Albumo apžvalga. „Biplan“ „Visi keliai veda prie jūros“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Nov 28, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:36 AM

Švelnūs, lyriški ir optimistiški - tokie grupės „Biplan“ muzikantai artėja prie karjeros dvidešimtmečio, kurį švęs kitais metais. Tai - šeštas lietuvių kalba išleistas grupės albumas (buvo dar keli rusiški), rodantis gana ryškų ketveriukės posūkį.

Svajinga grupės kūryba buvo visada. Bet jei prieš penkerius metus išleistame diske „Nuodai. P.S. Lyg paskutinį kartą“ tas svajingumas linko į naktinį liūdesį, tai naujame „Biplan“ darbe - daug saulėto džiaugsmo.

Priežasčių neslepia ir patys grupės lyderiai Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas, šį albumą kūrę, jau susilaukę vaikų. Tėvystė viską keičia? „Biplan“ atveju - ne viską, bet daug.

Kitas posūkis - daugiau akustinio skambesio (dainininkas M.Melmanas nė karto į rankas nepaima elektrinės gitaros). Beje, tai atitinka pastarųjų keleto metų pasaulines muzikos madas. Klausaisi dainos „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“, ir supranti – jei ją grotų, pavyzdžiui, britai „Mumford & Sons“, ji suktųsi ir britų, ir amerikiečių „topuose“. Tai - be ginčų stipriausias albumo kūrinys.

Saldi baladė „Amore“, linksma „O mes prie jūros“, smagios „Kapitonai“ ir „Iš taško A“ - tai grupės gerbėjams jau gerai žinomos dainos. Patriotiškai pakili „Už laisvę!“ ir akimirksniu įsimenanti „Mis viena naktis“ - dar dvi dainos, kurios gali tapti labai populiarios. Kiti kūriniai - ne tokie ryškūs (o „92 dienos“ yra bene vienintelė rimtesnė albumo klaida, primenanti situaciją „reikia dešimties dainų, bet vienos neturim, tai tiks ir tokia").

Bet šiaip nėra ko varyti Dievo į medį - gražus, turbūt labiausiai „popsinis“ ir melodingas „Biplan“ albumas, kuris turėtų grupės klausytojų ratą ženkliai padidinti.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Klipas „Iš taško A“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.