„LRT Opus Ore“ – ūsus sielai nupiešęs projektas „Soul Moustache“

Gruodžio 11 d. LRT radijo įrašų studijoje itin žiemišką pasirodymą surengs „Soul Moustache“. Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas LRT Opus radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą. Tai bus paskutinis šių metų ir 16-tas visos „LRT Opus Ore“ serijos koncertas.

„Soul Moustache“.
„Soul Moustache“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:40 AM

„Soul Moustache“ – tai vokalistės Vytautės Pupšytės ir pianisto Vyčio Smolsko tandemas. Ir scenoje, ir gyvenime jie kartu ieško savito skambesio. Pasak dueto, sielos ūsai (angl. Soul Moustache) – tai mažytė, beveik persišviečianti riba tarp tikrovės ir realybės. Riba tarp „aš vaidmeny“ ir „aš tikrasis“. Galbūt tai skamba keistai, o gal – kaip tik ne, tačiau, anot „Soul Moustache“, svarbiausia – skamba. Iš tų skambesių Vytautei rezonuoja dainos, Vyčiui rezonuoja garsai. Vienas tampa ūsais, kitas siela. Ir kaip aidas neegzistuotų be garso, taip ir sielos ūsai neegzistuotų vienas be kito. Sielos trupiniai ūsuose, ūsų daigeliai sieloje.

Specialiai šiam „LRT Opus Ore“ koncertui surinkta profesionalių muzikantų komanda, radijo klausytojai ir televizijos žiūrovai išgirs daug naujų, niekur neskambėjusių dainų. O ir anksčiau skambėjusios, žada duetas, nuskambės kaip gimusios vakar.

Prieš LRT kamerų objektyvus būrys pažįstamų instrumentalistų ir pritariančių vokalistų padės išpildyti Vytautės ir Vyčio muzikinę idėją. Kūrėjai tikisi, kad pasiutusios romantikos bei spalvingos pasaulėjautos kupina „Soul Moustache“ muzika koncerto metu nukels klausytojus į jų pačių vidų.

Šį televizijos programos LRT Kultūra sezoną po „LRT Opus Ore“ vėliava jau grojo dvi itin sparčiai populiarėjančios nepriklausomo roko ir gitarinės muzikos grupės „Deeper Upper“ bei „Garbanotas Bosistas“. Visus šios koncertų serijos pasirodymus internautai gali peržiūrėti LRT Mediatekoje bei „Youtube“ kanale.

Apie kitus projekto „LRT Opus Ore“ planus bus pranešta artimiausiu metu. Jau patvirtinta, kad kitų metų vasarį vintažinės studijos akustiką išbandys ir antrąjį studijinį savo albumą čia pristatys Markas Palubenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.