Metalistų ausis Vilniuje džiugino scenos veteranai „Accept“

Vokiečių grupės „Accept“ romanas su Lietuva tęsiasi. 2010 ir 2012 metais Vilniuje koncertavusi grupė į sostinę sugrįžo penktadienio vakarą – pristatyti naujo albumo „Blind Rage“.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:11 AM

Dar 1976-aisiais debiutavusi grupė Lietuvai jaučia ypatingus sentimentus. Būtent „Forum Palace“ rūmuose, į kuriuos penktadienį sugrįžo vokiečiai, prieš ketverius metus vyko vienas pirmųjų grupės koncertų su dabartiniu vokalistu Marku Tornillo.

Jis pakeitė grupės vizitine kortele laikytą dainininką Udo Dirkschneiderį (beje, taip pat keletą sykių koncertavusį Vilniuje). Gerbėjai šiuos pokyčius tada įvertino atsargiai, tačiau dabar jau pripažįsta – Markas nusipelnė vietos „Accept“ sudėtyje.

Dabartine sudėtimi grupė jau išleido tris gerbėjų ir muzikos kritikų išgirtus albumus, kurių naujausias – šių metų rugpjūčio 15 dieną dienos šviesą išvydęs „Blind Rage“.

Albumo „Blind Rage“ pristatymui grupė išsiruošė į koncertines gastroles. Dar vasarą sugroję garsiuose festivaliuose „Wacken Open Air” (Vokietijoje) ir „Woodstock” (Lenkijoje), vėliau muzikantai surengė kelis griausmingus pasirodymus JAV, o tada vėl persikėlė į Europą.

Lietuvoje pasveikinti grupės vėl susirinko pilna salė gerbėjų, kurių ištikimybė šiai grupei – stulbinama. Atrodytų, trečią sykį per ketverius metus atvykstantys muzikantai neturėtų jau galėtų ir atsibosti, bet bilietai į renginį buvo puikiai perkami.

Tikriausiai dar ir todėl, kad „Accept“ nesistengia ignoruoti savo praeities ir daugybės metų, praleistų su dabar apie buvusius kolegas ne itin gražiai kalbančio U.Dirkschneiderio. Koncertuose skamba ne tik naujausi kūriniai, bet ir ryškiausi seniejo grupės hitai - „Restless And Wild“, „Balls To The Wall“, „Princess Of The Dawn“ bei kiti.

Iš Londono, kuriame koncertavo ketvirtadienį, tiesiai į Vilnių atskridę muzikantai buvo taip šiltai pasitikti Lietuvos žiūrovų, jog nieko nenustebins, jei į Lietuvą jie bus pakviesti ir ketvirtą sykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.