E. Dragūnas – apie politikus, šou Kaune, rekordą ir Jazzu poelgį

Per kelias dienas - du rekordai. Egidijus Dragūnas šeštadienį tapo Lietuvos atlikėju, į kurio koncertą arenoje susirinko daugiausia žiūrovų, o pirmadienį jo albumas paskelbtas geriausiai perkamu per keletą metų.

„Sel“ šou Kaune akimirka.<br>R.Šeškaičio nuotr.
„Sel“ šou Kaune akimirka.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-12-08 18:48, atnaujinta 2018-01-19 16:01

„Jei reikia tikslaus skaičiaus - 20 067 žiūrovai“, - šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio savo grupės „Sel“ koncerto statistika džiaugėsi E.Dragūnas.

Tiek į savo koncertą arenoje nėra surinkęs nė vienas kitas Lietuvos atlikėjas. Pirmadienio popietę „Sel“ lyderis džiaugėsi dar vienu pasiekimu.

Po šešerių metų pertraukos Lietuvoje atgaivinta tradicija teikti „auksinio“ ir „platininio“ disko apdovanojimus - už didžiausiu tiražu parduotus albumus.

2010-aisiais išleistas „Sel“ albumas „Aš kaip žąsis“ paskelbtas „platininiu“. Tai reiškia, kad jis parduotas daugiau nei 8 tūkstančių egzempliorių tiražu.

Prieš metus „Žalgirio“ arenoje koncertavęs E.Dragūnas šįkart keliais tūkstančiais žiūrovų pagerino savo paties rekordą.

Daugiau žiūrovų sutalpinti leido techninis sprendimas - scena buvo įrengta pačiame salės viduryje, todėl žiūrovus buvo galima susodinti visose arenos tribūnose.

„Technine prasme koncertas buvo beprotiškai sudėtingas - po scena buvo 60 žemus dažnius skleidžiančių kolonėlių, buvo sunku dainuoti gyvai. Bet iš koncerto išėjau su gera nuotaika“, - apie pasirodymą prieš didžiulę gerbėjų minią pasakojo E.Dragūnas.

Koncertas daug kam įsiminė ne tik dėl rekordo, muzikos ir pristatyto naujutėlio albumo „Fi“.

Daug komentarų sulaukė keli koncerto epizodai, kuriuose E.Dragūnas leido sau pasismaginti. Vienas jų - į sceną iškviestas pretendentas į Kauno merus Erikas Tamašauskas.

Nors „Sel“ lyderis bandė paagituoti už šį kandidatą, žiūrovams tai akivaizdžiai nepatiko - politikas tiesiog buvo nušvilptas.

„Kai ką supratau. Vis dėlto aiškiai pasimatė, kad žmonės atėjo pailsėti, jiems kalbų apie politiką nereikia.

Aš nemanau, kad ta negatyvi reakcija buvo skirta būtent tam politikui. Tiesiog pamatėme, ką žmonės apskritai jaučia politikams. Šiems reikia suklusti. Kaune supratau, kaip smarkiai nemėgstami politikai. Visiškai nėra pasitikėjimo - turbūt politikai reikia šviežio kraujo. Tai turbūt pirmas ir paskutinis kartas, kai įsikišau į tokius reikalus“, - pripažino E.Dragūnas.

Kitame epizode „Sel“ lyderis akivaizdžiai pašiepė prieš savaitę skandalą sukėlusią dainininkę Jazzu, kuris aštriai iškeikė kai kuriuos jos koncerto Londone žiūrovus, pavadino juos „urodais“ ir kiaunėmis. Vienas ją papiktinusių epizodų - kad kai kurie žiūrovai koncerto metu valgė bulvių traškučius.

Pasakęs, kad Jazzu gerbėjai visada laukiami jo koncertuose, juose galima valgyti traškučius ir net gauti nuolaidų, E.Dragūnas vėliau tikino, kad šie jo žodžiai nebuvo pikti.

„Tiesiog aš savo gerbėjams niekada nepasakyčiau taip, kaip pasakė Jazzu. Nežinau, kas turėtų nutikti, kad pasakyčiau.

Bet taip, mano koncertuose galima gauti 50 procentų nuolaidą „čipsams“, - linksminosi „Sel“ lyderis.

Atlikėjas pabrėžė, kad „platininio“ disko apdovanojimą netrukus turėtų gauti ir už prieš kelias dienas išleistą albumą „Fi“. Jis tvirtino, kad diskas per pirmą prekybos dieną parduotas 12 tūkstančių egzempliorių tiražu.

„Iš viso pagaminome 50 tūkstančių egzempliorių, iki Naujųjų metų tikiuosi juos visus parduoti. Pats važinėsiu po didžiųjų miestų prekybos centrus, dalysiu autografus, fotografuosiuosi, dainuosiu.

Stebėjau „ledo kibiro“ iššūkį. Tai mano iššūkis bus kitoks - kviesiu Andrių Mamontovą, kitas Lietuvos žvaigždes įsigyti šį albumą ir taip prisidėti prie labdaros. Juk visas pelnas bus skirtas labdarai. Jau dabar kalbamės su Kauno ligoninėmis, kurioms įteiksime pirmuosius už šį albumą gautus pinigus - 100 tūkstančių litų“, - žadėjo E.Dragūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.