E. Iglesio šou Kaune: šėlstanti minia ir išgertuvės su gerbėju

„Tai buvo kol kas geriausias šių gastrolių koncertas", - vėlų antradienio vakarą socialiniuose tinkluose paskelbė ispanų dainininkas Enrique Iglesias. Trečią sykį Lietuvoje viešėjęs artistas nepraranda publikos meilės – antradienio vakarą sulaukė anšlago Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Koncerto metu E.Iglesias iš publikos pasikvietė žiūrovą, kuriam pasiūlė kartu išgerti.<br>R.Zilnio nuotr.
Koncerto metu E.Iglesias iš publikos pasikvietė žiūrovą, kuriam pasiūlė kartu išgerti.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 2, 2014, 9:48 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:46 AM

39-erių popžvaigždė Kaune surengė naujausio savo albumo „Sex And Love“ („Seksas ir meilė“) pristatymo gastrolių šou. Europoje ši pasirodymų serija pradėta prieš tris savaites.

Dar 2007-aisiais E.Iglesias pirmą kartą koncertavo Lietuvoje – tąsyk į koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje buvo parduoti visi bilietai.

Tai dainininkas antradienį pakartojo Kaune – paskutiniai bilietai į jo pasirodymą šiame mieste buvo parduoti dar prieš keletą dienų. Tiesa, viršutinės arenos tribūnos buvo uždengtos – prekyba bilietais į jas buvo nutraukta paties dainininko vadybininkų sprendimu - ir liepta bilietus ten įsigijusius žiūrovus perkelti į kitas vietas. Rezultatas - salėje žiūrovai stovėjo taip arti vienas kito, kaip retai pamatysi koncertuose Lietuvoje.

Prieš beveik du dešimtmečius išgarsėjęs garsiojo atlikėjo Julio Iglesio sūnus šiuo metu populiarumu, ypač tarp jaunimo, neabejotinai lenkia savo tėvą.

Pastaruosius porą mėnesių JAV vykusios jo gastrolės su reperiu Pitbulliu gerino populiarumo rekordus. Į Europą Enrique atvyko be šio savo bičiulio, tačiau su gerai sustyguotu šou.

Į areną susirinkusią publiką „apšildė“ vieno populiariausių Lietuvos didžėjų Igno grojami ritmai – vakaro žvaigždė E.Iglesias į sceną žengė po devintos vakaro.

Gašloku hitu „I'm A Freak“ ir daina „I Like How It Feels“ koncertą pradėjusį ispaną lietuvių minia pasitiko kurtinančiais ir šūksniais. Su muzikantų grupe koncertuojantis Enrique scenoje kūrė įprastą, bet efektingą šou – su ekranais, į minią nusidriekusiu podiumu, papildoma scena salės viduryje, daug flirto su žiūrovėmis ir žinomais hitais. Koncerto pradžioje dainininkas „išdygo“ iš po scenos grindų – vėlgi įprastas, bet puikiai atrodantis triukas.

Šiek tiek humoro, saldus balsas, puiki išvaizda ir įsimenančios melodijos – tai pagrindinės E.Iglesio fenomeno sudedamosios dalys.

Apie nesėkmes su moterimis juokauti mėgstantis, „savo bičo“ įvaizdį kuriantis dainininkas vis dėlto vieną po kitos leidžia dainas, kurios pelno didelį populiarumą. Vien šį mėnesį atlikėjas pelnė du MTV Europos, tris Lotynų Amerikos „Grammy“ ir vieną Amerikos muzikos apdovanojimą.

Antradienio vakarą jis scenoje – su aštuoniais muzikantais, turbūt net ir į lovą dėvima beisbolo kepuraite ir judesiais, vedančiais iš proto moteris. Lietuvės po kiekvieno tokio Enrique judesio pradėdavo spiegti.

Taip pat – linksmais muzikiniais sprendimais. Pavyzdžiui, dainos „Heartbeat“ įžanga tapo Chriso Isaako hito „Wicked Game“ melodija, o dainos „Bailamos“ - gitaristo sugrota flamenko improvizacija. Daina tapo pirmąja vakaro akimirka, kai tūkstantinė minia priedainį dainavo kone garsiau už patį atlikėją.

