoje buvo visko: Guinnesso rekordų knygoje įrašytų kūrinių, milžiniškos šlovės, nuo gerbėjų lūžtančių stadionų ir platininių diskų. Išlikti viena žinomiausių Europos grupių iki šių dienų „Smokie“ nesutrukdė ir kelis kartus pasikeitusi sudėtis.

Jau bemaž dvidešimt metų grupėje yra penki nariai: Mike'as Craftas, Mickas McConnellas, Terry Uttley, Steve'as Pinnellas ir Martinas Bullardas. Naujas dainas kuriantys ir albumus leidžiantys „Smokie“ koncertuose atlieka geriausius savo visų laikų hitus.

„Living Next Door to Alice“, „I'll Meet You at Midnight“, „Needles and Pins“, „Lay Back in The Arms of Someone“, „Oh Carol“, „If You Think You Know How to Love Me“ – tik dalis roko baladžių, su kuriomis užaugo ištisos kartos.

Įdomu tai, kad žinomiausią ir „Smokie“ vizitine kortele tapusį kūrinį „Living Next Door to Alice“ pirmieji atliko mažai žinomi Australijos atlikėjai „New World“. Britų rokerių dėka pasauliniu hitu tapusioje Nicky Chinno ir Mike'o Chapmano dainoje pasakojama apie meilę be atsako: Alice, gyvenusi herojaus kaimynystėje 24 metus, išvyksta taip ir nesužinojusi apie vyro jausmus. Šis, stebėdamas tolstantį limuziną, gailisi, kad Alice išvyko be pasiaiškinimo, o jis taip ir neišpažino merginai savo meilės. Kitam moteriškam personažui dainoje – Sally – pasisiūlius užimti Alice vietą, vyras jos nepripažįsta ir sako „niekada nepriprasiantis gyventi be Alice kaimynystėje“.

Garsiausias dvidešimtojo amžiaus pabaigos melodijas ir naujas „Smokie“ dainas bus galima išgirsti gruodžio 11 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 13 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Koncertuose pasirodys ir dar viena muzikos žvaigždė – buvęs „Modern Talking“ dueto narys Thomas Andersas. Bilietus platina „Bilietai LT".

Pagal peržiūrų skaičių „YouTube“ kanale populiariausi „Smokie“ hitai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.