Su grupe „The Roop“ į sceną grįžta žinomas lietuvių dainininkas

V.Valiukevičius su grupe „The Roop“ planuoja išleisti albumą.<br>M.Penkutės nuotr.
V.Valiukevičius su grupe „The Roop“ planuoja išleisti albumą.<br>M.Penkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena")

Dec 7, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:35 PM

„Jaučiuosi taip, lyg tai būtų debiutas“, – nusijuokė dainininkas Vaidotas Valiukevičius (34 m.). Keletui metų iš scenos dingęs atlikėjas jau pasirengęs pristatyti naują savo ir draugų sumanymą – grupę „The Roop“.

Jeigu prieš penkerius ar dešimt metų įdėmiau sekėte, kas dedasi Lietuvos popscenoje, jo veidą esate matę daug kartų.

Iš pradžių – kaip dueto „Omega“ nario, vėliau – grupėje „Kosmo“, galiausiai – kaip dainininko, prisistatančio Milanno slapyvardžiu.

O prieš ketverius metus, su Vilija Matačiūnaite nusifilmavęs seriale „Mano mylimas prieše“, Vaidotas tiesiog dingo iš pramogų verslo. Sako, taip nusprendė pats.

Prieš mėnesį internete atsirado naujos grupės „The Roop“ daina „Be Mine“, o po poros savaičių – ir jos vaizdo klipas, pasakojantis neįgaliojo ir žavios moters aistros istoriją.

Dainą pristačiusi grupė neatskleidė savo sudėties, tačiau dabar paslapčių jau nėra – „The Roop“ dainuoja į muziką grįžtantis V.Valiukevičius.

Scenoje jis atsidūrė būdamas devyniolikos. Dirbo su keletu garsių Lietuvos prodiuserių. TV laidos, vaizdo klipai, koncertai – viso to Vaidotas matė pakankamai. O prieš ketverius metus suprato, kad nebenori.

„Tiesiog prabudau vieną rytą ir nusprendžiau – pakaks. Pradėjau atsisakyti visų kvietimų koncertuoti, kalbėti TV laidose. Iškart palengvėjo.

Buvo aišku, kad man reikia atsitraukti ir viską persvarstyti. Neišsižadu tų karjeros etapų, kurie buvo iki tol. Jei ne jie, dabar gal nebūtų „The Roop“.

Bet pajutau, kad mane formuoja kiti. Kad pernelyg daug laiko einu, kur pakviečia, sakau tai, ko reikia kitiems. Norėjosi tai palikti“, – neslėpė Vaidotas.

Muziką į kitus darbus išmainęs dainininkas dabar yra bendrovės, rengiančios vaizdo seminarus, direktorius.

Pamažu išsitrynė ir prisiminimai apie praeitį pramogų versle.

„Žmonės pradėjo sakyti ne „o, čia Milanno“, o „ar aš jus kažkur mačiau?“ ir man tai visai patiko“, – šyptelėjo vyras.

Noras muzikuoti vis dėlto niekur nedingo. „The Roop“ kartu su bosistu Vainiumi Šimukėnu, būgnininku Robertu Baranausku, gitaristu Mantu Banišausku Vaidotas subūrė dar prieš porą metų.

Bendraminčiai niekur neskubėjo – tiesiog užsidarę studijoje ramiai kūrė dainas. Parašė apie 50 kūrinių idėjų – maždaug 15 dainų tikisi ateityje įtraukti į savo pirmą albumą, o kitą vasarą – surengti pirmuosius koncertus.

Grupės pavadinimas kilęs nuo žodžio „roop“ – garsiai pasakyti, šaukti. Žinia, kurią paskleidė pirmasis grupės vaizdo klipas, išties verčia susimąstyti.

Pagrindinį vaidmenį klipe atliko Viktoras Topolis – visą gyvenimą neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vyras, ne sykį tapęs pasaulio neįgaliųjų kūno rengybos čempionu. Prieš keletą metų jis užėmė trečią vietą TV šou „Lietuvos talentai“.

