Džiazo mėgėjai atsisveikino su šių metų „Kaunas Jazz“ festivaliu

Filmo kūrėjai pasakojo, kad jo pavadinimas atspindi juostos idėją.

24-ojo tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
24-ojo tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 13, 2014, 8:32 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:03 AM

Kauno Rotušėje kviestinei publikai pristatytas festivalio, kuris prasidėjo praėjusį pavasarį, „Kaunas Jazz“ filmas „Freedom of Jazz“.

Festivalio rengėjas Jonas Jučas tvirtino, jog kiekvienais metais po festivalio kuriamas filmas. Šį kartą tai buvo patikėta džiazo muzikos gerbėjui Remigijui Ruokiui su komanda.

„Žiūrėdamas premjerą, pasižiūri ją kitaip, nes jauti žmonių emocijas salėje. Džiaugiuosi, kad festivalyje buvo daug žmonių, kurie emocijas reiškė geranoriškai. Dėkoju atlikėjams ir žiūrovams, kurie sukūrė tokią šaunią atmosferą“, – po filmo pristatymo kalbėjo R.Ruokis.

Filmo kūrėjai pasakojo, kad jo pavadinimas atspindi juostos idėją.

Filme atsispindi muzikantų ir publikos emocijos. Kiekvienas festivalis yra vis kitoks. Emocijoms klausantis džiazo ar jį atliekant įtakos turi ir tai, kas vyksta pasaulyje. Šį pavasarį visi nerimavo dėl įvykių Ukrainoje, todėl žmonės ir muzika buvo ypač jautrūs.

„Filmo pavadinime ir pačioje juostoje stengėmės įprasminti žodžius, kad džiazas – tai laisvė“, – sakė R.Ruokis.

Iš kart po „Freedom of Jazz“ filmo pristatymo metu koncertavo pianistas Saulius Šiaučiulis ir jauna vokalistė Silvia Leonzio.

Po filmo premjeros daugelis kviestinių svečių ir gausus būrys kitų džiazo mėgėjų vyko į Kauno rajoną.

Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje džiazuomenei surengtas išskirtinis koncertas. Pirmieji scenoje pasirodė keletą kūrinių atlikę S.Šiaučiulis ir Silvija.

Vėliau džiazo gerbėjų aistras kaitino amerikietis bosistas, dainininkas ir gitaristas Alanas Hamptonas. Atlikėjas pristatė naują savo albumą „Origami for the Fire“.

Didžiulėje salėje palaikant publikai skambėjo įdomus stilių mišinys – nuo džiazo iki ritmenbliuzo motyvų.

„Kaunas Jazz“ tapo viena pirmųjų Europos vietų, kurioje skambėjo talentingo atlikėjo albumo dainos.

Švelniu balsu ir subtiliomis aranžuotėmis šis amerikietis piešė muzikinius paveikslus, kurių klausantis neišvengiamai įsivaizduoji jaukiai spragsintį židinį.

Iš tikrų didmeistrių Rono Carterio ir Charlie Hadeno mokęsis Alanas netrukus jau koncertavo su ryškiausiomis džiazo žvaigždėmis – Herbie Hancocku, Wayne’u Shorteriu ir kitais.

2011 metais išleistas solinis A.Hamptono albumas „The Moving Sidewalk“ užsidirbo leidinio „The New York Times“ komplimentus: „Tai muzikantas, turintis daug talento.“

Šįmet lapkritį A.Hamptonas išleido antrąjį diską „Origami for the Fire“, Keletą albumo kūrinių padėjo įrašyti žinomas amerikiečių alternatyviosios muzikos atlikėjas Andrew'as Birdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.