Pretendentų į „Grammy“ lyderiai – Beyonce ir Samas Smithas

Penktadienis tapo diena, kurios laukė daugelis populiarių muzikos atlikėjų – atskleisti pretendentai į prestižinius apdovanojimus „Grammy“, kurie Los Andžele bus išdalyti kitų metų vasario 8-ąją. Kandidatų sąrašai atskleisti kiek neįprastu būdu.

Beyonce ir S.Smithas gali laimėti daugiausia „Grammy" apdovanojimų.<br>AP nuotr.
Beyonce ir S.Smithas gali laimėti daugiausia „Grammy" apdovanojimų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2014, 10:36 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:28 PM

Ankstesniais metais pretendentai buvo atskleidžiami specialiame renginyje. Šįmet „Grammy“ ceremonijos rengėjai pasielgė kitaip – visą dieną išlaikydami intrigą, pretendentų sąrašus vieną po kito skelbė socialiniuose tinkluose.

Atskleisti kandidatai į 82 iš 83 statulėlių. Pretendentai į svarbiausią apdovanojimą – už Metų albumą – paaiškės šeštadienį paryčiais.

Paskelbtuose sąrašuose pirmauja du atlikėjai – JAV scenos diva Beyonce ir 2014-aisiais itin išgarsėjęs jaunas britų dainininkas Samas Smithas, kurio hitas „Stay With Me“ buvo viena ryškiausių metų dainų.

Abu jie gali laimėti po 5 statulėles. Beveik neabejojama, kad šis skaičius padidės – abu artistai tikriausiai pretenduos ir į Metų albumo prizą.

Įdomu tai, kad dainininkei Beyonce neatsirado vietos tarp kandidatų į Metų įrašo ir Metų dainos titulą. S.Smitho pavardė įrašyta abiejose šiose nominacijose.

Po keturis apdovanojimus gali laimėti atlikėjai Iggy Azalea, Usheris, Jackas White'as, Miranda Lambert, Sia ir Ericas Churchas. Dainininkas Pharrellas Williamsas gali pelnyti tris apdovanojimus.

Kitų metų vasarį Vilniuje koncertuosiantis dainininkas Edas Sheeranas pretenduoja pelnyti Metų vokalinės popmuzikos albumo prizą – už savo antrąjį diską „X“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.