M.A.M.A. nominacijos sukėlė pyktį Dž. Butkutės mylimajam

Penktadienio vakaras buvo azartiškas Lietuvos muzikantams ir jų gerbėjams. Vilniaus naktiniame klube „Exit“ surengtas vakarėlis, kuriame paskelbta, kurie šalies atlikėjai tapo pretendentais į muzikos apdovanojimų M.A.M.A. statulėles. Daugiausia jų, net penkias, gali laimėti dainininkas Marijus Mikutavičius.

Daugiausia M.A.M.A. statulėlių laimėti gali M.Mikutavičius. Jis nomimantų vakarėlyje nedalyvavo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiausia M.A.M.A. statulėlių laimėti gali M.Mikutavičius. Jis nomimantų vakarėlyje nedalyvavo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 12, 2014, 9:59 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:15 AM

Ketvirtą kartą rengiama apdovanojimų ceremonija sausio 30-ąją įvyks „Žalgirio“ arenoje. Kas grumsis dėl dvylikos pagrindinių M.A.M.A. statulėlių, penktadienio vakarą atskleista specialioje nominantų paskelbimo šventėje.

Koncertuoti čia šią proga pakviesti Vaidas Baumila, Monika Linkytė, grupės „Sheep Got Waxed“ ir „Monkey Tank“, o vesti vakarą - Saulius Urbonavičius-Samas ir Dovilė Filmanavičiūtė, pirmojoje M.A.M.A. ceremonijoje pati laimėjusi statulėlę kaip dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep” narė.

„Exit“ klube susirinko daugybė žinomų muzikos atlikėjų. M.A.M.A. kvietimu vakarėlyje apsilankė Džordana Butkutė, su bičiuliu visažistu Aurimu Juodiškiu atėjusi Justė Arlauskaitė-Jazzu, Džordana Butkutė su vyru Elegijumi, Saulius Prūsaitis, Šorena, grupės „Magnit“, „Neteisėtai padaryti“, „Colours Of Bubbles“, Donatas Montvydas ir kiti.

„Sausį bus jau ketvirtoji M.A.M.A. - manau, ji suteikia didelį impulsą mums visiems", - sakė S.Urbonavičius-Samas.

Vakaras prasidėjo „skolos grąžinimu" - dainininkei Džordanai Butkutei įteiktas Auksinio disko apdovanojimas už daugiau nei 5 tūkst. tiražu parduotą jos albumą „Kryžkelės". Anksčiau šią savaitę buvo surengtas šių diskų įteikimas kitiems artistams, kurį Džordana praleido dėl savo koncerto Londone.

Pirmoji atskleista nominacija - Metų proveržis. Į šį apdovanojimą pretenduoja „Makchu Pikchu“, „Neteisėtai padaryti“, „Without Letters“, „Jama & W“ ir „Ministry Of Echology“.

Antroji paskelbta nominacija - Metų roko grupė ar atlikėjas. Pretendentais tapo Džordana Butkutė, „Colours Of Bubbles“, „Monkey Tank“, „Pelenai“ ir „Žalvarinis“.

Paskelbus šiuos nominantus, scenoje - muzikinis Monikos Linkytės pasirodymas.

Po pertraukėlės pristatyti pretendentai į Metų alternatyvios muzikos grupės ar atlikėjo statulėlę - tai Vidas Bareikis, „The Bus“, „Sheep Got Waxed“, „Without Letters“ ir „ba.“.

Metų koncertine grupe arba atlikėju pretenduoja tapti Dž.Butkutė, „Sel“, Marijus Mikutavičius, „Naktinės personos“ ir Linas Adomaitis.

„Kuriame mieste jaučiausi geriausiai? Absoliučiai visur", - sakė įspūdingą koncertų turą per Lietuvą surengusi ir už tai nominuota Dž.Butkutė.

Toliau - eilė Metų elektroninės muzikos grupės ar atlikėjo nominacijai. Į sąrašą įtraukti Ten Walls, GeraiGerai, „Golden Parazyth“, Beissoul ir Einius, „Electronic I“.

Metų hiphopo grupe ar atlikėju pretenduoja tapti Lilas ir Innomine, Ironvytas Pro, „Jama & W“, „Tie geresni“, Mad Money.

Viena svarbiausių nominacijų bet kuriuose muzikos apdovanojimuose - Metų albumas. Lietuvoje jų 2014-aisiais išleista daug - iš visų darbų atrinkti penki. Tai Lino Adomaičio „Laiko mašina“, Ievos Narkutės „Švelnesnis žvėris“, Marijaus Mikutavičiaus „Lengvas būdas mesti klausytis“, Donato Montvydo ir „One Element“ „Norim dar“, „Biplan“ „Visi keliai veda prie jūros“.