Klipe rodomos aistringos jo ir moters, kurią suvaidino aktorė Severija Janušauskaitė, scenos.

„The Roop“ pranešime buvo paskelbta, kad kai kurie vaizdai pasirodė pernelyg erotiški, tad klipą nuspręsta permontuoti.

„Nusifilmuoti tokiame vaizdo klipe buvo mano sena svajonė. Tai klipas, kuris pateikia tam tikras problemas kitokiu kampu“, – apie režisieriaus Vytauto Tinterio darbą sakė V.Topolis.

Klipo idėją sugalvojo V.Valiukevičius – įkvėptas pokalbių su viena pažįstama.

„Ji prikaustyta prie vežimėlio. Prieš keletą metų susidraugavome ir daug diskutavome įvairiomis temomis.

Ji pasakė įdomų dalyką – į neįgaliuosius žiūrima kaip į žmones be lyties. O juk jie irgi ilgisi meilės, šeimos, intymumo.

Kai susipažinau su Viktoru, pamaniau, kad būtų įdomu tai perteikti vaikino akimis. Filmavimas niekam nepatogumų nesukėlė, visi palaikė šią idėją. Nieko pernelyg pikantiško tose scenose nėra.

Beje, mergina, kuri šį klipą įkvėpė, ištekėjo ir prieš keletą dienų susilaukė pirmagimio“, – sakė V.Valiukevičius.

Kodėl iš pradžių nebuvo atskleista, kad „The Roop“ dainininkas – būtent jis?

„Nesinorėjo, kad žmonės iškart manytų – o, čia tas ar anas, iš ten ar iš ten. Tiesiog troškau, kad būtų vertinama pati daina, o ne jos istorija.

Čia kaip su vynu. Visi sako, kad prancūziškas geriausias, o užrištomis akimis ragauja ir kalba jau kitaip“, – juokėsi Vaidotas.

Daug dėmesio sulaukė žinia, kad kūrinio garso korekcijas atliko garsus Australijos specialistas Leonas Zervosas, dirbęs su INXS, „Aerosmith“ ir kitomis žvaigždėmis.

V.Valiukevičius tvirtina, kad tai nebuvo reklamos siekimas ar noras pasirodyti – štai, su mumis dirba užsieniečiai.

„Mums tiesiog buvo įdomu pažiūrėti, ką su mūsų daina padarys žymus profesionalas, ar jam išvis patiks, ar jis užsiims.

O šiaip nereikia užsidaryti Lietuvoje. Esame viso pasaulio dalis, kurdamas muziką irgi turi mąstyti ne tik apie šią šalį. Pastebiu, kad vis daugiau jaunų atlikėjų taip ir daro. Man apskritai patinka tai, kas dabar Lietuvoje vyksta su muzika. Galiu tik paploti daugeliui grupių, kurios keičia mūsų muzikos veidą.

Beje, gerai, kad buvo ekonomikos krizė. Ji viską stipriai apvalė. Prieš krizę kuriant muziką buvo slystama paviršiumi, o dabar vėl atsiranda gilumo“, – svarstė Vaidotas.

Kas toliau? Niekas negali žinoti. Gal „The Roop“ išpopuliarės, o gal liks groti savo malonumui. Tiesa, Vaidotui labiau norėtųsi pirmojo varianto.

„Žmogus turi tobulėti iki pat senatvės. Tai natūralu. Tikiuosi, „The Roop“ muzika tą tobulėjimą šiek tiek atskleis.

Sakoma, kad jei gali nedainuoti, nedainuok. Aš kol kas negaliu nedainuoti. Tai gal dar padainuosiu.

Į šią grupę visi žiūrime rimtai. Yra noras, dėmesys, disciplina, veiksmų planavimas. Neskubame lįsti bet kur ir bet kaip, norisi pasirengti. Galbūt ši grupė kada nors pakils tiek, kad galėsime užsiimti tik jos veikla“, – vylėsi Vaidotas.  Debiutinis „The Roop“ vaizdo klipas „Be Mine“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?