Lietuvos muzikos žvaigždėms išdalyti ypatingi apdovanojimai

Būrys žinomų Lietuvos atlikėjų pirmadienio popietę namo grįžo su „auksiniais“ ir „platininiais“ diskais. Sostinės restorane „Qpolo“ šie apdovanojimai išdalyti už albumus, kurie buvo geriausiai perkami Lietuvoje pastaruosius keletą metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 8, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:25 PM

„Auksinių“ ir „platininių“ diskų dalybos Lietuvoje pradėtos dar prieš 14 metų, tačiau pastaruoju metu buvo primirštos.

Priežastis – sumažėję muzikos albumų pardavimai, dėl kurių mažai kam pavykdavo pasiekti anksčiau nustatytas apdovanojimų karteles.

Šįmet idėja prisiminta – ir nuspręsta pritaikyti ją šių dienų aktualijoms. Tai reiškia, jog norint gauti „auksinį“ ar „platininį“ diską įrašų reikia parduoti kur kas mažiau.

Nuo šiol Lietuvoje „auksiniu“ laikomas albumas, parduotas 5 tūkstančių vienetų tiražu, „platininiu“ – parduotas 8 tūkst. tiražu. Lietuviškas „auksinis“ singlas turi būti parduotas 3 tūkstančių vienetų tiražu, o „platininis“ - 5 tūkstančių vienetų.

Priskaičiuojami ir albumų egzemplioriai, parduoti skaitmeniniu formatu. Be to, įskaičiuojamos ir srautinės muzikos perklausos internetu („streaming“). Tūkstantis perklausų prilygsta vienam parduotam egzemplioriui.

Atgaivinti „auksinių“ ir „platininių“ diskų teikimo tradicijas nusprendė muzikos apdovanojimų M.A.M.A. rengėjų Patariamoji taryba.

Ji apskaičiavo, kurie nuo 2008-ųjų išleisti albumai yra verti šių apdovanojimų. Sąrašas – labai margas. Į jį patenka grupių „69 danguje“, „Antis“, Gyčio Paškevičiaus, Jurgos Šeduikytės, „Lemon Joy“, Džordanos Butkutės, Leono Somovo ir Jazzu, Andriaus Mamontovo, Donato Montvydo, Pauliaus Stalionio, „Sel“, Radžio ir kitų išleisti albumai.

„Muzikos verslas nėra miręs, skaičiai yra svarbūs. M.A.M.A. - ne tik apdovanojimų renginys, bet ir organizacija, kuri stengiasi rūpintis Lietuvos muzika ir atlikėjais“, - sakė ceremonijos rengėjas Martynas Tyla.

Dauguma laimėtojų susirinko atsiimti apdovanojimų.

„Albumą išleidom, visą pelną paaukojom, išdalijom labdarai“, - sakė už albumą „Aš kaip žąsis“ „platininio“ albumo apdovanojimą atsiėmęs „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas.

Jis pabrėžė, kad prizo jau nusipelnė tik šeštadienį išleistas naujasis jo albumas „Fi“.

„Per vieną koncertą „Žalgirio“ arenoje parduota 12 tūkstančių egzempliorių. Iš viso pagaminta 50 tūkstančių, tikiuosi, kad iki metų pabaigos jie visi bus parduoti. Juk rengsiu autografų akcijas didžiuosiuose prekybos centruose“, - sakė E.Dragūnas.

„Auksinio“ albumo apdovanojimą už „Anties“ diską „2XANTIS” atsiėmęs grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas sakė, jog šis prizas įrodo – į sceną 2007-aisiais sugrįžusi „Antis“ vėl yra aktuali.

Atsiimti prizų atvyko ir A.Mamontovas, D.Montvydas, Mia, Ž.Žvagulis ir kiti žinomi Lietuvos atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.