Šou tapo dar linksmesnis, kai E.Iglesias pro žiūrovus žengė į antrąją, mažesnę sceną, įrengtą arčiau arenos tribūnų.

„Lietuva, smagu čia būti. Atleiskite, kad šiandien šiek tiek vėlavau. Aš juk ispanas, mes visada vėluojame“, - juokėsi dainininkas.

Netrukus padarė tai, kas jau tapo "firminiu" šių gastrolių triuku – iš publikos pasikvietė žiūrovą, kuriam pasiūlė kartu išgerti.

Itin linksmai nusiteikęs, šokinėjantis ir šūkaujantis 22-ejų Tomas mielai taip ir padarė – iš pradžių kartu su Enrique bespalvį skystį (turbūt simbolizuojantį degtinę) gėrė iš taurelės, o paskui – ir iš butelio kakliuko.

Negana to, kartu su ispanų žvaigžde sudainavo kūrinį „Stand By Me“ - taip įsijautęs, kad kvatodamasis Enrique pažadėjo lietuvį pasikviesti į likusius gastrolių koncertus.

Atsidėkodamas lietuvis sugriebė dainininką ir pakėlė nuo žemės – E.Iglesiui teko vaduotis iš jo glėbio.

Žiūrovus E.Iglesias pralinksmino ir tuo, jog nesugebėjo tiksliai atsiminti pirmojo savo vizito Lietuvoje datos – pareiškė, kad tai buvo 2002-aisiais (iš tikrųjų – 2007-aisiais).

Sugrįžęs į pagrindinę sceną, E.Iglesias žiūrovus palinksmino dar keliais hitais - „Be With You“, „Escape“ ir ne itin subtiliu „Tonight (I'm Fuckin' You)“ - kiek vulgarią teksto eilutę „šiąnakt aš tave dulkinu“ dar paryškino per ekranus lakstantis užrašas.

Dainininkas parodė du skirtingus savo veidus – ir ašaringo romantiko, ir gana atviras dainas apie seksą plėšiančio šelmio, koks yra pastaruoju savo karjeros laikotarpiu.

Gausiai susirinkusios jaunos merginos šoko ir linksminosi taip, kad buvo galima atspėti – vakarėlio su šia žvaigžde tikriausiai neatsisakytų. Tiesa, nežinia, ar jam pačiam tai rūpi – iki šiol taip ir neaišku, ar atlikėjas tebedraugauja su prieš 13 metų sutikta tenisininke Ana Kurnikova, bet panašu, kad šis meilės ryšys nėra nutrūkęs.

Pusantros valandos trukusio koncerto bisui lietuviai dar gavo baladę „Hero“, hitus „Bailando“ ir „I Like It“ - per paskutinę dainą ant įsismaginusios minios galvų pabiro didžiuliai balti balionai su užrašu „Sex And Love“. Po koncerto gerbėjai su jais linksmi fotografavosi koridoriuose.

Publikai skirstantis, dainininkas jau buvo pakeliui į oro uostą – vos nulipęs nuo scenos sėdo į automobilį. Iš anksto buvo aišku, kad ispanas Kaune neketino užsibūti. 

Beje, kelis sykius planus keitęs dainininkas  į Kauną antradienį privačiu lėktuvu atvyko tik apie septintą valandą vakaro – prieš tai turėtas tris laisvas dienas praleido Mančesteryje.

Dainininko muzikantų grupė ir padėjėjai iš Anglijos, kur dainininkas koncertavo savaitgalį, atskrido dar sekmadienio vakarą.

Pagrindinė vakaro žvaigždė nusprendė pasielgti kitaip – į Kauną privačiu lėktuvu atvykti, iki renginio likus tik porai valandų.

Viešbučio kambario Kaune jis neužsakė - iškart po koncerto dainininkas išskrido į Sankt Peterburgą, kur ketvirtadienį vyks kitas jo turo koncertas.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.