Su T. Andersu ir grupe „Smokie“ Kaune šėlo tūkstančiai gerbėjų

Grupė per metus surengia iki 100 pasirodymų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-12-11 22:41, atnaujinta 2018-01-19 09:28

Šis koncertas išskirtinis, mat po į jį susirinkusių žiūrovų kojomis išlietas ledas.

„Žalgirio“ arena ruošiasi savaitgaliui, kuomet laikinuose ledo rūmuose įsikurs didžiulis būrys profesionalių čiuožėjų ir artistų, pirmą kartą šalyje pristatysiančių visai šeimai skirtą šou ant ledo „Ledynmetis Live!“.

Kad ledas būtų tinkamai paruoštas, reikia keturių dienų. Todėl koncerto metu po žiūrovų kojomis buvo ledas, tačiau jis uždengtas specialia danga ir publikai visiškai netrukdė. Taip ruošiantis koncertams ledas yra uždengiamas tose arenose, kur jis yra nuolat.

Pirmieji scenoje pasirodė  klasikinio roko grandai – grupė „Smokie“. Šių britų daugeliui pristatinėti nereikia. Jau daugiau nei keturiasdešimt metų gyvuojanti grupė puikiai žinoma dėl tokių hitų kaip „If You Think You Know How to Love Me“, „Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me“, „Living Next Door to Alice“, „Oh Carol“.

Per visą gyvavimo laikotarpį grupei teko patirti visko: ir pakilimą į aukštumas, ir nuosmukį, net skaudžių netekčių, tačiau šiuo metu jie vis dar pilni jėgų ir entuziazmo. Tuo įsitikino ir į Kauno „Žalgirio" areną susirinkę žiūrovai. 

Grupė sėkmingai koncertuoja visame pasaulyje, kuria naujas dainas ir leidžia albumus. Grupė „Smokie“ yra viena žinomiausių Europos grupių iki šių dienų – tai tikrai nemažas pasiekimas šiuolaikiniame nepastoviame muzikos pasaulyje.

Grupė per metus surengia iki 100 pasirodymų.

Jo pradžioje milijonus gerbėjų turintys rokeriai kauniečiams trumpai pasakojo apie savo gastroles po visą pasaulį.

Jie prisiminė, jog į Lietuvą pirmąsyk atvyko 1991 metais, kai šalis buvo ką tik atgavusi nepriklausomybę. Po to mūsų šalyje muzikantai koncertavo dar keletą kartų.

Į „Žalgirio“ areną atvykę grupės nariai buvo itin linksmai nusiteikę. Vos pasirodę scenoje jie pradėjo kviesti publiką kilti iš savo vietų, kelti rankas į viršų, ploti, šokti ir dainuoti.

Rokeriai atliko visus geriausius savo hitus: „Living Next Door to Alice“, „I'll Meet You at Midnight“, „Needles and Pins“, „Lay Back in The Arms of Someone“, „Oh Carol“, „If You Think You Know How to Love Me“ ir daugelį kitų. Publikai už aplodismentus jie dėkojo lietuviškai.

Scenoje skambėjo ir keli kūriniai grupės albumo „Take a Minute“.

 „Labas vakaras, Kaunas", -  su įsiaudrinusia publika lietuviškai pasisveikino antrojoje dalyje pasirodė atlikėjas T.Andersas (tikrasis jo vardas Bernd'as Weidungas). Jis - vienas iš nedaugelio vokiečių atlikėjų, pelniusių šlovę ir savo tėvynėje, ir visame pasaulyje.

Nemaža dalis vyresnės publikos dar prieš koncertą neslėpė, jog į areną atėjo dėl nuo pat jaunystės kone dievinamo atlikėjo. Ištikimiausi atlikėjo gerbėjai tvirtino einantys į visus T.Anderso koncertus Kaune. Paskutinįkart šioje arenoje jis koncertavo prieš dvejus metus.

Su grupe „Modern Talking“ Thomasas Andersas išleido nemažai singlų, pasiekusių daugybės šalių topų penketukus.

Didžiausias grupės hitas „You're my Heart, You‘re my Soul“ topų viršūnėje karaliavo net 81 šalyje.

Tomas Andersas yra pardavęs daugiau nei 125 milijonus albumų kopijų, skaičiuojant grupės ir solo įrašus. Per visą muzikavimo laikotarpį jis yra gavęs daugybę apdovanojimų.

Įvairiose šalyse jo albumai paskelbti auksiniais ir platininiais daugiau nei 420 kartų. Paskutinis atlikėjo solo albumas „Strong“ buvo parduodas daugiau nei 1 mln. kopijų tiražu vien tik Rusijoje.

Nepaisant tokios sėkmės ir 40 metų patirties muzikiniame versle, T.Andersas visuomet išlieka savimi. Gerbėjai visame pasaulyje žavisi T.Andreso tikrumu ir nuoširdumu, kuriuo jis spinduliuoja savo koncertuose.

T.Anderso nuoširdumo bei šilto bendravimo su žiūrovais netrūko ir „Žalgirio" arenoje. Sulaukęs ypatingo Kauno publikos dėmesio atlikėjas po kiekvienos dainos lietuviškai dėkojo už palaikymą.

Jis net atsinešė fotoaparatą ir paprašęs klausytojų iškelti rankas į viršų, keletą kartų visus nufotografavo.

„Prieš penkiolika ar dvidešimt metų koncertuose dainuodavau, o žmonės linksmindavosi, šokdavo. Dabar matau, kad visi nori nusifotografuoti ir nusifilmuoti, o po to šiuos vaizdus žiūrėti namuose. Aš taip pat jus nufotografuosiu. Galėsite nuotrauką pamatyti internete", - kalbėjo T.Andersas.

Nors T.Andresas Kaune atliko ne vieną naują dainą, publika labiausiai džiaugėsi ir ošė klausydamasi senų ir puikiai žinomų grupės „Modern Talking“ kūrinių.

Vyras iš gerbėjų net sulaukė gėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.