Marijonas Mikutavičius sudrebino Klaipėdos „Švyturio“ areną

Klaipėdoje, sausakimšoje „Švyturio“ arenoje,  šeštadienio vakarą susirinkę žiūrovai audringai pasveikino charizmatiškąjį dainininką Marijoną Mikutavičių, kurio indėlį ugdant pilietiškumą, skatinant branginti laisvę, jausti atsakomybę už savo šalį prezidentė Dalia Grybauskaitė įvertino ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“.

Koncerto akimirka.<br>A.Kubaičio nuotr.
Koncerto akimirka.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 29, 2014, 9:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:57 AM

Uostamiestyje prasidėjęs populiaraus atlikėjo koncertų „Marijono Mikutavičiaus Show“ pirmasis turas sutraukė apie penkis tūkstančius žiūrovų - beveik visos tribūnos buvo užpildytos, šokių aikštele virtusiame parteryje lingavo, dainavo, energingai trypė į taktą  aistringiausieji dainininko gerbėjai. Bilietų dar buvo galima įsigyti ir prieš koncertą.

Gerokai prie koncertą žiūrovai jau buriavosi prie arenos, o įžengę į vidų dairėsi, kur parduodamas naujausias M.Mikutavičiaus albumas „Lengvas būdas mesti klausytis“. Trečiajame soliniame albume, kuris, pasak atlikėjo, pareikalavo bene daugiausiai rūpesčių ir sveikatos, sudėta įvairių idėjų ir skirtingų žanrų kūrinių. Nemenką jo dalį sudaro roko stiliaus dainos. Vienos jų „Drąsių niekas nežudo“ vaizdo klipas pelnė daugiausiai simpatijų. Žiūrimiausiu lietuviškos muzikos kūriniu pripažintas klipas parodytas ir "Švyturio" arenoje.

„Nesiekiau kaip prekyvietėje tvarkingai išdėlioti visų savo daržovių. Naujasis albumas tikrai nėra vien tik hitų rinkinys, manau, kad jis yra sodrus muzikine prasme. Yra dainų, kurios man - nauja patirtis, o kelios, drįsčiau tvirtinti, net labai nekasdieniškos šiuolaikinės lietuviškos muzikos padangėje. Dėkoju visiems muzikantams, kurie prisidėjo prie kūrybos proceso, buvo kantrūs“, - prieš koncertą mintimis apie savo naująjį albumą dalijosi M.Mikutavičius.

"Sveiki, bičiuliai, chebra, vėjų krašto žmonės. Stovime čia tam, kad anksčiau atšvęstume Kalėdas, Naujuosius metus, o kai kurie - galbūt ir savo gimtadienius", - koncerto pradžioje pilnutėlę  "Švyturio" areną žvaliai pasveikino į sceną su trikampio formos atšakomis, vedančiomis į  parterio gilumą, išbėgęs M.Mikutavičius.  

Koncerto pradžioje M.Mikutavičius, kaip ir dera mandagiam svečiui, susitapatino su Klaipėda  - sceną nutvieskė vaizdo projekcijos su uostamiesčio gatvių, jachtų, motorinių laivelių, kuriais Marijonas su savo draugais plaukia į jūrą traukti menkių, vaizdais. Tokia įžanga nudžiuginęs publiką dainininkas gal šiek tiek perlenkė lazdą, prisipažinęs, kad džiaugiasi su komanda "vėl sugrįžęs į Memelį". Klaipėdiečiai pripažįsta ir gerbia vokiškąjį miesto pavadinimą, bet savo kasdienėje kalboje jo taip nevadina  - germanizmus jiems įkyriai perša viešbučių, alaus barų, turizmo agentūrų savininkai.

„Švyturio“ arenoje susirinkę M.Mikutavičiaus talento gerbėjai klausėsi į jo solinį albumą įtrauktų naujausių dainų. Tarp jų ir radijo singlo „Sex'as be meilės“, kurio priedainis, pasak atlikėjo, susidėliojo prieš metus automobiliu riedant iš Vilniaus į Klaipėdą: „Norėjau, kad daina būtų šalta, abejinga, kompiuterizuota. Buvo šiek tiek vargo šlifuojant tekstą – norėjau išvengti pamokslavimo ir paviršutiniškumo. Tokio stiliaus dainos dar nebuvau įrašęs, jau vien dėl to buvo įdomu ją kurti“. Išgirdę šią dainą klausytojai kartais negali patikėti, kad ją dainuoja tas pats M.Mikutavičius.

