„Žalgirio“ arenoje – nesėkmingas E. Dragūno bandymas politikuoti

Į Kauno „Žalgirio“ areną šeštadienį suplūdo 20 tūkst. žmonių. Jie atėjo į grupės „Sel“ naujo albumo „Fi“ pristatymą. Prie įėjimo į areną dar gerokai prieš aštuntą vakaro, kuomet oficialiai turėjo prasidėti koncertas, susidarė ilga eilė. „Sel“ gerbėjai, kad patektų į renginio vietą, turėjo laukti daugiau nei pusvalandį. Scenoje pasirodančios grupės publika laukė visą valandą, iki pat devintos.

„Žalgirio“ arenoje pasiklausyti grupės „Sel“ susirinko minios gerbėjų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgirio“ arenoje pasiklausyti grupės „Sel“ susirinko minios gerbėjų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 6, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:11 PM

Kad sutalpintų tiek daug žmonių, grupės lyderis Egidijus Dragūnas nutarė sceną įrengti ne įprastoje vietoje, o salės viduryje. Aplink ją susibūrė didelė minia ištikimiausių atlikėjo gerbėjų.

„Kylam į viršų. Visi, visi. Aš jus myliu“, – vos pasirodęs scenoje sėdintiems žiūrovams sušuko žaliu sportiniu kostiumu vilkintis E.Dragūnas. Ilgai raginti publikos nereikėjo. Garsiai šaukdami žmonės kilo iš vietų ir pradėjo šokti.

Nuo pat pirmos akimirkos publiką užbūrė įspūdingas vaizdas: daug šviesos efektų, spindulių, ekranuose rodomos spalvingos geometrinės figūros, žvaigždėto dangaus vaizdai ir scenoje akrobatinius triukus atliekantys šokėjai. Nors salėje netrūko garso, E.Dragūnas nuolat publikos prašė daugiau triukšmo, aukštyn pakeltų rankų ir garso.

„Che che judam, Kaunas,  garsiau“, – įsišėlusią ir kartu dainuojančią publiką nuolat ragino E.Dragūnas.

Kaip ir beveik visuose grupės „Sel“ koncertuose, šįkart taip pat netrūko netikėtumų. 

„Kokia viena nemėgstamiausių profesijų Lietuvoje? Prostitutės? Taksisto? „Biznenesmeno“? Ne? Politiko? Aš politikoje nedalyvauju, bet man labai gerai sumokėjo“, –  lyg juokais, lyg rimtai kalbėjo E.Dragūnas. Po šių žodžių publika pradėjo garsiai švilpti.

„Aš noriu ištiesinti kelius Kaune. O jūs žinot – aš savo žodžio laikausi, bet politikų nemėgstu, kaip ir jūs. Pas mus nori ateiti žmogus, kuris jau buvo Kauno meru. Ne, tai ne Šustauskas. Pakvieskim jį. Aš noriu jus suvienyti. Jūs tikite, kad aš jus suvienysiu?  Juk netikit, kad aš jus suvienysiu. Tuoj pamatysit“, – savo kalbą tęsė E.Dragūnas. 

Netrukus scenoje pasirodė buvęs Kauno meras ir dabartinis Lietuvos laisvės sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Erikas Tamašauskas, su kuriuo kartu atėjo tautiniais lietuvių liaudies drabužiais vilkintys muzikantai. Kai jie užtraukė lietuvių liaudies dainą „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos", publika puikiai žinomą kūrinį dainavo kartu su jais. Tačiau po jo garsiai nušvilpė mikrofoną į rankas paėmusį ir kalbėti mėginusį  E.Tamašauską. Ką politikas sakė, per triukšmą girdėjo mažai kas.

Koncerto metu E.Dragūnas nepraleido progos įgelti dainininkei Justei Arlauskaitei-Jazzu.

Kai svečio teisėmis kūrinį „Kam tu meldies“ atliko prodiuseris ir dainininkas Raigardas Tautkus, grupės „Sel" lyderis nuo scenos kvietė visus „debilus, daunus, idiotus ir kiaunes, visus Jazzu fanus“, ateiti į jo koncertą.

„Pas mus galima daryti viską: gerti, rūkyti ir valgyti „čipsus“ . Jiems taikoma 50 proc. nuolaida", – šaukė E.Dragūnas. Žiūrovai jį palaikė garsiais šūksniais.

E.Dragūnas šio koncerto metu buvo labai gerai nusiteikęs ir itin kalbus. Jis vis kartojo, kad jam norisi pakalbėti.

„Kažkaip pramušė. Norisi pakalbėti ir paklausti, kaip jums čia patinka. Paklausom, kaip šaukia sėdintys VIP ložėse. Jie pavalgę, todėl gali rėkti. Juk jie pripratę garsiai rėkti. Darbe ant visų rėkia. O kaip tie, kurie žemiau? Jie irgi gali rėkti?", - nerimo E.Dragūnas.

Kad ir koks kalbus ir šmaikštus buvo E.Dragūnas, svarbiausia publikai buvo muzika. Kai kurie gerbėjai koncerto metu taip įsijautė į atlikėjo dainavimą, kad šokdami ir šaukdami vieną po kito nusirenginėjo šiltesnius drabužius ir liko trumpomis rankovėmis. Žmonės labiausiai džiaugėsi ir plojo girdėdami senas dainas, tačiau puikiai buvo sutikti ir kūriniai iš naujo albumo.

Kodėl šis  albumas vadinasi „Fi“? Dar prieš koncertą E.Dragūnas sakė, jog albume nėra nė vienos dainos, kurios pavadinimas tam tiktų.

„Sel“ ir „Fi“ – kartu išeina „selfi“ (asmenukė, nuotrauka, kurią pats fotografuojantysis daro mobiliuoju telefonu – Red.).Be to, jei anksčiau labai daug laiko praleisdavau feisbuke, tai dabar mano aistra – fotografijų tinklas „Instagram“. Be to, „selfi“ – tiesiog vienas populiariausių žodžių dabar", - sakė E.Dragūnas.

Po beveik dviejų valandų pasirodymo grupė „Sel“ atsisveikino su publika, tačiau ši atlikėjų nepaleido ir šaukdami iškvietė jį atgal į sceną. Po kelių akimirkų E.Dragūnas grįžo į salę pareikšdamas, kad per neseniai Vilniuje vykusį koncertą jis dainavo 2 val. 40 min.  

Po jo daugelis patarėjų dainininkui patarė Kaune trumpinti koncertą, nes didžiausios pasaulio scenos žvaigždės scenoje koncertuoja 90 minučių.

„Šie patarėjai nėra man autoritetai. Autoritetai esate jūs", – sakė bisui iškviestas dainininkas. Jis publiką linksmino atlikdamas dar ne vieną dainą.

„Šiandien aš pamušiau šios arenos rekordą. Ačiū jums, kad manimi tikite“, – atsisveikindamas susirinkusiems žiūrovams dėkojo E.Dragūnas.

Publika atlikėjui dar ilgai skandavo: „Ačiū, ačiū“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.