Karina Krysko triumfavo milijono vertame miuzikle

Miuziklo kūrėjai jau iš anksto buvo vadinami svajonių komanda – tai režisierė ir choreografė Anželika Cholina, kompozitorius Kipras Mašanauskas, libreto autorius Užupio Respublikos prezidentas Romas Lileikis, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų ir grimo dailininkas Juozas Statkevičius.

Miuziklo premjeros akimirka.
Miuziklo premjeros akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 12, 2014, 10:36 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:15 AM

Miuziklo kūrėjai jau iš anksto buvo vadinami svajonių komanda – tai režisierė ir choreografė Anželika Cholina, kompozitorius Kipras Mašanauskas, libreto autorius Užupio Respublikos prezidentas Romas Lileikis, scenografas Marijus Jacovskis, kostiumų ir grimo dailininkas Juozas Statkevičius.

Spektaklyje dalyvauja tarptautinių konkursų lauretas choras „Brevis“, masiškumo, dinamikos ir plastiškumo užtaisas - Anželikos Cholinos šokio teatras.

Dramatiška Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės istorija, kurioje persipina valdžios ir meilės, valdovo ir žmogaus, pareigos ir jausmo derinimo peripetijos, ne kartą statyta Lietuvos teatrų scenose, tačiau šiuolaikiškos muzikos kalba ji pasakojama pirmą kartą.

J.Statkevičiui teko sukurti 200 kostiumų. Statant miuziklą jis žadėjo padaryti viską, kad Barbora išliktų mūsų atmintyje kaip ikona ir legenda.

„Mes neieškome naujo , mes ieškome amžino“, - sakė A.Cholina, žadėjusi, kad miuziklas bus ne tik pramoga.

Sakoma, kad pastatymas kainavo daugiau kaip vieną milijoną litų.

Bilietų Klaipėdoje neliko kelios dienos iki premjeros. Žmonės nesigailėjo bilietams pakloję nuo 81 iki 121 lito. Po gražiausių arijų nuaidėdavo plojimai. Pasibaigus miuziklui publika plojo stovėdama, bet bisui atlikėjų nekvietė.

Pašnekinome keletą žiūrovų:

Asta: „Vakaras buvo šaunus. Seniai mačiau tokį stilingą, vizualiai patraukiantį, labai kruopščiai pastatytą veikalą. Choreografija nuostabi“.

Vida: „Puiki choreografija ir scenografija. A.Cholinos darbas – pusė visos spektaklio sėkmės.“

Žydrūnas: „Vizualiai be galo gražus pastatymas. Puiki choreografija, kostiumai, apšvietimas, gera režisūra. Tačiau tai - muiziklas. Deja, muzika ir libretas – silpniausia pastatymo grandis. Mano nuomone, kai kurios žvaigždės šiame pastatyme tik sugadino bendrą įspūdį, nes miuziklo specifika joms taip ir liko neįkandama. Turiu galvoje K.Skambinę ir S.Stonytę“.

Vis vien noriu pasidžiaugti, kad pagaliau turime dar vieną iš labai nedaugelio nacionalinių miuziklų, kuris iš tikrųjų nėra vienkartinis projektas, jį bus galima pakartoti kad ir po dešimties metų.

Edita: „Muzika atrodo atpažįstama, tarsi kažkur girdėta. Kažkas tarsi iš „Velnio nuotakos, kažkas „Ugnies medžioklė su varovais“... Ir vėl lietuviškas liūdesys nuo pat spektaklio pradžios. O kur meilės džiaugsmas? Bet vis vien buvo gražu“.   Steponas:“ Visų mūsų mėgiamas bardas Kostas Smoriginas savo partiją atliko nuostabiai. Lygiai taip pat kaip ir operos žvaigždė  S.Stonytė. Bet kaip operinis vokalas dera su dainuojamąja poezija viename spektaklyje, tai kitas klausimas, keliantis minčių, ar čia viskas gerai sustyguota.“                Po savaitės miuziklas bus parodytas Vilniaus „Siemens“ arenoje, gruodžio 27-ąją – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.