Pradėjęs koncertą nuo stilingojo roko, M.Mikutavičius ragino žiūrovus "neužsisėdėti" - dainuoti kartu. Vėliau, kiek sumažinęs apsukas, kaip koncerto staigmeną pristatė  scenos partnerę, džiazo dainininkę Nedą Malūnavičiūtę, su kuria yra įrašęs keletą dainų. "Vynas baigiasi, jausmai išsenka, nuo meilės užsidega rankos", - Nedai pritariant fleita ilgesingai traukė geidžiamiausio Lietuvos jaunikio aureolės dar nepametęs Marijonas. Dvi dueto atliktos dainos sulaukė publikos ovacijų.

„Švyturio“ arenoje nuskambėjo nauji ir išgarsėję kūriniai M.Mikutavičiaus kūriniai. Į savo  naujausią  albumą jis įtraukė  savo populiarausias dainas: „Sudaužyti veidai“, „Deputatas“, „Ar mylit ją jūs“, „Saulius ir Paulius“, „Leidom pasileidom“, Neišeik į karą“, Benzinas“, „Balintos sienos“, „Bent valandai grįžkime atgal“, „Tu čia, tu čia“.

M.Mikutavičius koncerte nepraleido progos dar kartą patikinti klaipėdiečius, kad  jis "tikrai myli Lietuvą" ir pasiteirauti, ar panašų jausmą jaučia ir jie. Atlikęs dainą "Saulius ir Paulius", kurią lydėjo naujas vaizdo klipas, Marijonas savotiškai pristatė tokio pat pavadinimo draugų sukurtą filmą, kurio premjera numatyta kitamet, vasario pradžioje.

Apie šimtas žiūrovų dainininko koncertą stebėjo susitelkę neįprastoje vietoje - scenos viduje įrengtoje gerbėjų zonoje. Tai – uždara, tuščiavidurio trikampio formos erdvė, atsiradusi dėl netipiškos konstrukcijos scenos, vienu kampu stipriai įsikišusi į parterį. Šėldami gerbėjų zonoje žiūrovai neužstojo vaizdo žiūrovams parteryje, netrukdė jiems stebėti koncerto.  Didesnė parterio dalis buvo išlaisvinta nuo kėdžių, tad judresni žiūrovai  galėjo išlieti savo energiją ir čia.

„Gera publika, kuri siautėja, linksminasi, atsistoja, nebijo rodyti savo jausmų, šėlti, šiltai glėbesčiuotis ir dainuoti kartu. Tokius žiūrovus kiekvienas atlikėjas žiauriai myli, kiekvienam jos pasiutusiai reikia. Kai tai matai, patyri nuostabų jausmą, net negali patikėti, kad toks gali būti gyvenime“, - kalbėjo M.Mikutavičius, kurio koncertuose pašoka ir dainuoja net ir šalto kraujo žiūrovai.

Dainininkas laidė sąmojus, šmaikštavo, pralinksmino publiką ėmęsis piršlio vaidmens - mėgino sutuokti į sceną pakilusią porelę. Tuoktuvės baigėsi tuo, kad įsidrąsinęs vaikinas žiūrovų akivaizdoje lūpdažiu išmargino merginos krūtinę - nupiešė širdelę, labai panašią į gėlių vainikėlį, puošiantį naujo M.Mikutavičiaus solinio albumo viršelį. Piršlio paslaugų prireikė dar kelioms merginoms, bet Marijonas joms ir kitoms gerbėjoms pasiūlė bendrauti per Facebook tinklalapį.

Didžiausiose Lietuvos arenose anksčiau vykę M.Mikutavičiaus gastroliniai turai niekuo nenusileido čia koncertavusioms pasaulinio garso žvaigždėms - sutraukdavo įspūdingas auditorijas. Vietoje nenustygstantis dainininkas vėl meta iššūkį pats sau ir gerbėjams -  ko gero, užsimojo sumušti per ankstesnįjį anšlaginių koncertų turą „Garsiai, jautriai, galingai“ pasiektus rekordus.

Pilnutėlėje "Švyturio" arenoje nuskambėjęs koncertas rodo, jog šis tikslas - pasiekiamas. „Marijono Mikutavičiaus Show“ gruodžio 13-ją vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, gruodžio 20-ąją - Kaune „Žalgirio“ arenoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.