Tai, kad tarp nominantų nenuskambėjo Dž.Butkutės pavardė, nejuokais supykdė atlikėjos mylimąjį Elegijų Strasevičių. Savo "Facebook" paskyroje vyras neslėpė įtūžio: „Teisybę pasakius, keiksmažodis, ...Pasižiūrėkite „Metų albumas“ nominantus – albumo „Kryžkelės“ ten nerasta! Keiksmažodis, keiksmažodis ir dar daug keiksmažodžių.“

„Ką tu valgai, kad toks gražus?" - ką tik nominuoto D.Montvydo klausė D.Filmanavičiūtė. „Daržoves", - atsakė D.Montvydas, klausimų apie muziką šį vakarą nesulaukęs.

Nominacijų skelbimo maratoną nutraukė viena įdomiausių jaunų Lietuvos grupių - į Metų alternatyvios muzikos grupės titulą pretenduojanti trijulė „Sheep Got Waxed", derinanti džiazą ir pankroko energiją.

Metų vaizdo klipą rinkti M.A.M.A. ekspertams buvo sunku. „Vien Valdas Karklelis pateikė apie 16 klipų", - prisipažino S.Urbonavičius-Samas.  Nominantų penketuke įsitaisė penki klipai: Ten Walls „Walking With Elephants“, M.Mikutavičiaus „Drąsių nieks nežudo“, „ba.“ „Sugebėt pasikeist“, „Skamp“ „Good Girl Gone Bad“, „Neteisėtai padarytų“ „Galvotas“.

Netrukus paskelbta, kad dėl Metų atlikėjo titulo rungsis M.Mikutavičius, D.Montvydas, Vidas Bareikis, L.Adomaitis ir Saulius Prūsaitis.

Prieš paskutinių nominacijų paskelbimą scenoje - į Metų roko grupės titulą pretenduojanti trijulė „Monkey Tank".

Metų atlikėjos titulą sausio 30-ąją galės pelnyti Dž.Butkutė, I.Narkutė, Vilija Matačiūnaitė, Alina Orlova ir Jurga Šeduikytė.

„Man svarbiausia, kad žmona laimėtų", - prisipažino pats į du apdovanojimus pretenduojantis Jurgos vyras V.Bareikis. Prieš paskelbiant dvi paskutines nominacijas įteiktos „mažosios" M.A.M.A. statulėlės - tuo pasirūpino asociacija AGATA. Ji įsteigė specialius prizus už kūrinius, dažniausiai skambėjusius TV ir radijo eteryje.

Prizais paskatinti Leonas Somovas ir Jazzu - kaip dažniausiai per metus eteryje skambėjusios dainos „Lower Than The Ground“ atlikėjai. Taip pat - šį kūrinį išleidusi bendrija „Muzika tu“.

Antrus metus iš eilės AGATA prizą pelnė gitaristas Aleksandras Tenas - kaip instrumentininkas, kurio grojimas eteryje skambėjo dažniausiai.

Dar viena M.A.M.A. nominacija - Metų popmuzikos grupės ar atlikėjo. Pretendentai - I.Narkutė, „Biplan“, M.Mikutavičius, D.Montvydas ir L.Adomaitis.

Paskutinė paskelbta nominacija - Metų grupės. Šį apdovanojimą laimėti gali „Biplan“, „Colours Of Bubbles“, Beissoul ir Einius, „Sel“, Leonas Somovas ir Jazzu.

Vakarėlis baigėsi Vaido Baumilos daina ir Jazzu juokeliu. D.Filmanavičiūtės paklausta, kokie „čipsai" jos mėgstamiausi, Jazzu atsakė: „Lay's" žali ir „San Diego".

„Gerbėjai dabar žinos, kokius neštis į tavo koncertus", - juokėsi S.Urbonavičius-Samas, palinkėjęs, kad į M.A.M.A. ceremoniją ateitų 22 tūkstančiai žmonių ir būtų pagerintas prieš savaitę grupės „Sel" Kaune pasiektas rekordas.

Penketukuose, kuriuos ceremonijos rengėjai sudarė pasitarę su ekspertais, daugiausia kartų minima M.Mikutavičiaus pavardė. Jis gali laimėti net penkis titulus - Metų atlikėjo, popmuzikos atlikėjo, už geriausią albumą, vaizdo klipą ir koncertus.

„Šie dvylika mėnesių M.Mikutavičiui buvo išties įspūdingi - šiuo metu jis jau antrą sykį gastroliuoja didelėse arenose, dainos - populiarios, lapkričio pabaigoje po ilgos pertraukos išleido ir naują albumą“, - komentavo M.A.M.A. rengėjas Martynas Tyla. 

Keturias statulėles gali gauti L.Adomaitis, po tris - I.Narkutė, D.Montvydas, „Biplan“ ir Dž.Butkutė, kuri iki šiol nebuvo laimėjusi nė vieno muzikinio Lietuvos apdovanojimo.

Ceremonijoje bus įteiktos dar kelios statulėlės, tarp jų - už nuopelnus lietuviškai muzikai. Kas pretenduoja laimėti šį prizą, iš anksto neskelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.