Bliuzo karalienė Arina pasirengusi užkariauti Ameriką

„Įsitikinau, kad Amerika – tikra svajonių šalis, o muzikantams – dar ir rojus“, – po pirmąkart Jungtinėse Amerikos Valstijose surengtų koncertinių gastrolių kalbėjo Lietuvos bliuzo karaliene tituluojama dainininkė Arina Borunova (45 m.).

Antrąkart vykti į Ameriką Arina planuoja jau kitąmet ir viliasi, kad šįkart jai pavyks daugiau pakeliauti po šalį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Antrąkart vykti į Ameriką Arina planuoja jau kitąmet ir viliasi, kad šįkart jai pavyks daugiau pakeliauti po šalį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas")

Dec 4, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:24 PM

Prisiminus koncertą prestižiniame Čikagos teatre „Athenaeuem“ atlikėjos kūnu ligi šiol bėga šiurpuliukai.

Dviejų savaičių gastrolių į Ameriką Arina leidosi su ne kartą šioje šalyje viešėjusiu ir koncertavusiu prodiuseriu bei kompozitoriumi Gediminu Zujumi.

Spėjo ir pasižvalgyti

Atlikėjus anapus Atlanto pakvietė netoli Čikagos įsikūrę lietuvių kilmės muzikantai Gailė, kurios sceninis vardas Aldegunda, bei Kęstutis Stančiauskai.

Kelionę A.Borunova ir G.Zujus pradėjo nuo Vašingtono, kur juos vos išlipusius iš lėktuvo pasitiko Lietuvos ambasadorius Žygimantas Pavilionis.

„Keturioms dienoms apsistojome ambasadoje, kur buvome itin maloniai priimti. Nors didžiąją dalį laiko skyrėme repeticijoms, turėjome progos susipažinti su Vašingtonu, kurį mums aprodė ambasadoriaus žmona Lina“, – pasakojo Arina.

Kartu su G. ir A.Stančiauskais bei džiazo grupe „Streetdancer“ Arina ir Gediminas pirmąjį koncertą surengė Lietuvos ambasadoje, į jį susirinko keli šimtai Amerikos lietuvių bei kviestiniai svečiai.

G.Zujus specialiai šiam projektui parengė naują kompoziciją „Trans4Notes“. Arina atliko jau spėtas pamėgti ir naujas savo dainas.

Viešnagės Vašingtone metu A.Borunova ir G.Zujus buvo pakviesti į prabangų pobūvį užmiesčio viloje, kuriame dalyvavo diplomai, ministrai, verslininkai ir vos keli menininkai. Moteris tvirtino, kad tai buvo tikras aukštuomenės vakarėlis, kokių Lietuvoje būna nedaug.

Įsimylėjo Niujorką

Iš Vašingtono muzikantai važiavo į Niujorką. Arina tikino, kad pirmasis vaizdas, kurį išvydo šiame mieste, jai išliks visam gyvenimui.

„Sakoma, kad Niujorką pamilsti iš pirmo žvilgsnio arba niekada jo neįsimyli. Pamilau iš karto, vos tik išvydusi rytinės saulės spinduliais apšviestus dangoraižius.

Žinau, kad tikrai į šį miestą aš norėsiu dar sugrįžti“, – sakė Arina.

Tą patį vakarą atlikėja su bičiuliais surengė pasirodymą moderniame klube „Shape Shiffter Lab“, įsikūrusiame pačioje Bruklino širdyje.

Dar po kelių dienų muzikantai koncertavo Mičigano valstijoje, Tri Oukso miestelio „Acorn“ teatre, amerikiečių laikomame turinčiu ypatingo žavesio.

Kone plyname lauke stūksančiame teatro pastate daugiau nei prieš šimtą metų veikė moteriškų korsetų fabrikas.

Šiame teatre prie lietuvių prisijungė garsusis bažnytinės muzikos choras „Daniel Wearring Gospel Ensamble“.

Sužavėjo akustika

Paskutinį didžiausią pasirodymą – muzikos ir šokio šou „Babilonas“ antrą gyvavimo šimtmetį skaičiuojančiame Čikagos „Athenaeum“ teatre Arina vadina ne vieno ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio atlikėjo svajone.

„Teatro salė, kurioje telpa per tūkstantį žiūrovų, ypatinga – kad ir kur žmonės sėdėtų, jie mato viską, kas vyksta scenoje.

Įsivaizduokite, salė buvo suprojektuota dar tada, kai nebuvo mikrofonų. Akustika joje tiesiog fantastiška“, – pasakojo dainininkė.

Kad Čikagos „Athenaeum“ teatro vadovybė įsileido lietuvius, Arinos teigimu, sunku patikėti.

„Tai aukšto lygio teatras, į jį durys dažniausiai atsiveria tik garsiems pasaulio atlikėjams.

Manau, kad mums padėjo ir profesionaliai G. ir K.Stančiauskų pristatytas projektas, ir prieš kelerius metus tokiame laikraštyje kaip „New York Times“ pasirodęs straipsnis apie jųdviejų muzikinę veiklą“, – tikino Arina.

Šiame projekte su lietuvių atlikėjais vėl pasirodė muzikos grupė „Streetdancer“, choras „Daniel Wearring Gospel Ensamble“, taip pat styginių kvartetas „Sizable“, Amerikoje garsūs „Deeply Rooted Dance Theater“ šokėjai, grupė „Dance Duo“, už Atlanto gyvenantis lietuvis perkusininkas, vibrofono meistras Gintaras Milius.

„Ligi šiol aš negaliu pamiršti, kaip kartu su manimi ir juodaodžiais gospelo atlikėjais visa salė plodama lietuviškai traukė G.Zujaus dainą „Aš čia – gyva“. Tuomet per kūną iš laimės ir susijaudinimo bėgo šiurpuliukai“, – pasakojo Arina.

Atlikėja tikino, kad po pirmojo koncertinio turo jos ir kitų dalyvių galvose jau sukasi naujų projektų mintys. Antrąkart vykti į Ameriką Arina planuoja jau kitąmet.

Dainininkė viliasi, kad būsimos kelionės metu jai pavyks daugiau pakeliauti po šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.