„Sel“ šou Vilniuje: „Uždirbau tiek, kad galiu visiems statyti“

Keli tūkstančiai gerbėjų penktadienio vakarą susirinko į Vilniaus Teatro areną – kad pamatytų „Sel“ šou, kuriuo Egidijus Dragūnas pradeda naujo albumo pristatymo turą Lietuvoje.

Egidijaus Dragūno-Selo koncerto Vilniuje akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Egidijaus Dragūno-Selo koncerto Vilniuje akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 28, 2014, 9:49 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:11 AM

Kad arenoje vyksta kažkas nekasdieniško, buvo galima įsitikinti, į ją dar nė neįžengus – prie įėjimo dar prieš aštuntą vakaro (oficialios koncerto pradžios laiką) susidarė ilga eilė, kad patektų į vidų, „Sel“ gerbėjai turėjo palūkėti apie pusvalandį.

„Mums lengviau pririnkti didžiulę areną, o ne mažą klubą. Taip yra todėl, kad žiūrovai tikisi reginio“, - prieš savaitę lrytas.lt sakė E.Dragūnas, užsimindamas, kad bilietai į koncertą Vilniuje perkami ne taip sparčiai, kaip jis tikėjosi.

Tiesa, niekas ir neslepia, kad koncertas sostinėje nėra svarbiausias jo darbas šiais metais. Kitą šeštadienį įvyks koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje, kuriame tikimasi sutalpinti per 20 tūkstančių gerbėjų, sceną pastatant salės viduryje. Ten ir bus oficialiai pristatytas naujas albumas „Fi“, tad koncertas Vilniuje – lyg apšilimas prieš kelionę į Kauną.

E.Dragūnas moka daryti reklamą – koncerto rytą feisbuką užtvindė jo filmuku besidalijantys gerbėjai. Duše kokosų aliejumi besitepantis Selas taip kvietė į koncerto dūzges klube „Mojo Lounge“.

Pora dienų anksčiau dėl jo susiformavo eilė Vilniaus „Akropolyje“ - kai E.Dragūnas paskelbė, kad tik porą valandų studentams bilietai į jo koncertą bus parduodami su nuolaida.

"Jis pasiekė mūsų rekordą. Apie 5 tūkstančius žmonių - tiek mūsų salėje dar nebuvo", - neslėpė vienas Teatro arenos vadovų Valdas Petreikis.

„Sel“ lyderis pasistengė, kad ši arena atrodytų lyg didelis klubas.

Dingo tribūna su kėdėmis, scenoje atsirado didžiulis ekranas, galingas apšvietimas ir šiaip viskas, ko reikia, kad būtų ištesėtas tradicinis Egidijaus „daug šviesų ir garso“ pažadas.

Į salę besirenkantys žiūrovai buvo „apšildyti“ DJ Mindaugėlio ritmų – pagrindinės vakaro žvaigždės į sceną žengė devintą vakaro. Tūkstantinė minia „Sel“ pasitikino skanduote „Egi, Egi“ - penktadienio vakarą ji skambėjo ne sykį.

„Tiesiog atsiduokit muzikai“, - su gerbėjais pasisveikino E.Dragūnas, į sceną žengęs su šešių muzikantų grupe.

Šviesos spindulių žaidimai, ekranuose rodomos spalvingos geometrinės figūros ir žvaigždėto dangaus vaizdai, arenos sienas drebinantys žemi garsų dažniai – „Sel“ koncertas yra efektingas reikalas net ir tiems, kurie neserga ypatinga meile E.Dragūno kūrybai.

„Mano naujas albumas vadinasi „Fi“. Aš sakysiu „Sel“, jūs „Fi“, - riktelėjo Egidijus. Publika mielai pakluso ir iškart buvo aišku, kad tai taps savotiška šio vakaro malda.

Kita vertus, pirmi keli kūriniai euforijos nesukėlė – tai pastebėjo ir pats Selas.

„Su naujomis dainomis taip visada būna. Visada klausykitės ritmo ir judėkit, nes kitaip man atrodo, kad kažką ne taip darau“, - prisipažino E.Dragūnas ir pradėjo žiūrovams duoti tai, ko jie nori: iš pradžių balade virtusią dainos „Mano juokas“ versiją, tada – prieš kelias savaites pristatytą, jau išpopuliarėti spėjusią dainą „Ten kažkur giliai“.

„Šįmet suradau naują draugą. Nesijuokit, draugą rasti – tai ne šimtą litų, tai sunkiau“, - pristatydamas prodiuserį ir dainininką Raigardą Tautkų, kurio balsas skamba dainoje „Kam tu meldies“, sakė E.Dragūnas. Dainą palydėjo vaizdai iš šįmet JAV nufilmuoto jos klipo.

Atmosfera įsisiūbavo, Selui sudainavus Gintarės Karaliūnaitės šlagerį „Sparnai tavo sielai“ ir pasipylus hitams - „Tavo akyse“, „Sweet Ateitis“, „Aš žiūriu į tave, pasauli“, „Aš tik vėjas“.

Neapsiėjo, žinoma, ir be dūrio vienai iš Lietuvos garsenybių. Visus į koncerto dūzges pakvietęs E.Dragūnas, nesunku suprasti, prisiminė prieš savaitę į skandalą dėl erotinio masažo filmukų įsivėlusią Jolantą Leonavičiūtę.

„Aš tepuosi aliejumi, nes tai populiaru. Nesifilmuokit pornografiniuose filmuose, tai nėra gerai“, - publiką linksmino atlikėjas.

Tomis akimirkomis, kai „Sel“ lyderis užčiuopia gerbėjų pulsą, atmosfera salėje iš tiesų gniaužia kvapą. Rankas aukščiau kelti, mobiliųjų telefonų švieselėmis mojuoti raginantis E.Dragūnas įsijautęs nebepaleido publikos – iš pradžių vangiai išsijudinusiems vilniečius nuo koncerto vidurio jau nebeleido atsikvėpti.

„Visi rankas į viršų, arba išvarysiu iš salės. Aš jus vis tiek išjudinsiu“, - mandagybėms vietos nebeliko, skambant kadaise „Sel“ įkvėpusios grupės „Pompa“ dainos „Viskas tavo bosui“ „koveriui“.

Stengtis nelabai ir reikėjo – ritmą pajutusi publika jau nesivaržė ir šėlo netaupydama jėgų. Kai visi pradėjo šokinėti aukštyn ir žemyn per dainą „Svetimi“, atrodė, kad įgrius arenos grindys.

Tiesa, koncertas baigėsi keistai. Atrodė, kad publika iškart "nusėsdavo", kai elektroninius ritmus pakeisdavo gyvų instrumentų skambesys. Dar kelis hitus (dainai „Lyja“ scenoje prisijungė „Electronic I“ vokalistas Paulius Sinkevičius) pažėrusiai grupei atsisveikinus, iš salės išėjo ir mažiausiai pusė žiūrovų.

Į sceną bisui grįžęs E.Dragūnas į tai reagavo ironiškai: „Žinot, kaip būna – einu į „Sel“ koncertą, tai gal ir tu eisi? Tai tie kiti, kuriuos kažkas pakvietė, dabar išėjo. Gerai, bus daugiau vietos.

O aš uždirbau tiek, kad dabar čia galim pastatyti didelį stalą ir švęsti, aš galiu visiems statyti išgerti“.

Įsismaginęs E.Dragūnas sumažėjusiam būriui gerbėjų dar dainavo kone pusvalandį – atsisveikino Andriaus Mamontovo kūriniu „Saulės miestas“ ir pakvietė visus po savaitės apsilankyti albumo pristatyme Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.