Monika Linkytė naują dainą įrašė kartu su Leonu Somovu

Monika Linkytė.<br>R.Janus nuotr.
Monika Linkytė.<br>R.Janus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 15:27, atnaujinta 2018-01-20 03:29

Dainininkė Monika Linkytė jau ateinančiais metais ,savo muzikos gerbėjus pradžiugins debiutiniu albumu. O šiandien atlikėja džiaugiasi galėdama pristatyti naujausią dainą „Skęstu“ ir jai ką tik sukurtą vaizdo klipą, kuriame įsiamžino egzotiškos išvaizdos vaikinai ir... žirgas.

Dainos „Skęstu“ žodžiai ir melodija gimė pačios M.Linkytės galvoje, tačiau įgyvendinti šį kūrinį ji nusprendė žinomo muzikos prodiuserio Leono Somovo studijoje. „Pamaniau, kad noriu ko nors naujo, buvo įdomu įrašyti dainą su žmogumi, kuris dar nėra dirbęs su mano muzika. Atėjau pas L.Somovą, kartu su juo dirbo muzikos prodiuseris Linas Strockis. Taigi, trise „gimdėme“ dainą „Skęstu“. Tai – pirmasis mūsų bendras darbas ir aš labai džiaugiuosi šiuo bendradarbiavimu“, - sako M.Linkytė.

Kūrinio eilutės, kuriomis ji guodžiasi, kad negali pakeisti ją skandinančių jausmų, užmina mįslę – ar mergina šiuo metu išgyvena aistringą meilę? Tai komentuodama Monika droviai šypsosi, bet visko iki galo neatskleidžia.

„Na, kai įsimyli, atrodo, nebegali nieko padaryti. Atrodo, kad tiesiog skęsti, tiesiogine prasme. Apie tai ir dainuoju, - sako ji. - Tikriausiai asmeniniai išgyvenimai prisideda prie dainų kūrybos, nes tai, kas yra pačios išgyventa, padeda lengviau viską pasakyti. Kita vertus, talentingi žmonės gali būti ir gerais aktoriais: jie moka perimti iš aplinkinių emocijas, įsikūnyti į jų jausmus, gal nevisai tiksliai suprasdami, kaip jaučiasi šalia esantys, bet įtaigiai juos atkartodami.“

Dainos „Skęstu“ vaizdo klipe žavi šviesiaplaukė M.Linkytė pasirodo pati. Spaudžiant pirmam šaltukui, ji kelias valandas filmavosi atviruose laukuose Kauno rajone. „Dirbome ekstremaliomis sąlygomis: buvo nulinė temperatūra, o aš vilkėjau tik plonytę suknelę. Žiauriai išgyvenau, kad su mano pašlijusiu imunitetu paskui dvi savaites teks gydytis. Tačiau nė gerklė neperštėjo, viskas gerai“, - pasakoja M.Linkytė.

Merginai klipo filmavimo metu teko ne tik dainuoti prieš kamerą, bet ir jodinėti žirgu, kuris simbolizavo nežabotą aistrą. „Antrą kartą gyvenime jojau ant žirgo, buvo šiek tiek baisu, juolab kad teko joti ne tris minutes, o apie pusvalandį. Baisiausia – didelė to gyvūno jėga, kurią tu pajunti. Tačiau besifilmuojant užgimė nauja svajonė - iš tiesų norėčiau išmokti jodinėti“, - šypsodamasi kalba M.Linkytė.

Nors dainos „Skęstu“ pavadinimas savaime diktuoja vandens temą, klipe tai ignoruojama. M.Linkytė turi paaiškinimą: „Kodėl reikėtų eiti lengviausiu keliu, jeigu galima perteikti savo mintis ir idėjas nebūtinai tiesiogiai.“

Siurprizai tuo nesibaigia: nuostabą sukelia klipe pasirodantys antrojo plano veikėjai. Jais tapo indų tautybės vaikinai. „Kiek man žinoma, jie studijuoja Kaune, ten ir buvo pakviesti filmuotis“, - pasakoja Monika. O taip pat dėkoja kūrybinė grupė: "Cousins company" kurie ir padėjo įgyvendinti šį video klipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.